Δευτέρα, 12 Ιούλιος 2021 12:26

ΚΑΛΑΜΑΤΑ '80 - ΚΑΤΣΙΑΦΛΑΚΑΣ ΣΤΗΝ "Ε": “Μονόδρομος το να πρωταγωνιστήσουμε”

Γράφτηκε από τον
ΚΑΛΑΜΑΤΑ '80 - ΚΑΤΣΙΑΦΛΑΚΑΣ ΣΤΗΝ "Ε": “Μονόδρομος το να πρωταγωνιστήσουμε”

“Με την δυναμική που έχουμε σαν ομάδα νομίζω ότι είναι μονόδρομος το να πρωταγωνιστήσουμε στην κατηγορία και να πετύχουμε τον στόχο μας που είναι η άνοδος στην Α1”.

Αυτό τόνισε μεταξύ άλλων ο 31χρονος ακραίος της Καλαμάτα ‘80 Γιάννης Κατσιαφλάκας απαντώντας σε σχετική ερώτηση, στη συνέντευξη που παραχώρησε στην “Ελευθερία”.
Ο έμπειρος αθλητής εδώ και λίγες ημέρες συμφώνησε με τη διοίκηση των “Λύκων” και θα συνεχίσει να αγωνίζεται για 4η σερί σεζόν στην ομάδα. Μας μίλησε για το τι τον οδήγησε στο να ανανεώσει τη συνεργασία του με την ομάδα, για το πως αντιμετώπισε την κατάσταση με τον κορονοϊό, αλλά και πτο ως θα βρει αθλητές και ομάδες η επόμενη ημέρα. Πιστεύει ότι η ομάδα μπορεί να κάνει το βήμα παραπάνω, αρκεί όλοι να δουλέψουν σκληρά και αυτό να φανεί στο γήπεδο. Σημείωσε ότι χρειάζεται προσοχή γιατί το διάστημα της αποχής εγκυμονεί κινδύνους για τραυματισμούς. Στην προσπάθεια που θα γίνει θεωρεί ότι θα είναι αναγκαία και η στήριξη του κόσμου.

- Πριν λίγες ημέρες ανανεώσατε τη συνεργασία σας με την Καλαμάτα ‘80. Τι ήταν αυτό που σας οδήγησε στην απόφαση σας να συνεχίσετε για 4η συνεχόμενη χρονιά να αγωνίζεστε στην ομάδα;

“Καταρχάς θα ήθελα για μια ακόμη χρονιά να ευχαριστήσω την διοίκηση και τον προπονητή της ομάδας για την εμπιστοσύνη που δείχνουν στο πρόσωπο μου. Από την πλευρά μου είμαι πολύ ευχαριστημένος με την ανανέωση της συνεργασίας μας και θα προσπαθήσω για την επίτευξη των στόχων μας. Από την πρώτη χρονιά που ήρθα στην Καλαμάτα 80 κατάλαβα ότι είναι μια ομάδα με φιλοδοξίες που θέλει να πρωταγωνιστήσει στον χώρο του βόλεϊ και αυτός είναι ένας από τους λόγους που με έκανε να μείνω 4η σερί χρονιά”.

- Λόγω του κορονοϊού υπήρχε αναστολή από κάθε αθλητική δραστηριότητα. Πως αντιμετωπίσατε αυτή την κατάσταση, που σας κράτησε μακριά από την άθληση;

“Οπως όλες οι πλευρές της ζωής μας έτσι και ο αθλητισμός επηρεάστηκε από την πανδημία.
Ολοι μας κάνουμε αυτό που αγαπάμε όμως. Το γεγονός με τον κορονοϊό μας κράτησε αρκετό διάστημα εκτός που προφανώς ήταν μια πρωτόγνωρη κατάσταση που εύχομαι να μην συμβεί ξανά.
Αυτό μας εμπόδισε να δουλέψουμε εντός γηπέδου για αρκετό καιρό. Βέβαια εμείς όμως σε συνεργασία με το προπονητικό τιμ κάναμε κάποια πράγματα εκτός γηπέδου ακόμα και σε ατομικό επίπεδο ώστε να είμαστε στην καλύτερη δυνατή κατάσταση. Όλοι μας είμαστε αθλητές με επαγγελματική συνείδηση και δεν αφήσαμε τους εαυτούς μας σε αυτή τη δύσκολη περίοδο”.

- Ηταν μεγάλο το διάστημα της αποχής, πιστεύετε ότι θα επηρεάσει την απόδοση των αθλητών και κατ’ επέκταση τις ομάδες ενόψει της νέας αγωνιστικής περιόδου;

“Σίγουρα είναι ένα χτύπημα για την πλειοψηφία των αθλητών που δεν μπορούσαν να προπονηθούν ή να προσαρμοστούν στις προπονήσεις στα μέτρα περιορισμού. Αυτό θα είναι μια μεγάλη πρόκληση για όλους μας, όχι τόσο στο κομμάτι φυσικής κατάστασης αλλά στο βολεικο κομμάτι γιατί το διάστημα χωρίς επαφή με την μπάλα ήταν αρκετό. Βέβαια μετά από τέτοια αποχή από τις αθλητικές δραστηριότητες ελλοχεύουν τραυματισμοί κάτι που αντεύχομαι για όλους τους αθλητές.

- Η Καλαμάτα ‘80 θα αγωνιστεί, αν πάνε όλα καλά, για πρώτη φορά στο πρωτάθλημα της Pre League. Ποια είναι η γνώμη σας σχετικά με το πως θα είναι το πρωτάθλημα;

“Η Pre League θα είναι μια διαφορετική κατηγορία από την προηγούμενη Α2 αλλά με πολλά κοινά σημεία. Θα είναι ένα πολύ ανταγωνιστικό πρωτάθλημα με ομάδες υψηλού επιπέδου και ο κόσμος που θα έρθει στο γήπεδο θα το χαρεί σίγουρα”.

- Με τις έως τώρα κινήσεις η ομάδα θα απαρτίζεται από πολλούς έμπειρους παίκτες. Πιστεύετε ότι η εμπειρία των παικτών σε μια νέα άγνωστη και όπως όλα δείχνουν ανταγωνιστική κατηγορία, θα είναι το δυνατό στοιχείο ώστε να πετύχει τους στόχους της;

“Θεωρώ ότι η διοίκηση έκανε πολύ καλή προσπάθεια όσων αφορά το έμψυχο δυναμικό που θα απαρτίζει την ομάδα. Έχουμε πολύ ποιοτικό ρόστερ με παίκτες που είναι πολυτέλεια για την κατηγορία καλούς αθλητές και καλά παιδιά”.

- Η Καλαμάτα ‘80 έχει θέσει πρωταγωνιστικούς στόχους για τη νέα αγωνιστική περίοδο. Πιστεύετε ότι μπορεί να διεκδικήσει την άνοδο;

“Με την δυναμική που έχουμε σαν ομάδα νομίζω ότι είναι μονόδρομος το να πρωταγωνιστήσουμε στην κατηγορία και να πετύχουμε τον στόχο μας που είναι η άνοδος στην Α1. Προέχει η υγεία όλων μας, από εκεί και πέρα σκληρή δουλειά και τα υπόλοιπα στο γήπεδο. Θέλουμε ο κόσμος να στηρίξει την προσπάθεια που κάνουμε και εμείς θα βγάλουμε τους καλύτερους μας εαυτούς”.

ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ

Ο Γιάννης Κατσιαφλάκας είναι 31 ετών και αγωνίζεται ως ακραίος. Αρχισε να παίζει βόλεϊ σε ηλικία 13 ετών από τα τμήματα της ακαδημίας του Ηρακλή Θεσσαλονίκης. Εμεινε 6 χρόνια από το 2003 έως και το 2009. Την επόμενη σεζόν 2009-2010 πήγε στον Π.Ο. Μουδανιών (ομάδα Α2) και ένα χρόνο μετά έπαιξε στη ΧΑΝΘ (Α2). Επέστρεψε στο Ηρακλή Θεσσαλονίκης, όπου αγωνίστηκε τρία χρόνια (2012-2015), τα δύο πρώτα στην Α2 και μετά στην Α1. Τη σεζόν 2015-2016 αγωνίστηκε στον Μακεδονικό (Α2) και επέστρεψε στον Ηρακλή (Α1), όπου αγωνίστηκε τη διετία 2016-2018. Από το 2018 και μετά βρίσκεται στην Καλαμάτα ‘80 και θα συνεχίζει και τη νέα χρονιά, καθώς πριν από λίγες ημέρες προχώρησε στην ανανέωση της συνεργασίας τους με τους “Λύκους”.