Δευτέρα, 24 Μάιος 2021 13:39

ΒOΛΕΪ ΓΥΝΑΙΚΩΝ: Μία μεταγραφή και τρεις ανανεώσεις ο Απόλλωνας Καλαμάτας

Γράφτηκε από τον
ΒOΛΕΪ ΓΥΝΑΙΚΩΝ: Μία μεταγραφή και τρεις ανανεώσεις ο Απόλλωνας Καλαμάτας

Με μία μεταγραφή και τρεις ανανεώσεις η γυναικεία ομάδα του Απόλλωνα Καλαμάτας ξεκίνησε τις προηγούμενες ημέρες τη στελέχωση του έμψυχου δυναμικού εν όψει της νέας χρονιάς.

Συγκεκριμένα, την ασπρόμαυρη φανέλα θα φορούν την ερχόμενη αγωνιστική σεζόν η Μαρία Θεοδωρακέα που αποτελεί την πρώτη μεταγραφή της ομάδας και οι Νίκη Κόλλια, Σοφία Γκιαούρη και Ειρήνη Σακελλαρίου, που τις προηγούμενες ημέρες ανανέωσαν τη συνεργασία τους.
Η Μαρία Θεοδωρακέα είναι 30 ετών αγωνίζεται ως ακραία και τη χρονιά που πέρασε έπαιξε στον Πορφύρα που συμμετείχε στο πρωτάθλημα της Volley League Γυναικών. Αρχικά έπαιζε μπάσκετ, όμως σιγά – σιγά την κέρδισε το βόλεϊ με το οποίο ασχολήθηκε σε ηλικία 12 ετών. Ξεκίνησε να παίζει βόλεϊ από τον Πήγασο Μάνης (2003-2005) και ακολούθησαν ο Ακρίτας Καλαμάτας (2005-2007), ο Μεσσηνιακός (2007-2009), η Αρτεμις Κορυδαλλού (2009-2011), η Αγία Παρασκευή (2011-2013), ο Ιωνικός Νέας Φιλαδέλφειας (2013-2014), ο ΟΦΑ Απολλώνιος (2014-2019), ο Μίλωνας (2019-2020) και τη χρονιά που πέρασε ο Πορφύρας.
Σε ότι αφορά τις αθλήτριες που ανανέωσαν η Νίκη Κόλλια είναι 24 ετών, αγωνίζεται ως ακραία και θα αγωνιστεί για 4η σερί χρονιά στην ομάδα. Η Σοφία Γκιαούρη είναι 29 ετών, αγωνίζεται ως λίμπερο, θα είναι δεύτερη χρονιά στην ομάδα, ενώ έχει αγωνιστεί σε Παναθηναϊκό, Βριλήσσια, Ιωνικό, Ηλιούπολη, Πανναξιακό, Ηλυσιακό και Αμαζόνες. Η τρίτη αθλήτρια που ανανέωσε είναι η 17χρονη Ειρήνη Σακελλαρίου, ταλαντούχα και πολλά υποσχόμενη, η οποία αγωνίζεται ως κεντρικός.
Μέσα στις επόμενες ημέρες θα συνεχιστούν οι κινήσεις στελέχωσης του έμψυχου δυναμικού, αφού έχουν προχωρήσει οι συζητήσεις και με τις υπόλοιπες αθλήτριες που βρίσκονται στην ομάδα ώστε να ανανεώσουν, αλλά και με άλλες υπό απόκτηση παίκτριες. Σκοπός είναι να δημιουργηθεί μια δυνατή και ανταγωνιστική ομάδα η οποία θα πρωταγωνιστήσει στο πρωτάθλημα της Pre League και θα διεκδικήσει την άνοδο. Αυτός άλλωστε ήταν και ο στόχος της χρονιάς που έφυγε όμως λόγω του κορονοϊού το πρωτάθλημα δεν διεξήχθη.

Καραμπάτσου: “Θα στηριχθούμε στον ίδιο κορμό”

Σχετικά με τη στελέχωση της ομάδας, η υπεύθυνη του τμήματος βόλεϊ Βίκυ Καραμπάτσου μιλώντας στην “Ελευθερία”, δήλωσε: “Η ομάδα και τη νέα σεζόν κατά 80% θα στηριχθεί στον ίδιο κορμό. Εχουμε ξεκινήσει τη στελέχωση της ομάδας με τις ανανεώσεις αθλητριών και παράλληλα θα προχωρήσουμε και στην ενίσχυση με κάποιες μεταγραφές. Θα γίνουν 5 με 6 μεταγραφές και μαζί με τον υπάρχον δυναμικό θέλουμε να φτιάξουμε μια καλή και δυνατή ομάδα. Αυτό γιατί το πρωτάθλημα είναι μεγάλο, απαιτητικό και οπωσδήποτε χρειάζεται σε όλες τις θέσεις να υπάρχουν κατάλληλα άτομα τα οποία θα είναι σε θέση να προσφέρουν αυτά που θέλει ο προπονητής. Θέλουμε η ομάδα να αποτελείται από αθλήτριες δυνατές με πάθος για νίκη και διάκριση και να προσφέρουν θέαμα”.
Στη συνέχεια των δηλώσεων της η Βίκυ Καραμπάτσου αναφέρθηκε στο πως αντιμετώπισαν την αναστολή οι αθλήτριες της ομάδας. “Παρότι η αναστολή κράτησε σχεδόν 7 μήνες, δεν διώξαμε τις αθλήτριες. Εμειναν εδώ στην Καλαμάτα και ακολουθούσαν πρόγραμμα που τους είχε δώσει ο προπονητής κ. Μυτσκίδης ώστε να διατηρήσουν όσο ήταν δυνατόν την αγωνιστική τους κατάσταση και αυτό να τις βοηθήσει να επανέλθουν πιο γρήγορα σε αγωνιστικό ρυθμό, όταν θα ξαναρχίσει η αθλητική δραστηριότητα. Από τη Δευτέρα (σ.σ. σήμερα) θα μπουν σιγά - σιγά σε μεταβατικό στάδιο προσαρμογής. Θα ακολουθήσουν ειδικό πρόγραμμα ώστε να βρουν τον ρυθμό τους. Αλλωστε αυτό το κάνουμε κάθε χρόνο, λίγο καιρό πριν ξεκινήσουν την προετοιμασία για την αγωνιστική περίοδο. Το ίδιο πρόγραμμα θα ακολουθήσουν και αθλήτριες που έχουν συμφωνήσει να ενσωματωθούν στις ομάδα, ώστε να μπουν στο κλίμα και να αποκτήσουν σιγά – σιγά ομοιογένεια”.

Δύσκολο πρωτάθλημα

Το πρωτάθλημα της Pre League, στο οποίο θα λάβει μέρος ο Απόλλωνας για πρώτη φορά είναι πιο δύσκολο, απαιτητικό και με πολλές υποχρεώσεις και περισσότερα έξοδα. Ο Απόλλωνας είναι ο μοναδικός εκπρόσωπος στο γυναικείο βόλεϊ που θα εκπροσωπήσει την Καλαμάτα και τη Μεσσηνία σε αυτή τη μεγάλη κατηγορία. Για να μπορέσει να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις θα χρειαστεί βοήθεια και στήριξη όχι μόνο από τον απλό κόσμο, αλλά και τοπικούς φορείς και το δήμο Καλαμάτας. Πάνω σε αυτό η υπεύθυνη του τμήματος βόλεϊ μας της ομάδας μας είπε: “Είναι ένα δύσκολο πρωτάθλημα αυτό της Pre League, στο οποίο θα συμμετάσχουμε την ερχόμενη αγωνιστική χρονιά. Το βόλεϊ του νομού βρίσκεται στην υψηλότερη κατηγορία και χρειάζεται στήριξη και βοήθεια. Ο αθλητισμός αποτελεί βασικό κομμάτι του τουρισμού στην πόλη και καλό είναι όλοι οι φορείς της, αλλά και του νομού να στηρίξουν την προσπάθεια μας. Επίσης η Περιφέρεια, αλλά και η πολιτεία να προσφέρουν βοήθεια ώστε να μπορέσουν οι ομάδες να διατηρηθούν ψηλά. Αυτό ισχύει για ομάδες κυρίως από Α2 κατηγορία και πάνω. Οι ομάδες που θα λάβουν μέρος στο πρωτάθλημα της Pre League Γυναικών είναι 12. Από την Πελοπόννησο συμμετέχουν ο Απόλλων Καλαμάτας και ο ΑΣ Κορίνθου και από εκεί και πέρα είναι 6 ομάδες από την Αθήνα και οι άλλες 4 από τη Θεσσαλονίκη”.

Στο πρωτάθλημα οι νεάνιδες

Φέτος για δεύτερη χρονιά θα λάβει μέρος στο πρωτάθλημα νεανίδων της ΕΣΠΕΠ, η ομάδα νεανίδων του Απόλλωνα. Το πρωτάθλημα θα ξεκινήσει στα τέλη Ιουνίου. Ο στόχος όπως ανέφερε η Βίκυ Καραμπάτσου είναι: “Σε αυτό το πρωτάθλημα κύριος στόχος μας είναι η συμμετοχή των αθλητριών γιατί για αυτή την γενιά είναι μια χαμένη χρονιά εκπαιδευτικά και αθλητικά. Γι’ αυτό θέλουμε να προσφέρουμε λίγη χαρά στα παιδιά που για μεγάλο χρονικό διάστημα βρέθηκαν μακριά από τους αγωνιστικούς χώρους. Σε ότι αφορά την ομάδα νεανίδων θα συμμετέχουν αθλήτριες από όλες τις ηλικιακές κατηγορίες. Να σημειώσω ότι εδώ και λίγες ημέρες έχουν ξεκινήσει οι προπονήσεις των μικρότερων τμημάτων της ομάδας. Ηδη επαναλειτουργούν τα τμήματα παγκορασίδων ηλικίες 13-14, κορασίδες 15-16, καθώς και τα τμήματα της ακαδημίας, ηλικίες από 6 ετών μέχρι και 12. Καλούμε όσα παιδιά θέλουν να έρθουν στην ομάδα και να αθληθούν, κάθε Σάββατο και Κυριακή 10 με 11 το πρωί γίνονται οι προπονήσεις στις οποίες τηρούμε όλα τα υγειονομικά μέτρα”.