Δευτέρα, 31 Μάιος 2021 16:30

ΑΠΟΛΛΩΝ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ: Το βάρος σε ανανεώσεις και μεταγραφές

Γράφτηκε από τον

 

Η στελέχωση του έμψυχου δυναμικού της ομάδας αποτελεί προτεραιότητα αυτή τη στιγμή για τους ανθρώπους του Απόλλωνα Καλαμάτας.

Τόσο η υπεύθυνη του τμήματος βόλεϊ Βίκυ Καραμπάτσου, αλλά και ο προπονητής της ομάδας Μπάμπης Μυτσκίδης έχουν ξεκινήσει τις συζητήσεις τους με τις αθλήτριες από το υπάρχον δυναμικό αλλά και άλλες που αποτελούν μεταγραφικούς στόχους. Γίνεται προσπάθεια ώστε το θέμα της στελέχωσης του έμψυχου δυναμικού να κλείσει όσο το δυνατόν γρηγορότερα ώστε στη συνέχεια οι υπεύθυνοι του Απόλλωνα να ρίξουν το βάρος τους στο σχεδιασμό για τη νέα χρονιά, που έχει να κάνει με την προετοιμασία, τα φιλικά παιχνίδια και γενικά το κτίσιμο της ομάδας ενόψει της νέας σεζόν.
Ηδη οι πρώτες κινήσεις έχουν ξεκινήσει και αφορούν στην ανανέωση της συνεργασία με τις αθλήτριες Νίκη Κόλλια, Σοφία Γκιαούρη, Ειρήνη Σακελλαρίου και πρόσφατα της Σοφίας Καρακύκλα, ενώ η ομάδα τις προηγούμενες ημέρες προχώρησε και στην πρώτη μεταγραφή, με την απόκτηση της 30χρονης ακραίας Μαρίας Θεοδωρακέα. Η έμπειρη αθλήτρια αγωνίστηκε τη χρονιά που έφυγε αγωνίστηκε με τον Πορφύρα στη μεγάλη κατηγορία του Ελληνικού βόλεϊ, την Volley League γυναικών.
Οσο περνούν οι ημέρες το τοπίο σε ότι αφορά το δυναμικό της ομάδας θα αρχίσει να σχηματίζεται μέσα στο επόμενο διάστημα. Το σίγουρο είναι ότι τη ερχόμενη σεζόν δεν θα βρίσκονται στην ομάδα η Δανάη Μουρατίδη και οι Αντζελα Παπά, αφού λόγω επαγγελματικών υποχρεώσεων θα αποχωρήσουν η πρώτη πιθανόν για το εξωτερικό και η δεύτερη στην Αθήνα. Επίσης λόγω σπουδών ίσως φύγει και η νεαρή Βασιλίνα Πετροπούλου. Στα μεταγραφικά, έχουν γίνει οι συζητήσεις με τις υπό απόκτηση αθλήτριες και μέσα στο επόμενο διάστημα αναμένεται να γίνουν και οι σχετικές ανακοινώσεις.
Στον πάγκο θα συνεχίσει για 5η σερί σεζόν ο Μπάμπης Μυτσκίδης, ο οποίος τη νέα χρονιά θα έχει δίπλα του στον πάγκο εκτός από τη Μαρία Κωστοπούλου και τη Βιβή Τασιοπούλου. Σε ότι αφορά την Τασιοπούλου να αναφέρουμε ότι από την χρονιά που πέρασε έχει αναλάβει την τεχνική καθοδήγηση των τμημάτων νεανίδων, κορασίδων, παγκορασίδων και τα αναπτυξιακά, υπήρξε σπουδαία αθλήτρια στο παρελθόν και με την εμπειρία της μπορεί να βοηθήσει σημαντικά και στη γυναικεία ομάδα.

Το βάρος στην απόκτηση
διαγώνιας και πασαδόρου

Οπως αναφέραμε και παραπάνω σε ότι αφορά τη στελέχωση της ομάδας, στόχος είναι να παραμείνουν οι αθλήτριες από το υπάρχον δυναμικό και να γίνουν οι απαραίτητες κινήσεις ενίσχυσης. Το βάρος θα πέσει στην απόκτηση διαγώνιας και πασαδόρου, παράλληλα με τις μεταγραφές και σε άλλες θέσεις. Σχετικά με αυτό το θέμα ο έμπειρος προπονητής δήλωσε στην “Ελευθερία”: “Στο μεγαλύτερο κομμάτι το ρόστερ της ομάδας θα απαρτίζεται από τον περσινό κορμό και θα υπάρξει ενίσχυση με την προσθήκη 5-6 αθλητριών. Οπωσδήποτε θα γίνει προσπάθεια για την απόκτηση αθλητριών στις θέσεις της διαγώνιου και της πασαδόρου. Σε αυτές τις δύο θέσεις θα κοιτάξουμε να ενισχυθούμε σίγουρα και φυσικά θα κινηθούμε για την απόκτηση αθλητριών και σε άλλες θέσεις”. Σε ερώτηση μας αν το γεγονός ότι δεν έγινε το πρωτάθλημα λόγω του κορονοϊού θα επηρεάσει τις αθλήτριες και πως θα το αντιμετωπίσει ώστε να μπορέσουν να ανταποκριθούν στις αγωνιστικές υποχρεώσεις της νέας σεζόν, μας είπε: “Ολο αυτό το διάστημα που υπήρχε η αναστολή, είχε δοθεί πρόγραμμα στις αθλήτριες ώστε να κάνουν κάποια πράγματα για να διατηρήσουν την αγωνιστική τους κατάσταση. Με την επιστροφή στις ομαδικές προπονήσεις έχω διαπιστώσει ότι τα κορίτσια βρίσκονται σε καλύτερο στάδιο απ’ ότι το περιμέναμε γιατί δούλευαν όλο το διάστημα της αναστολής. Σιγά – σιγά θα δουλέψουμε ανά γκρουπ και θα κάνουμε πρόγραμμα στο γυμναστήριο ώστε να μην έχουμε θέματα με τραυματισμούς. Αυτή τη στιγμή βρισκόμαστε σε ένα μεταβατικό στάδιο κάνοντας εδώ και δύο εβδομάδες ομαδικές προπονήσεις και θα συνεχίσουμε έτσι μέχρι τον Ιούνιο το πιο πιθανό. Αυτό ανάλογα με το πότε θα οριστεί η έναρξη του πρωταθλήματος. Οταν θα ξέρουμε το πότε θα αρχίζει το πρωτάθλημα θα προγραμματίσουμε την έναρξη της προετοιμασίας”.
Οσο για το πως θα είναι το πρωτάθλημα και πως θα παρουσιαστεί ο Απόλλωνας στην πρώτη του συμμετοχή στην Pre League κατηγορία, αφού φέτος λόγω της πανδημίας δεν διεξήχθη, ανέφερε: “Το πως θα είναι το νέο πρωτάθλημα, αυτό εξαρτάται από πολλά πράγματα. Θεωρώ πιο πιθανό ότι θα είναι πολύ ανταγωνιστικό και θέλει βάθος. Χρειάζεται πολλές παίκτριες γιατί εκτός από την κανονική διάρκεια θα έχει παιχνίδια play off και play out. Για να μπορέσεις να ανταποκριθείς στις απαιτήσεις του πρωταθλήματος χρειάζεται να διαθέτουμε μια πλήρης ομάδα και βάθος. Αυτό είναι πολύ σημαντικό. Εμείς όμως δεν αλλάζουμε τη σκέψη μας, θα πορευτούμε και με νεαρές αθλήτριες αλλά και κάποια κορίτσια που θέλουν να προχωρήσουν. Δεν υπάρχει αυτό που λέμε είσαι μικρός θα ακολουθήσεις τη σειρά σου, αν είσαι καλός παίζεις οπουδήποτε”.
Αισιόδοξος ότι τα πράγματα θα είναι καλύτερα τη νέα αγωνιστική περίοδο είναι ο Μπάμπης Μυτσκίδης, ο οποίος σε δηλώσεις του τόνισε: “Πιστεύω ότι ήταν κακό για το βόλεϊ που δεν έγιναν τα πρωταθλήματα. Εμείς προσπαθούμε να καλύψουμε το χαμένο έδαφος και με δουλειά να φτάσουμε σε ένα καλό επίπεδο. Στο αγωνιστικό κομμάτι δεν θα έχουμε πρόβλημα, αλλά θα έχουμε στο χορηγικό, αλλά και στο θέμα της λειτουργίας της ομάδας. Αυτό γιατί η αποχή ήταν πολύ μεγάλη και θεωρώ ότι εμείς προερχόμασταν από μία πολύ καλή χρονιά στην Α2 και ο κόσμος γέμιζε το γήπεδο, ήταν κοντά μας. Πιστεύω ότι θα συνεχίσει και τη νέα χρονιά θα είναι κοντά μας, αλλά θα πρέπει να μας στηρίξει ο Δήμος, η Περιφέρεια και οι χορηγοί γιατί του έχουμε ανάγκη για να λειτουργήσει το τμήμα. Είναι πολύ σημαντικό γεγονός ότι η πόλη της Καλαμάτας διαθέτει δύο ομάδες σε πιο υψηλές κατηγορίες που χρειάζονται στήριξη. Θεωρώ ότι όπως εμείς έτσι και η Καλαμάτα ‘80 θα πρωταγωνιστήσει στο πρωτάθλημα της. Είναι σημαντικό που δύο ομάδες θα διεκδικήσουν με αξιώσεις την άνοδο τους στη μεγαλύτερη κατηγορία”.