Τετάρτη, 18 Ιουνίου 2014 13:59

ΒΟΛΕΪ: Οι παλαίμαχες Καλαμάτας κατέκτησαν την 6η θέση στο πανελλήνιο πρωτάθλημα

Γράφτηκε από τον
ΒΟΛΕΪ: Οι παλαίμαχες Καλαμάτας κατέκτησαν την 6η θέση στο πανελλήνιο πρωτάθλημα

Η ομάδα παλαιμάχων αθλητριών του βόλει της Καλαμάτας συμμετείχε με επιτυχία στο 10ο Πανελλήνιο πρωτάθλημα Παλαιμάχων Βόλεϊ Ανδρών και Γυναικών που φιλοξενήθηκε στο Λουτράκι και συνδιοργανώθηκε από τον ΣΥΠ.Π.ΑΤ., το Sport Camp Λουτρακίου και την ΕΟΠΕ.


Οι αγώνες ξεκίνησαν την Παρασκευή και ολοκληρώθηκαν την Κυριακή με την Μεσσηνιακή ομάδα να πετυχαίνει δύο νίκες και να γνωρίζει ισάριθμες ήττες.
Στην πρεμιέρα του ομίλου της έχασε δύσκολα με 2-0 σετ (25-23,25-23) από την περσινή πρωταθλήτρια Καβάλα ενώ στο δεύτερο ματς του ομίλου νίκησε με 2-0 σετ την Γαία (ομάδα με παίκτριες του Πανιώνιου και του Μίλωνα).
Στο τελευταίο ματς του ομίλου η Καβάλα νίκησε την Γαία και προκρίθηκε ως πρώτη από τον όμιλο. Μάλιστα ο όμιλος της Καλαμάτας ήταν ο μοναδικός από τους 4 που απαρτιζόταν μόνο από ελληνικές ομάδες, αφού οι άλλοι όμιλοι είχαν και ξένες ομάδες οι οποίες όμως ήταν εκτός συναγωνισμού.
Στην β' φάση η Καλαμάτα νίκησε την Ακράτα με 2-0 σετ ενώ στον αγώνα κατάταξης για 5η και 6η θέση έχασε από την Δράμα με 2-0 σετ (25-23,25-23).
Τον τίτλο πήρε η "Ποντερόσας" από την Αθήνα ενώ δεύτερη ήταν η ομάδα της Πάτρας. Η δύσκολη και κατά κάποιο τρόπο άδικη κλήρωση και το γεγονός ότι κάποιες ομάδες έπαιξαν με εν ενέργεια παίκτριες ήταν τα στοιχεία που σχολιάστηκαν αρνητικά από την Καλαματιανή αποστολή, όπως και κάποια κενά στο οργανωτικό κομμάτι της διοργάνωσης. Ωστόσο, συνολικά η ομάδα της Καλαμάτας είχε ένα ευχάριστο τριήμερο στο Λουτράκι το οποίο συνοδεύτηκε από καλές εμφανίσεις.
Ίσως μάλιστα τα αποτελέσματα να ήταν καλύτερα αν δεν απουσίαζαν λόγω τραυματισμών αλλά και για επαγγελματικούς λόγους οι Σάσα Σκαφιδά, Ερη Βασιλειάδη, Άννα Μαλαπάνη, Πένυ Καμαρινού και Αθηνά Ζαχαρέα.
Πρέπει να σημειωθεί επίσης ότι, κατά γενική ομολογία, η ομάδα της Καλαμάτας είχε την καλύτερη άμυνα αλλά και την καλύτερη λίμπερο, την Ματίνα Σωτηράκου.
Προπονητής της Καλαματιανής ομάδας ήταν ο Άρις Μακρόπουλος ενώ έπαιξαν οι Βούλα Καπόγλη (αρχηγός - ακραία), Γωγώ Ντανταβασίλη (κεντρικός), Γιώτα Καραγλάνη (διαγώνιος), Ντίνα Ρισβάνη (κεντρικός), Καρμέλα Τσικάτο (κεντρικός), Βούλα Μακρή (ακραία), Πένυ Καμαρινού (κεντρικός), Κατερίνα Μανωανανάκη (ακραία), Χριστίνα Γεωργακίλα (ακραία), Κατερίνα Φωτεινάση (πασαδόρος), Ματίνα Σωτηράκου (λίμπερο), Λίτσα Σακκά (κεντρικός), Αθηνά Ζαχαρέα (κεντρικός), Βίκη Καραμπάτσου (διαγώνιος).