Τετάρτη, 24 Μάρτιος 2021 15:46

Παναθηναϊκός – Ολυμπιακός: Αγωνία ή τέλος πρωταθλήματος

Γράφτηκε από τον
Παναθηναϊκός – Ολυμπιακός: Αγωνία ή τέλος πρωταθλήματος

Ντέρμπι «αιωνίων» στον Άγιο Θωμά με τον Παναθηναϊκό να υποδέχεται τον Ολυμπιακό σε μια αναμέτρηση που αν κερδίσουν οι «πράσινοι» η Β' φάση θα έχει μια μικρή αγωνία, αν κερδίσουν οι «ερυθρόλευκοι» ουσιαστικά κατακτούν τον τίτλο.

Το εξ αναβολής ντέρμπι των «αιωνίων» μεταξύ του Παναθηναϊκού και του Ολυμπιακού στο κλειστό του Αγίου Θωμά στο Μαρούσι θα κλείσει το πρόγραμμα της 14ης αγωνιστικής και της κανονικής περιόδου στο πρωτάθλημα Volley League (Αγίου Θωμά Μαρούσι, 24/3, 20.00, ΕΡΤ3, Διαιτητές: Γεροθόδωρος, Μυλωνάκης)

Στο γήπεδο που ο Παναθηναϊκός πανηγύρισε πέρυσι την κατάκτηση του τίτλου επί του Ολυμπιακού οι δύο ομάδες θα αναμετρηθούν για τελευταία φορά και για να πάρουν θέση ενόψει της β΄φάσης. Ο Παναθηναϊκός ισοβαθμεί με τον Φοίνικα ΟΝΕΧ στους 27 βαθμούς και είναι στο -9 από τον Ολυμπιακό επομένως η νίκη είναι μονόδρομος με δεδομένο πως η βαθμολογία μεταφέρεται στη β΄φάση και δεν υπάρχουν πλέι οφ. Οι πράσινοι προέρχονται από δύο συνεχόμενες νίκες στην έδρα τους επί του Φιλίππου και του Φοίνικα με 3-0 και 3-2 σετ αντίστοιχα.

Ο κεντρικός του Παναθηναϊκού Παναγιώτης Πελεκούδας είπε: «Κάθε παιχνίδι Παναθηναϊκού Ολυμπιακού έχει πάντα τις ιδιαιτερότητές του. Εμείς δείξαμε και στο ματς με τον Φοίνικα ότι μπορούμε να νικήσουμε οποιονδήποτε. Οσο κατέχεις τον τίτλο του πρωταθλητή οφείλεις να τον υπερασπίζεσαι και άπαντες θα πολεμήσουμε για τη νίκη. Θέλουμε να μπούμε στα πλέι οφ με τη μικρότερη δυνατή διαφορά από την κορυφή».

Αλλά και ο Ολυμπιακός δεν είναι διατεθειμένος να «καθίσει» πάνω στο πολύτιμο βαθμολογικό αβαντάζ που έχει αποκτήσει. Απεναντίας θέλει να δώσει στον αιώνιο αντίπαλο του την χαριστική βολή για να μεγαλώσει στους 12 βαθμούς τη μεταξύ τους βαθμολογική διαφορά κάνοντας ένα ακόμα μεγάλο βήμα για τον τίτλο.

Ο προπονητής του Ολυμπιακού, Δημήτρης Καζάζης δήλωσε στο olympiacossfp.gr τα εξής: «Αυτά τα παιχνίδια έχουν πάντα ένα ιδιαίτερο βάρος και είναι πολύ σημαντικά και για της δυο ομάδες. Ξέρουμε ότι ο αντίπαλός μας θα δώσει τα πάντα και για τους βαθμούς αλλά και για το γόητρο. Σίγουρα θα είναι ένα σκληρό παιχνίδι και εμείς έχουμε προετοιμαστεί γνωρίζοντας τις δυσκολίες και το ποσό σημαντικό είναι για την συνέχεια. Μεγαλύτερη πίεση έχει ο Παναθηναϊκός γιατί σε αρνητικό αποτέλεσμα απομακρύνεται πολύ από εμάς. Θέλω η ομάδα μου να είναι αποφασισμένη και το θέλω μας για την νίκη να είναι μεγάλο. Φυσικά στόχος μας είναι να πάρουμε βαθμούς ώστε να έχουμε κάνει άλλο ένα μεγάλο βήμα για την επίτευξη του στόχου μας».

Ο κεντρικός των Πειραιωτών Ανδρέας Ανδρεάδης ανέφερε με τη σειρά του: «Είμαστε σε πλεονεκτική θέση σε σχέση με τους αντιπάλους μας, αναφορικά με τη διεκδίκηση του τίτλου. Όλα είναι στο χέρι μας αλλά αλλά αυτό πρέπει να το αποδεικνύουμε στο γήπεδο. Κοιτάμε κάθε ματς ξεχωριστά γιατί το φετινό πρωτάθλημα δεν επιτρέπει καμία χαλάρωση. Όλο αυτό το διάστημα πήραμε τις νίκες που χρειαζόμασταν για να βρεθούμε σε αυτή τη θέση και θέλουμε να συνεχίσουμε έτσι για να «κλειδώσουμε» το πρωτάθλημα

Από το 1998 που καθιερώθηκε το νέο σύστημα καταγραφής πόντων έχουν γίνει 66 αγώνες πρωταθλήματος και ο Ολυμπιακός προηγείται στις νίκες 43-23.

Πηγή: gazzetta.gr