Παρασκευή, 12 Μάρτιος 2021 13:01

VOLLEY LEAGUE: O Kωτσάκης πολυτιμότερος αθλητής της αγωνιστικής!

Γράφτηκε από τον
VOLLEY LEAGUE: O Kωτσάκης πολυτιμότερος αθλητής της αγωνιστικής!

Σπουδαία ατομική διάκριση για τον Φρίξο Κωτσάκη, καθώς ο Καλαματιανός βολεϊμπολίστας της Κηφισιάς αναδείχθηκε πολυτιμότερος αθλητής MVP Βίκος Cola στην 5η αγωνιστική του πρωταθλήματος Volley League ανδρών!

Ο Κωτσάκης, που ξεχώρισε στην Καλαμάτα ‘80 και από εκεί πήρε μεταγραφή για τον Παμβοχαϊκό και εν συνεχεία για την Κηφσιά, ήταν ο μεγάλος πρωταγωνιστής στη νίκη της ομάδας του στη Σύρο με 3-2 σετ.

Αυτή ήταν μάλιστα η πρώτη φετινή ήττα των νησιωτών στην έδρα τους. Ο Κωτσάκης σημείωσε 13 πόντους, όμως εκεί που έδωσε πραγματικό ρεσιτάλ ήταν η υποδοχή καθώς σε 27 προσπάθειες ήταν αλάνθαστος με ποσοστό υποδοχής 38% και 22% άριστες.
Είχε 12/23 επιθέσεις, ποσοστό 52% και έναν πόντο από μπλοκ, ενώ βοήθησε τα μέγιστα και στο μπλοκ – άμυνα.
Αξίζει να σημειωθεί ότι είναι ο πρώτος παίκτης της Κηφισιάς που λαμβάνει αυτή την διάκριση την φετινή σεζόν.

“Το αφιερώνω στους γονείς μου”

Ο Φρίξος Κωτσάκης έχει γεννηθεί την 1η Μαΐου του 1999, έχει ύψος 1.95 και για πρώτη φορά αναδεικνύεται ως MVP Βίκος Cola.
Μιλώντας γι’ αυτή την διάκριση ο καλαματιανός αθλητής δήλωσε χαρούμενος και την αφιέρωσε στους γονείς του. “Είναι μεγάλη διάκριση για εμένα και είμαι πολύ χαρούμενος, καθώς είναι η πρώτη φορά που ψηφίστηκα ως ο κορυφαίος παίκτης μιας αγωνιστικής στην Volley League. Η χαρά μου γίνεται ακόμα μεγαλύτερη, καθώς πριν λίγο καιρό απουσίασα για δύο εβδομάδες από τις προπονήσεις. Αυτό μου δείχνει ότι επέστρεψα δυνατός και υγιής. Θέλω να αφιερώσω αυτή την διάκριση στους γονείς μου, οι οποίοι είναι πάντα δίπλα μου και με στηρίζουν, στα καλά και στα δύσκολα. Επίσης ευχαριστώ τους συμπαίκτες μου και το επιτελείο της ομάδας”, ανέφερε αρχικά και πρόσθεσε: “ Χωρίς την ομαδική προσπάθεια, δεν μπορεί να υπάρχει ατομική διάκριση. Απέναντι στον Φοίνικα κάναμε μία μεγάλη νίκη που μας ανεβάζει την ψυχολογία. Αν και διανύουμε μία δύσκολη περίοδο λόγω κορωνοϊού, απολαμβάνω τον ρόλο μου στην ομάδα της Κηφισιάς. Μου δίνεται η ευκαιρία να αγωνιστώ σε υψηλό επίπεδο και να βελτιωθώ ως παίκτης. Εύχομαι το πρωτάθλημα να συνεχιστεί και να ολοκληρωθεί ομαλά, χωρίς περισσότερα απρόβλεπτα»

Η Dream Team της 5ης αγωνιστικής

MVP ΒΙKOΣ COLA: Φρίξος Κωτσάκης (ακραίος - Α.Ο.Π.Κηφισιάς)
Πασαδόρος: Κώστας Προύσαλης (Α.Π.Σ.Φίλιππος Βέροιας)
Διαγώνιος: Έρμανς Έγκλεσκαλνς (Εσθονία - Ολυμπιακός)
Ακραίοι: Φρίξος Κωτσάκης (ακραίος - Α.Ο.Π.Κηφισιάς), Βόγιν Τσάτσιτς (Παναθηναϊκός Α.Ο.)
Λίμπερο: Αντώνης Μουράκης (Α.Π.Σ.Φίλιππος Βέροιας)
Κεντρικοί: Μαξ Τσάμπερλέιν (ΗΠΑ - Α.Ο.Π.Κηφισιάς), Λούκας Ρανγκέλ (Παναθηναϊκός Α.Ο.).