Δευτέρα, 14 Ιούνιος 2021 13:49

Ο ΚΩΣΤΑΣ ΔΑΛΑΚΟΥΡΑΣ ΣΤΗΝ “Ε”: “Επέλεξα την Καλαμάτα ‘80 γιατί έχει υψηλούς στόχους”

Γράφτηκε από τον
Ο ΚΩΣΤΑΣ ΔΑΛΑΚΟΥΡΑΣ ΣΤΗΝ “Ε”: “Επέλεξα την Καλαμάτα ‘80 γιατί έχει υψηλούς στόχους”

Ενα από τα σπουδαία πρόσωπα που απέκτησε το περασμένο καλοκαίρι η Καλαμάτα ‘80 ήταν ο Κώστας Δαλακούρας, που αποκτήθηκε από τον Εθνικό Αλεξανδρούπολης.

Αλλη μια μεταγραφή από το “πάνω ράφι”, που ήρθε και αυτός να βοηθήσει την ομάδα να πετύχει το στόχο της ανόδου στη Volley League Ανδρών, όμως λόγω της πανδημίας δυστυχώς δεν πραγματοποιήθηκε το πρωτάθλημα. Εδώ και λίγες ημέρες ξεκίνησαν οι ομαδικές προπονήσεις έτσι ώστε οι παίκτες να επιστρέψουν σε αγωνιστικούς ρυθμούς και σιγά – σιγά να ξεκινήσουν την προετοιμασία για την ερχόμενη αγωνιστική περίοδο.
Ο 31χρονος ακραίος, που πριν λίγους μήνες έγινε και μπαμπάς, μιας και η συζυγός του Μαρία έφερε στον κόσμο το πρώτο του παιδί, ένα κοριτσάκι, συμμετέχει στο ειδικό πρόγραμμα προπονήσεων για να βρει σιγά – σιγά τα πατήματα του. Σε μία από τις προπονήσεις τον συναντήσαμε και είχαμε μια ενδιαφέρουσα συζήτηση. Αναφέρθηκε στο διάστημα που δεν υπήρχε αγωνιστική δράση, για την επιλογή του να έρθει στην Καλαμάτα ‘80, για την καθημερινότητα του που άλλαξε μετά και την γέννηση της κόρης του και για το επόμενη βήμα που θέλει να κάνει και αφορά την προπονητική. Οσο για την ομάδα, θέλει να συμβάλει στην επίτευξη του στόχου της ανόδου κάτι που αποτελεί και προσωπικό του στόχο. Του αρέσει να παίζει μπροστά σε κόσμο και ευελπιστεί να επιτραπεί η είσοδος των φιλάθλων στους αγώνες.

- Αποτελείτε τη δεύτερη σπουδαία προσθήκη της Καλαμάτας ‘80 την σεζόν που πέρασε, όμως λόγω κορονοϊού δεν κατέστη δυνατόν να δείξετε τις ικανότητες σας. Τη νέα περίοδο αν δεν υπάρξει άλλη διακοπή, τι να περιμένει ο κόσμος από την παρουσία σας;

“Καταρχάς θέλω να ευχαριστήσω τους ανθρώπους της ομάδας που με εμπιστεύθηκαν γι’ αυτή τους την προσπάθεια και να είναι σίγουροι ότι θα δώσω το 100% για να πετύχουμε τον στόχος μας. Δυστυχώς το προηγούμενο πρωτάθλημα δεν κατάφερε να ξεκινήσει καν και αποτελεί και προσωπικό στόχο και της ομάδας η άνοδος στη μεγάλη κατηγορία. Είμαι ένας φιλόδοξος αθλητής και χαίρομαι που ήρθα σε μία φιλόδοξη ομάδα”.

- Η μεγάλη αποχή από κάθε αθλητική δραστηριότητα λόγω της πανδημίας θα επηρεάσει παίκτες και ομάδες ενόψει των υποχρεώσεων τους τη νέα αγωνιστική χρονιά;

“Δυστυχώς ήταν κάτι πρωτόγνωρο αυτό για τους αθλητές και είναι κάτι το οποίο το ζήσαμε μόνο στην Ελλάδα γιατί σε όλη την Ευρώπη τα πρωταθλήματα διεξήχθησαν κανονικά. Η αποχή είναι μεγάλη και θέλει ιδιαίτερη προσοχή ώστε να επανέλθουμε ομαλά χωρίς τον κίνδυνο τραυματισμών. Οσον αφορά την ομάδα μας είμαι σίγουρος ότι δεν θα μας επηρεάσει αυτό τη νέα σεζόν και θα είμαστε έτοιμοι να ανταποκριθούμε στις απαιτήσεις και να πετύχουμε τους στόχους μας”.

- Εχετε συνηθίσει να παίζετε παρουσία φίλαθλου κοινού. Ομως λόγω του κορονοϊού δεν θα επιτραπεί η παρουσία φιλάθλων στα παιχνίδια τουλάχιστον στην αρχή. Αυτό είναι κάτι που θα επηρεάσει τους αθλητές να αγωνιστούν σύμφωνα με τις δυνατότητες τους;

“Προσωπικά είμαι ένας αθλητής που χαίρεται να παίζει μπροστά σε φίλαθλο κοινό. Ολο αυτό βοηθάει να παίζεις καλύτερα, αλλά από την άλλη είμαστε επαγγελματίες και πρέπει να ανταπεξέλθουμε σε οποιαδήποτε συνθήκη. Γνωρίζω ότι η Καλαμάτα είναι μια πόλη που αγαπάει το βόλεϊ και γεμίζει το γήπεδο, οπότε θα ήθελα σίγουρα να αγωνιστούμε μπροστά στο κοινό της Καλαμάτας”.

- Ποια είναι η γνώμη σας για την ομάδα όλο αυτό το διάστημα που βρίσκεστε εδώ. Πιστεύετε ότι θα μπορέσει να πετύχει το στόχο της, την άνοδο στη Volley League;

“Ενας από τους λόγους που επέλεξα την Καλαμάτα ‘80 για να αγωνιστώ είναι γιατί έχει υψηλούς στόχους και χαίρομαι να παίζω με πίεση για το κίνητρο. Είναι μια ομάδα η οποία θέλει να ανέβει στη βόλεϊ λιγκ και το δείχνει έμπρακτα επενδύοντας σε παίκτες. Θεωρώ ότι έχουμε το κατάλληλο σύνολο και με καθημερινή δουλειά θα πανηγυρίσουμε στο τέλος την άνοδο. Στην Καλαμάτα το μυαλό μου είναι πλέον στο βόλεϊ γιατί οι άνθρωποι της ομάδας έχουν φροντίσει ώστε όλα τα υπόλοιπα να είναι καλυμμένα, κάτι που είχα ζήσει μόνο στη Γερμανία. Δυστυχώς αυτό δεν το συναντάμε στις περισσότερες ομάδες στο ελληνικό πρωτάθλημα”.

- Το τελευταίο διάστημα έχετε γίνει πατέρας, αφού η σύζυγος σας έχει φέρει στον κόσμο το πρώτο σας παιδί. Η οικογένεια τι ρόλο παίζει στη ζωή ενός αθλητή;

“Καταρχάς θέλω να ευχαριστήσω τη σύζυγο μου για το καλύτερο δώρο που μου έχει κάνει μέχρι τώρα και για την υπομονή που έχει κάνει τόσα χρόνια γιατί η ζωή του αθλητή είναι λίγο ιδιαίτερη. Το να είσαι πατέρας είναι ένα πρωτόγνωρο συναίσθημα για εμένα και έχω αναθεωρήσει πλέον πολλά πράγματα στη ζωή μου. Μέχρι τώρα ότι αποφάσεις έπαιρνα τις συζητούσα μαζί με τη σύζυγο μου για το κοινό καλό, αλλά από εδώ και πέρα σε πρώτο πλάνο μπαίνουν οι προτεραιότητες του παιδιού. Σίγουρα πάντως το παιδί έχει φέρει μεγάλη χαρά στην οικογένεια και αυτό έχει αντίκτυπο στη νέα μας καθημερινότητα”.

- Η προπονητική είναι κάτι που σας ενδιαφέρει και όταν σταματήσετε να παίζετε θα ασχοληθείτε με αυτό το κομμάτι;

“Η προπονητική είναι κάτι που με ενδιαφέρει και σκέφτομαι πολύ σοβαρά να την ακολουθήσω κάποια στιγμή. Ολα αυτά τα χρόνια είχα αρκετές παραστάσεις και έχω συνεργαστεί με αρκετούς προπονητές, κάτι που πιστεύω ότι θα με βοηθήσει στο μέλλον. Είναι ένα κομμάτι το οποίο στην Ελλάδα δεν ευδοκιμεί επαγγελματικά, αλλά ελπίζω αυτό να αλλάξει στο μέλλον”.

ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ

Ο Κώστας Δαλακούρας είναι 31 ετών και αγωνίζεται στη θέση του ακραίου. Είναι παντρεμένος με την Μαρία Παπακωστίδου με την οποία πριν από 5 μήνες απέκτησαν μια κόρη.
Ξεκίνησε το βόλεϊ το 2004 στον Εθνικό Αλεξανδρόπουλης όπου αγωνίστηκε μέχρι το 2016. Τη σεζόν 2013-2014 κατέκτησε τη δεύτερη θέση στο πρωτάθλημα και την επόμενη σεζόν 2014-2015 πήρε τη 2η θέση στο κύπελλο Ελλάδας. Την ίδια χρονιά ο Εθνικός Αλεξανδρούπολης κατετάγη 5ος στο CEV Colleyball Challenge Cup. Το 2015-2016 και πάλι με τον Εθνικό Αλεξανδρόπουλης πήρε την 5η θέση στο CEV Colleyball Challenge Cup. Τα επόμενα δύο χρόνια 2016-2018 μεταγράφηκε στη Γερμανική Μιτελντόιτσλαντ ομάδα 2ης κατηγορίας, όπου και τις δύο φορές αναδείχθηκε πρωταθλητής. Το 2018-2019 επέστρεψε στην Ελλάδα όπου αγωνίστηκε στη Volleyleague με την ΑΕ Κομοτηνής. Το 2019-2020 γύρισε στον Εθνικό Αλεξανδρούπολης και το περασμένο καλοκαίρι εντάχθηκε στην Καλαμάτα ‘80, όπου θα συνεχίσει και τη νέα αγωνιστική περίοδο.