Δευτέρα, 19 Ιούλιος 2021 16:00

Ο ΝΙΚΟΣ ΓΕΩΡΓΑΤΟΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΛΑΜΑΤΑ ‘80: “Τα νέα παιδιά θα μας ανεβάσουν επίπεδο με το ταλέντο τους”

Γράφτηκε από τον
Ο ΝΙΚΟΣ ΓΕΩΡΓΑΤΟΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΛΑΜΑΤΑ ‘80: “Τα νέα παιδιά θα μας ανεβάσουν επίπεδο με το ταλέντο τους”

Αγωνίζεται στην Καλαμάτα ‘80 από τη χρονιά 2019-2020, όταν η ομάδα κατάφερε να πάρει το ένα εισιτήριο για την άνοδο στην Pre League.

Πρόσφατα ανανέωσε τη συνεργασία του και θα προσφέρει τις υπηρεσίες του για 3η σερί σεζόν, αν και τη χρονιά που πέρασε δεν διεξήχθη το πρωτάθλημα λόγω του κορονοϊού. Δηλώνει έτοιμος να βοηθήσει με όλες του τις δυνάμεις ώστε η Καλαματιανή ομάδα να πραγματοποιήσει αξιόλογη πορεία και να διεκδικήσει την άνοδο της στην μεγάλη κατηγορία του Ελληνικού βόλεϊ, τη Volleyleague, για πρώτη φορά στην ιστορία της. Αναφερόμαστε στον Πατρινό Νίκο Γεωργάτο, ο οποίος ήρθε στην ομάδα το 2019 και έχει “κολλήσει” νιώθοντας την Καλαμάτα ‘80 οικογένεια του.
Ο 31χρονος κεντρικός μίλησε για την παρουσία του στην ομάδα, αλλά και άλλα θέματα στη συνέντευξη που παραχώρησε στην “Ελευθερία”. Επισήμανε ότι έχει επικεντρωθεί στο να δώσει το 100% για να επιτύχει η ομάδα τους στόχους της. Χαρακτήρισε το κλίμα που υπάρχει στην ομάδα οικογενειακό και πως λειτουργεί επαγγελματικά. Ανέφερε ότι οι παίκτες που έχουν αποκτηθεί ανεβάζουν το επίπεδο και με τους υπόλοιπους που βρίσκονται στο δυναμικό της θα προσπαθήσουν όλοι μαζί ώστε η ομάδα να υλοποιήσει τους στόχους της. Το κυριότερο όπως τόνισε είναι να προχωράμε βήμα - βήμα.

- Θα συνεχίσετε για 3η σερί σεζόν να αγωνίζεσθε στην Καλαμάτα ‘80, καθώς πρόσφατα ανανεώσατε τη συνεργασία σας. Τι σας έκανε να μείνετε στη ομάδα για άλλη μια χρονιά;

“Δεν χρειάστηκε να το σκεφτώ πολύ! Είμαι πολύ ικανοποιημένος με το κλίμα της ομάδας, είμαστε όλοι ενωμένοι σαν οικογένεια αλλά επίσης και ο επαγγελματισμός που υπάρχει στον σύλλογο”.

- Λόγω του κορονοϊού η αγωνιστική περίοδος ήταν ως μη γενόμενη. Πιστεύετε ότι αυτό θα παίξει ρόλο τη νέα χρονιά για το πως θα παρουσιαστείτε εσείς οι αθλητές, αλλά και οι ομάδες;

“Ηταν λίγο άσχημο για όλους τους αθλητές αυτή η κατάσταση. Σίγουρα θα επηρεάσει η κατάσταση αυτή αλλά εμείς έχουμε προσπαθήσει όλοι να κρατηθούμε σε ένα καλό επίπεδο”.

- Είστε κοντά δύο χρόνια στην Καλαμάτα ‘80, ποια είναι η γνώμη σας για την ομάδα;

“Οπως ανέφερα παραπάνω είναι μια ομάδα με επαγγελματισμό Volleyleague. Το κλίμα είναι οικογενειακό και αυτό φάνηκε τα προηγούμενα 2 χρόνια που δείξαμε πόσο δεμένη ομάδα είμαστε”.

- Η Καλαμάτα ‘80 θα αγωνιστεί για πρώτη φορά στην Pre League. Εχετε εικόνα του πρωταθλήματος, αλλά και των αντιπάλων που θα αντιμετωπίσει;

“Γνωρίζουμε σχεδόν όλους τους αθλητές της κατηγορίας διότι έχουμε παίξει πάρα πολλές φορές παλιότερα. Από εκεί και πέρα θα κοιτάξουμε εμείς την απόδοση μας και να δίνουμε το καλύτερο μας εαυτό σε κάθε παιχνίδι”.

- Η ομάδα τη νέα χρονιά θα στηριχθεί στον κορμό που έχει διαμορφωθεί εδώ και τρία χρόνια και στις προσθήκες αξιόλογων παικτών. Γενικά θα είναι μια έμπειρη ομάδα, όχι μόνο λόγω ηλικίας, αλλά και της ποιότητας των αθλητών. Αυτό θα παίξει ρόλο ώστε να υλοποιήσει η Καλαμάτα ‘80 τους στόχους της, τη νέα περίοδο;

-”Τα νέα παιδιά που προστέθηκαν στην ομάδα μας αδιαμφισβήτητα θα μας ανεβάσουν επίπεδο με το ταλέντο τους. Εχω την τύχη να τους γνωρίζω οπότε είναι σίγουρο ότι θα δέσουν και με την υπόλοιπη ομάδα με αποτέλεσμα το σύνολο μας δείχνει ότι θα πετύχουμε τους στόχους μας. Ομως καλό είναι να βλέπουμε ένα βήμα τη φορά”.

- Η κυβέρνηση πριν λίγες ημέρες αποφάσισε την παρουσία του κόσμου στα γήπεδα. Πόσο σημαντική είναι η παρουσία των φιλάθλων στα παιχνίδια;

“Ο φίλαθλος είναι ένας επιπλέον παίκτης μέσα στην ομάδα. Δίνει κίνητρο και θέληση για τη νίκη. Οποτε έχουμε παίξει με κόσμο, έχουμε παίξει με πάθος και ζήλο, οπότε αυτό δείχνει ότι είναι απίστευτα σημαντική η παρουσία τους”.

- Εχεις σκεφτεί όταν ολοκληρώσεις την καριέρα σου να ασχοληθείς με το βόλεϊ από άλλη θέση ή δεν σε απασχολεί αυτή τη χρονική περίοδο;

“Δεν έχω φτάσει τόσο μακριά. Ζω το παρόν και αυτή τη στιγμή έχω επικεντρωθεί να δώσω το 100% στην ομάδα μου για να βοηθήσω από την μεριά μου στην επίτευξη των στόχων. Είμαι πολύ ευχαριστημένος που είμαι μέλος αυτής της οικογένειας όπου έζησα μια άνοδο στην Pre League!”.