Δευτέρα, 26 Ιούλιος 2021 12:26

PRE LEAGUE ΒΌΛΕΪ ΓΥΝΑΙΚΩΝ: Ετσι θα διεξαχθεί η νέα κατηγορία

Γράφτηκε από τον

Με τη συμμετοχή 12 ομάδων θα διεξαχθεί το πρωτάθλημα της Pre League Γυναικών της αγωνιστικής σεζόν 2021-2022.

Στο φετινό πρωτάθλημα θα συμμετάσχει ο Απόλλωνας Καλαμάτας και ο Α.Ο.Σ. Κόρινθος από την Πελοπόννησο, ενώ οι υπόλοιπες ομάδες είναι 6 από την Αττική και 4 από τη Θεσσαλονίκη. Μετά από κλήρωση θα ξεκαθαρίσει ποιες ομάδες θα αντιμετωπίσει ο Απόλλωνας στην πρώτη φάση του πρωταθλήματος. Η Ε.Ο.ΠΕ., γνωστοποίησε ότι εγκρίθηκε το σύστημα διεξαγωγής του πρωταθλήματος της Pre League Γυναικών για την αγωνιστική περίοδο 2021-2022. Αναλυτικά:

Οι ομάδες που θα τοποθετηθούν στους ομίλους με κλήρωση είναι: Περιοχής Αττικής: Α.Ο. Αιγάλεω, Α.Γ.Σ. Άρτεμις, Φ.Ο. Βριλησσίων, Α.Ο.Ν. Ζηρίνειος, Γ.Σ. Ηλιούπολις, Γ.Σ. Πανιώνιος
Περιοχής Θεσσαλονίκης: Α.Σ. Ακαδημίες Πρωταθλητών Πεύκων, Α.Σ. Μακεδόνες, Α.Π.Σ. Ναυάρχου Βότση, Χ.Α.Ν.Θ.
Περιοχής Πελοποννήσου: Απόλλων Καλαμάτας, Α.Σ.Π. Κόρινθος

Α' φάση

Σε κάθε έναν από τους δύο ομίλους (Α και Β) θα διεξαχθεί πρωτάθλημα δύο γύρων με βαθμολογία. Μετά τους αγώνες οι ομάδες κατατάσσονται: Στον Α’ Όμιλο: από το PL-Α/1 έως και PL-Α/6 Στον Β’ Όμιλο: από το PL-Β/1 έως και PL-Β/6

Β' φάση

Γ’ Όμιλος θέσεις 1-6: Συμμετέχουν οι ομάδες που θα καταλάβουν σε κάθε έναν από τους δύο ομίλους της Α’ Φάσης τις θέσεις 1 έως 3. Θα διεξαχθεί πρωτάθλημα δύο γύρων με βαθμολογία. Η ομάδα που καταλάβει την 1η θέση ανέρχεται στην Α1
Δ’ Όμιλος θέσεις 7-12: Συμμετέχουν οι ομάδες που θα καταλάβουν σε κάθε έναν από τους δύο ομίλους της Α’ Φάσης τις θέσεις 4 έως 6. Θα διεξαχθεί πρωτάθλημα δύο γύρων με βαθμολογία. Η ομάδα που θα καταλάβει την 12η θέση υποβιβάζεται στην Α2.

Γ' φάση

Play Offs 2 – 5
PL(Γ2) v PL(Γ5) -> (1)
PL(Γ3) v PL(Γ4) -> (2)
Οι αγώνες θα διεξαχθούν στις δύο νίκες, στις έδρες των ομάδων εναλλάξ αρχής γενομένης από την έδρα της ομάδας με τη μεγαλύτερη βαθμολογία.

Αγώνες για τις θέσεις 2 - 3

Ν(1) v Ν(2)
Οι αγώνες θα διεξαχθούν στις δύο νίκες, στις έδρες των ομάδων εναλλάξ αρχής γενομένης από την έδρα της ομάδας με την μεγαλύτερη βαθμολογία. Η νικήτρια ομάδα ανέρχεται στην Α1 Αγώνες Play Off για τις θέσεις 4-5 του πρωταθλήματος δεν θα διεξαχθούν και οι ομάδες θα καταλάβουν τις θέσεις 4 και 5 της Τελικής Βαθμολογικής Κατάταξης σύμφωνα με τη σειρά που τερμάτισαν μεταξύ τους στην Τελική Βαθμολογική Κατάταξη στην Β’ Φάση του πρωταθλήματος.

Play Out 10 – 11

PL(10) v PL(Δ11)
Οι αγώνες θα διεξαχθούν στις δύο νίκες στις έδρες των ομάδων εναλλάξ αρχής γενομένης από την έδρα της ομάδας με τη μεγαλύτερη βαθμολογία. Η ηττημένη ομάδα κατατάσσεται στην 11η θέση και υποβιβάζεται στην Α2.

  1. ΠΡΟΣΦΑΤΑ
  2. ΔΗΜΟΦΙΛΗ
  3. ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ