Τρίτη, 22 Ιούνιος 2021 16:25

Ο ΚΩΣΤΑΣ ΔΗΜΗΤΟΥΛΗΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΛΑΜΑΤΑ ‘80: “Ξεκάθαρος στόχος η άνοδος”

Γράφτηκε από τον

Σιγά – σιγά η Καλαμάτα ‘80 προχωρά στη στελέχωση του έμψυχου δυναμικού της, έχοντας ανανεώσει τη συνεργασία της με τέσσερις αθλητές, ενώ έχει πραγματοποιήσει και την πρώτη της μεταγραφή.

Ενας από τους παίκτες που ανανέωσαν τη συνεργασία του με τους “Λύκους” ήταν στις αρχές της προηγούμενης εβδομάδας ο Κώστας Δημητούλης. Πρόκειται για τον 26χρονο πασαδόρο, ο οποίος τη νέα αγωνιστική περίοδο θα φορέσει για 3η σερί χρονιά τη φανέλα της Καλαματιανής ομάδας.
Ο έμπειρος αθλητής στη συνέντευξη που παραχώρησε στην “Ελευθερία”, σημείωσε ότι η Καλαμάτα ‘80 θα πρωταγωνιστήσει στο νέο πρωτάθλημα της Pre League, όχι μόνο στον όμιλο της αλλά και στη συνέχεια στους αγώνες μπαράζ, καθώς επίσης ότι έχει βλέψεις ανόδου. Υποστήριξε ότι η ομάδα έχει ξεφύγει από τη διαδικασία του ονείρου και τοποθετείται στην μεγάλη κατηγορία του Ελληνικού βόλεϊ. Σε ότι αφορά την ανανέωση του για 3η σερί σεζόν, ανέφερε ότι αυτό συνέβη γιατί με την Καλαμάτα ‘80 υπάρχει σύμπνοια στόχων και φιλοδοξίας. Ακόμη αναφέρθηκε και στη θέση του πασαδόρου, σε αυτή που αγωνίζεται χαρακτηρίζοντας την προέκταση του προπονητή μέσα στο γήπεδο.
Για τα όλα τα παραπάνω, αλλά και κάποια άλλα θέματα μας μίλησε στην συνέντευξη που ακολουθεί.

- Λόγω του κορονοϊού υπήρξε μεγάλο διάστημα αποχής από τις αθλητικές δραστηριότητες. Αυτό θα παίξει ρόλο για το πως θα παρουσιαστούν οι αθλητές τη νέα αγωνιστική περίοδο;

“Αυτό είναι σίγουρο, αλλά η Καλαμάτα έχει το καλό να έχει συμφωνίες με αθλητές που είναι επαγγελματίες και ανά πάσα στιγμή μπορούν να παρουσιαστούν έτοιμοι και σε αυτήν αλλά και στην παραπάνω κατηγορία”.

- Αγωνίζεστε στη θέση του πασαρόδου, είναι μια σημαντική θέση στο βόλεϊ, πόσο δύσκολη, πόση εύκολη είναι;

“Δεν υπάρχει εύκολη και δύσκολη θέση. Κάθε θέση έχει τις ιδιαιτερότητες της. Αυτή του πασαδόρου έχει την ιδιαιτερότητα ότι αποτελεί την προέκταση του προπονητή μέσα στο γήπεδο. Προσπαθεί να συνδυάσει εντολές μαζί με την ετοιμότητα των συμπαικτών του. Παρόλα αυτά είναι μια θέση άρρηκτα συνδεδεμένη με τις ενέργειες των συμπαικτών. ”

- Αν και είναι ακόμα νωρίς έχετε εικόνα για τις υπόλοιπες ομάδες που θα αντιμετωπίσετε στο νέο πρωτάθλημα της Pre League; Βλέπετε κάποια να ξεχωρίζει;

“Σίγουρα είναι νωρίς ακόμα και δεν θέλουμε να υποτιμήσουμε κανένα αντίπαλο. Οι μεταγραφές είναι ακόμα ανοικτές και οι μόνες ομάδες, που φαίνονται να επενδύουν σε ίδιο βαθμό με την Καλαμάτα αυτή τη στιγμή είναι του Βορείου ομίλου”.

- Θα είναι η Καλαμάτα ‘80 από τις ομάδες που θα πρωταγωνιστήσουν στο νέο πρωτάθλημα της Pre League;

“Με σιγουριά θα είναι από τις ομάδες που θα πρωταγωνιστήσουν όχι μόνο στον Νότιο όμιλο, αλλά και στη διαδικασία των αγώνων μπαράζ. Αυτός άλλωστε είναι ο πρωταρχικός στόχος της ομάδας, που επίσης έχει και βλέψεις για την άνοδο στη Volley League”.

- Από τις μέχρι τώρα κινήσεις βλέπουμε ότι η ομάδα θα στηριχθεί στο υπάρχον δυναμικό, αλλά και σε κάποιες σημαντικές προσθήκες. Αυτό δείχνει ότι η ομάδα έχει βλέψεις για άνοδο;

“Ναι, νομίζω ότι έχει τεθεί καθαρά ο στόχος της ανόδου. Αυτό είναι πολύ σημαντικό γιατί φεύγει από τη διαδικασία του ονείρου και τοποθετείται στην Α1”.

- Πείτε μας την άποψη σας για την Καλαμάτα ‘80 και αν θα τη συγκρίνατε με κάποια από τις ομάδες που έχετε αγωνιστεί μέχρι σήμερα;

“Είναι μία επαγγελματική ομάδα. Τα 3 χρόνια που βρίσκομαι εδώ έχει δείξει το καλύτερο πρόσωπο. Τόσο οι παράγοντες όσο και το προπονητικό τιμ βρίσκονται έμπρακτα δίπλα σε κάθε αθλητή. Δεν θα μπω σε διαδικασία σύγκρισης, κάθε ομάδα έχει τη δική της φιλοσοφία. Το γεγονός ότι για 3ο έτος συνεχίζω εδώ σημαίνει ότι υπάρχει μια σύμπνοια στόχων και φιλοδοξίας και συνεχίζουμε παρέα”.

ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ

Ο Κώστας Δημητούλης είναι 26 ετών αγωνίζεται στη θέση του πασαδόρου. Αν και γεννήθηκε στο Χολαργό, ασχολείται με το βόλεϊ στον Αρατο Κιάτου από το 2004 έως και το 2013, όπου η ομάδα συμμετείχε στα πρωταθλήματα της Β’ εθνικής και στη συνέχεια της Α’ τοπικής κατηγορίας. Τη διετία 2013-2015 έπαιξε στον Πανελλήνιο, όπου με την εφηβική ομάδα κατέκτησε τη 2η θέση στο Πανελλήνιο πρωτάθλημα και μετά αγωνίστηκε στην ανδρική που συμμετείχε στην Α2. Το 2015-2016 αγωνίστηκε στην ΑΕΚ, που επίσης συμμετείχε στο πρωτάθλημα της Α2. Τα επόμενα δύο χρόνια 2016-18 έπαιξε στον Εθνικό Πειραιώς, ομάδα Α2 η οποία πήρε την άνοδο για την Α1. Το 2018-2019 αγωνίστηκε στον Παμβοχαϊκό που έλαβε μέρος στο πρωτάθλημα της Α1 και από το 2019 έως και σήμερα βρίσκεται στην Καλαμάτα ‘80.