Δευτέρα, 12 Ιούλιος 2021 15:58

Η ΣΟΦΙΑ ΚΑΡΑΚΥΚΛΑ ΣΤΗΝ "Ε": “Διάκριση του Απόλλωνα στην Pre League με νοοτροπία νικητή”

Γράφτηκε από τον
Η ΣΟΦΙΑ ΚΑΡΑΚΥΚΛΑ ΣΤΗΝ "Ε": “Διάκριση του Απόλλωνα στην Pre League με νοοτροπία νικητή”

Ενα ανταγωνιστικό και υψηλού επιπέδου πρωτάθλημα θα είναι αυτό της Pre League γυναικών της νέας αγωνιστικής χρονιάς.

Αυτό σημείωσε η αθλήτρια του Απόλλωνα Καλαμάτας Σοφία Καρακύκλα, στη συνέντευξη που παραχώρησε στην “Ελευθερία”. Η Καλαματιανή αθλήτρια πρόσθεσε ότι ο Απόλλωνας είναι ένα καταξιωμένο σωματείο και στόχος έχει τη διάκριση, αλλά και νοοτροπία νικητή. Θεωρεί ότι είναι αρκετά δύσκολο να επανέλθουν οι αθλήτριες στην προ κορονοϊού εποχή σε σύντομο διάστημα και θα χρειαστεί οι προπονήσεις να είναι συγκεκριμένες και τροποποιημένες ώστε να καλύψουν το κενό που δημιουργήθηκε στη διάστημα της πανδημίας. Επίσης υποστήριξε ότι όλες οι αθλήτριες είναι πεπεισμένες ότι η ομάδα θα έχει εξαιρετική πορεία στο πρωτάθλημα μπορεί να ανέβει το επόμενο σκαλοπάτι και να βρεθεί στη μεγάλη κατηγορία του Ελληνικού βόλεϊ. Τέλος επισήμανε ότι είναι απαραίτητη η παρουσία του κόσμου στα γήπεδα, αφού δεν νοείται αθλητισμός χωρίς φιλάθλους.

- Πως περάσατε όλο αυτό τον καιρό που είχε σταματήσει κάθε αθλητική δραστηριότητα λόγω της πανδημίας;

“Oπως όλος ο κόσμος. Η στέρηση της ελευθερίας αποδιοργάνωσε τους πάντες και πολύ περισσότερο εμάς τους αθλητές που μας στέρησε την αθλητική δραστηριότητα η οποία σε καμία περίπτωση δεν μπορεί να γίνει μέσα σε ένα διαμέρισμα ή σε ένα σπίτι. Μετά από όλη αυτήν την αποχή θα προσπαθήσουμε να αναπληρώσουμε αυτό το κενό παρόλο που αυτή η αποχή έχει επίδραση τόσο στην ψυχολογία μας όσο και στη φυσική μας κατάσταση”.

- Μπορεί αυτό το μεγάλο το διάστημα της αποχής από τις αθλητικές δραστηριότητες να επηρεάσει τη φυσική κατάσταση των αθλητριών, αλλά και τις ομάδες στο πως θα παρουσιαστούν τη νέα χρονιά;

“Oλες οι ομάδες ξεκινούν από μια περίοδο στασιμότητας. Στην ουσία κάνουμε μια καινούρια αρχή καθώς είναι διαφορετική η μεταβατική περίοδος μετά το τέλος ενός πρωταθλήματος σε σχέση με τη μακρά περίοδο στασιμότητας που υποχρεωθήκαμε λόγω covid να υποστούμε. Είναι αρκετά δύσκολο να επανέλθουμε σε σύντομο χρονικό διάστημα στην προ-covid φυσική μας κατάσταση γι’ αυτό και απαιτούνται συγκεκριμένες προπονήσεις, τροποποιημένες, σε σχέση με μια “φυσιολογική” προετοιμασία ώστε να καλυφθεί το κενό που δημιουργήθηκε λόγω της πανδημίας”.

- Λόγω του κορονοϊού δεν πραγματοποιήθηκε το πρωτάθλημα τη χρονιά που πέρασε. Πιστεύετε ότι αυτό θα παίξει ρόλο για το πως θα παρουσιαστούν αθλήτριες και ομάδες τη νέα χρονιά;

“Γι’ αυτό όπως προείπα, θα προσπαθήσουμε με την προετοιμασία που θα κάνουμε να ανταποκριθούμε και να υπερκαλύψουμε το μειονέκτημα που μας έχει δημιουργήσει η έλλειψη προπονήσεων”.

- Ο Απόλλωνας μας έχει συνηθίσει σε όποια κατηγορία παίζει να πρωταγωνιστεί και να εκπληρώνει τους στόχους που θέτει η διοίκηση. Θεωρείτε ότι αυτό μπορεί να το κάνει και στο ερχόμενο πρωτάθλημα της Pre League;

“Το ερχόμενο πρωτάθλημα σύμφωνα με όλες τις ενδείξεις θα είναι ανταγωνιστικό και αρκετά υψηλού επιπέδου. Όλες οι ομάδες ενισχύονται τόσο με Ελληνίδες όσο και με ξένες αθλήτριες. Ο Απόλλωνας όντας ένα καταξιωμένο πλέον σωματείο, πάρα το νεαρόν της ηλικίας του και όπως έχει δείξει τα προηγούμενα χρόνια, έχει στόχο την διάκριση και τη νοοτροπία νικητή. Το ίδιο θα προσπαθήσουμε και τη φετινή χρόνια. Είμαστε πεπεισμένες ότι θα έχουμε μια εξαιρετική πορεία στο πρωτάθλημα και γιατί όχι να ανέβουμε και το επόμενο σκαλί ώστε να βρεθούμε στην κορυφή του ελληνικού βόλεϊ”.

- Πριν λίγες ημέρες η κυβέρνηση αποφάσισε την επιστροφή ενός μεγάλου ποσοστού κόσμου στους αγώνες. Πόσο σημαντικό είναι αυτό για τις ομάδες;

“Δεν νοείται αθλητισμός χωρίς την παρουσία φιλάθλων. Η εικόνα αυτή θυμίζει βουβό κινηματογράφο. Ο κόσμος είναι απαραίτητος στα γήπεδα”.

- Σκέφτεστε να ασχοληθείτε επαγγελματικά με το βόλεϊ ή αυτό είναι κάτι που δεν σας απασχολεί αυτή τη χρονική περίοδο;

“Εδώ στην Ελλάδα θα πρέπει κάποτε να αρχίσουμε να λέμε αλήθειες και να μην κρυβόμαστε πίσω από το δάχτυλό μας. Οπως κάθε ομάδα σε αυτό το επίπεδο, έτσι και ο Απόλλωνας, είναι στην ουσία ένα επαγγελματικό σωματείο. Οι αθλήτριες που μετακομίζουν στην πόλη μας ή πηγαίνουν σε άλλες πόλεις ή από και προς το εξωτερικό αμείβονται και οι διοικήσεις επιτελούν άθλο ώστε να ανταποκρίνονται στις αμοιβές αυτές. Το βόλεϊ στην κατηγορία αυτή είναι επαγγελματικό αλλά και αδικημένο συγχρόνως. Στην Ελλάδα πρέπει να θεσμοθετηθεί ότι η αγωνιστική δραστηριότητα σε επίπεδο πρωταθλητισμού θα πρέπει να έχει όλες τις καλύψεις εκείνες που εξασφαλίζουν την σωματική ακεραιότητα των αθλητριών και της γενικής λειτουργίας των σωματείων (διοικητικές προδιαγραφές, οικονομική επάρκεια κλπ) για το κύρος του αθλήματος και της συνολικής εικόνας αυτού τόσο στην Ελλάδα όσο και στο εξωτερικό. Θα πρέπει να υπάρξει μια εθνική ασφάλεια, θα έλεγα, που θα καλύπτει ειδικά τους σοβαρούς τραυματισμούς”.

ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ

Η Σοφία Καρακύκλα είναι 24 ετών και αγωνίζεται ως κεντρικός. Αρχισε να παίζει βόλεϊ σε ηλικία 10 ετών από το τμήμα παγκορασίδων του Α.Ο. Ακρίτα Καλαμάτας. Δύο χρόνια μετά αγωνίστηκε και στη γυναικεία ομάδα, η οποία συμμετείχε στο πρωτάθλημα της Α2 εθνικής. Το 2015 έφυγε για σπουδές στην Αλεξανδρούπολη και παράλληλα έπαιξε στην τοπική Νίκη που συμμετείχε στο πρωτάθλημα της Α2 εθνικής. Το 2019 ολοκλήρωσε τις σπουδές της και επέστρεψε στην Καλαμάτα και πήρε μεταγραφή για τον Απόλλωνα. Πρόσφατα ανανέωσε τη συνεργασία της με την “ασπρόμαυρη” ομάδα, στην οποία θα προσφέρει τις υπηρεσίες της για τρίτη συνεχόμενη σεζόν.