Δευτέρα, 28 Ιούνιος 2021 12:38

Η ΜΕΣΣΗΝΙΑ ΙΩΑΝΝΑ ΜΠΟΥΖΕΑ ΣΤΗΝ “Ε”: “Επίτευγμα για την Καλαμάτα να έχει δύο ομάδες στην Pre League”

Γράφτηκε από τον
Η ΜΕΣΣΗΝΙΑ ΙΩΑΝΝΑ ΜΠΟΥΖΕΑ ΣΤΗΝ “Ε”: “Επίτευγμα για την Καλαμάτα να έχει δύο ομάδες στην Pre League”

Με επιτυχία στέφθηκε η σεζόν που πέρασε για την Ιωάννα Μπουζέα, η οποία αναδείχθηκε πρωταθλήτρια με τον Δικέφαλο Γερίου στην Κύπρο.

Η Καλαματιανή αθλήτρια έφυγε από τον Ακρίτα το περασμένο καλοκαίρι, καθώς οι φοιτητικές της υποχρεώσεις την έστειλαν στην Κύπρο. Εκεί θέλησε να συνδυάσει τις σπουδές της παίζοντας και βόλεϊ. Ετσι από τον Ακρίτα και τη Β’ εθνική, βρέθηκε στο Δικέφαλο Γερίου ομάδα της ίδιας κατηγορίας. Μάλιστα κατάφερε να ζήσει κάτι πρωτόγνωρο, αφού με την Κυπριακή ομάδα κατέκτησε τον τίτλο και την άνοδο στην πρώτη κατηγορία για πρώτη φορά στην ιστορία της. Επίσης η Κυπριακή ομάδα λίγο έλειψε να κάνει το νταμπλ, αλλά ηττήθηκε στον τελικό του κυπέλλου από τη Νέα Σαλαμίνα.
Η 19χρονη αθλήτρια αυτό το διάστημα βρίσκεται στην Καλαμάτα για να ξεκουραστεί και να γεμίσει τις μπαταρίες της ενόψει της νέας χρονιάς. Στον ελεύθερο χρόνο της ασχολείται με το βόλεϊ, όπου συμμετέχει στις προπονήσεις του Απόλλωνα Καλαμάτας.
Τις προηγούμενες ημέρες μετά το τέλος μιας προπόνησης, τη συναντήσαμε και με χαρά δέχτηκε να μας μιλήσει για τις σπουδές της στην Κύπρο, την κατάκτηση του τίτλου με το Δικέφαλο Γερίου, την εμπειρία της να συμμετέχει σε μια ομάδα που έκανε πρωταθλητισμό, για τον Ακρίτα, τον Απόλλωνα, την Καλαμάτα ‘80, αλλά και το μέλλον της σε μια ενδιαφέρουσα συνέντευξη που παραχώρησε στην “Ελευθερία”.

- Πως προέκυψε η ενασχόληση σου με το βόλεϊ;

“Κάθε καλοκαίρι στον ελεύθερο χρόνο έπαιζα βόλεϊ με παιδιά, αλλά και με μεγαλύτερους μας, οι οποίοι μας μάθαιναν τα βασικά στοιχεία του αθλήματος και έμεινα σε αυτό. Στη συνέχεια πήγα στον Ακρίτα και ξεκίνησα από τα αναπτυξιακά τμήματα. Για ένα μικρό διάστημα σταμάτησα και επανήλθα παίζοντας στα τμήματα παγκορασίδων, κορασίδων και χρόνο με το χρόνο ανέβηκα μέχρι την πρώτη ομάδα”.

- Η πρώτη σου χρονιά στην Κύπρο στέφθηκε με επιτυχία μιας και η ομάδα σου αναδείχθηκε πρωταθλήτρια. Πόσο σημαντικό είναι αυτό για μια αθλήτρια που συμμετείχε για πρώτη χρονιά στην ομάδα;

“Hταν μεγάλη επιτυχία για εμένα, διότι δεν είχα κάνει πρωταθλητισμό. Ήταν πρωτόγνωρο να παίξω σε μια ομάδα που πρωταγωνίστησε, διεκδίκησε και ανέβηκε στην Α’ Εθνική για πρώτη φορά στην ιστορία της. Επίσης, φτάσαμε και στον τελικό κυπέλλου. Αυτή η εμπειρία θα με βοηθήσει για το μέλλον. Ένιωσα τη διαφορά μεταξύ του να παίζω απλά βόλεϊ και του να κάνω πρωταθλητισμό”.

- Θα συνεχίσετε και τη νέα χρονιά στο Δικέφαλο Γερίου;

“Αυτή τη στιγμή δεν γνωρίζω τι θα κάνω τη νέα χρονιά. Αυτό θα εξαρτηθεί και από τις σπουδές μου. Εχω προτάσεις για συνεργασία από ομάδες στην Ελλάδα και την Κύπρο. Ολα όμως θα εξαρτηθούν από τις σπουδές”.

- Σε σχέση με την Ελλάδα πως είναι το επίπεδο του βόλεϊ στην Κύπρο;

“Ηταν καλό το επίπεδο και υπήρχαν ομάδες ανταγωνιστικές. Φυσικά οι ομάδες στην Κύπρο είναι πολύ λιγότερες στις δύο κατηγορίες σε σχέση με την Ελλάδα. Μιλώντας για την ομάδα μου, το κλίμα ήταν πολύ καλό, με μεγάλη βοήθεια σε όλες μας από την διοίκηση, πράγμα που συνέβαλε μέγιστα στην άνοδο της ομάδας στην Α’ Εθνική. Προσωπικά τους ευχαριστώ πολύ για αυτά που μου πρόσφεραν”.

- Σας ενδιαφέρει να ασχοληθείτε επαγγελματικά με το βόλεϊ ή θα δώσετε βάρος στην αισθητική που είναι το κύριο αντικείμενο των σπουδών σας;

“Μου αρέσει να τα κάνω παράλληλα. Η αλήθεια είναι πως μέχρι στιγμής δεν έχω σκεφθεί το εαυτό μου να βρίσκεται μακριά από το βόλεϊ. Και πόσο μάλλον να το σταματήσω. Ανάλογα με την εξέλιξη μπορεί να το ακολουθήσω και επαγγελματικά.”

- Το γεγονός ότι λόγω των φοιτητικών υποχρεώσεων σας ήσασταν αναγκασμένη να βρίσκεται μακριά από το σπίτι σας, την οικογένεια σας, τις φίλες σας, λειτούργησε θετικά ή αρνητικά;

“Σίγουρα υπάρχει μια στενοχώρια γιατί δεν είμαι κοντά στους δικούς μου ανθρώπους, στο σπίτι μου. Αλλά είναι πάντα δίπλα μου και μου συμπαραστέκονται και με βοηθούν. Οπότε είναι σαν να βρίσκονται συνέχεια κοντά μου”.

- Νέα σε ότι αφορά το βόλεϊ στη Μεσσηνία μαθαίνατε όλο αυτό το διάστημα που ήσασταν στην Κύπρο;

“Ναι, ενημερώνομαι συνεχώς για το τι συμβαίνει στην Καλαμάτα και σε όλες τις ομάδες. Τις παρακολουθούσα από μικρή και τις στήριζα και συνεχίζω και τώρα. Το επίπεδο όλων των ομάδων είναι αρκετά καλό και προσπαθούν κάθε χρόνο να φτάσουν σε κάποια επιτυχία, δίνοντας βάση στην ανάπτυξη των μικρών ηλικιών. Οπως συνέβη και στη δική μου περίπτωση στον Ακρίτα με τη κυρία Μαρία Τσιριμπή και τη Νάνσυ Πανταζοπούλου, όπου μέχρι τώρα με στηρίζουν και με βοηθούν”.

- Ποια είναι η άποψη σας για τον Απόλλωνα και την Καλαμάτα ‘80 και την παρθενική τους συμμετοχή στα πρωταθλήματα γυναικών και ανδρών στην Pre League, όπου έχουν πρωταγωνιστικές βλέψεις την προσεχή αγωνιστική χρονιά.

“Είναι μεγάλο επίτευγμα για την Καλαμάτα και για τις δύο ομάδες να βρίσκονται στη Pre League. Πιστεύω πάρα πολύ και στις δύο ομάδες έχουν κτίσει πολύ ισχυρά θεμέλια. Οι παίκτες αλλά και όλο το τιμ πιστεύω ότι μπορούν να οδηγούν τις ομάδες ακόμη και στην άνοδο”.

Ως επίλογο της συνέντευξης η Ιωάννα Μπουζέα μας είπε: “Θέλω να ευχαριστήσω την διοίκηση του Απόλλωνα Καλαμάτας και τον προπονητή Μπάμπη Μυτσκίδη που τα δύο τελευταία χρόνια μου δίνουν την ευκαιρία να προπονούμαι μαζί τους και να βελτιώνομαι αγωνιστικά. Γίνεται καθαρά επαγγελματική προπόνηση”.

ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ

Η Ιωάννα Μπουζέα είναι 19 ετών και αγωνίζεται ως ακραία και ως διαγώνιος. Ξεκίνησε να παίζει βόλεϊ από τα τμήματα υποδομής του Α.Ο. Ακρίτα Καλαμάτας. Συγκεκριμένα από την Γ’ Γυμνασίου άρχισε το βόλεϊ στο τμήμα κορασίδων και έφτασε μέχρι και την πρώτη ομάδα όπου αγωνίστηκε 3 χρόνια. Σε αυτό το διάστημα η Καλαματιανή ομάδα συμμετείχε στο περιφερειακό πρωτάθλημα Β’ εθνικής της ΕΣΠΕΠ. Από το περασμένο καλοκαίρι μετακόμισε στην Κύπρο, για να σπουδάσει αισθητικός στο Πανεπιστήμιο Κύπρου. Εκεί θέλησε να συνεχίζει το βόλεϊ και από τον Ακρίτα πήρε μεταγραφή στον Δικέφαλο Γερίου. Η ομάδα συμμετείχε στο πρωτάθλημα της Β’ εθνικής και κατάφερε στο τέλος της αγωνιστικής σεζόν να αναδειχθεί πρωταθλήτρια και να πάρει την άνοδο για την πρώτη κατηγορία της Κύπρου.