Σάββατο, 21 Αύγουστος 2021 17:21

Με υψηλούς στόχους ξεκίνησε η ομάδα βόλεϊ γυναικών του Απόλλωνα Καλαμάτας

Γράφτηκε από τον

Το πλασάρισμα στην πρώτη 3άδα στην α’ φάση του πρωταθλήματος είναι ο πρώτος στόχος του Απόλλωνα Καλαμάτας ενόψει της νέας αγωνιστικής χρονιάς.

Αυτό είναι κάτι που μπορεί να επιτευχθεί, όπως υποστηρίζουν οι άνθρωποι της ομάδας και από εκεί και πέρα θα γίνει προσπάθεια ώστε ο Απόλλωνα να διεκδικήσει τη μία θέση που οδηγεί στην μεγάλη κατηγορία του Ελληνικού βόλεϊ. Πάντως όλοι στην ομάδα κρατούν χαμηλούς τόνους και θέλουν μέσα από δουλειά να εκπληρώσουν τους στόχους τους, όπως φάνηκε και από τις δηλώσεις του στην πρώτη προπόνηση της σεζόν που πραγματοποιήθηκε το βράδυ της Πέμπτης, στο Κλειστό του δημοτικού σταδίου της πόλης μας.

Ο προπονητής της ομάδας Μπάμπης Μυτσκίδης στις δηλώσεις του σημείωσε: “Ξεκινάμε σήμερα την προετοιμασία μας και έχουμε κατά μεγάλο ποσοστό την ομάδα που θα είμαστε μαζί στη διάρκεια της χρονιάς και με μία ή δύο προσθήκες ακόμα. Ξεκινάμε με όνειρα, αλλά να έχουμε πάνω από όλα υγεία αυτό είναι το σημαντικό. Ο στόχος που βάζουμε στην πρώτη φάση πρωταθλήματος είναι να είμαστε στην πάνω τριάδα του ομίλου μας οπότε αυτομάτως θα σωθούμε και στη συνέχεια θα παίξουμε για την άνοδο στην πρώτη κατηγορία. Από κει και πέρα δεν λέμε πολλά λόγια, πολύ δουλειά τα κεφάλια μέσα γιατί είναι πάρα πολύ νωρίς. Επαναλαμβάνω να έχουμε υγεία πάνω από όλα και να γίνει το πρωτάθλημα που τόσο πολύ αγαπάμε και μας έχει λείψει εδώ και ενάμιση χρόνο. Αυτή τη στιγμή δεν μπορούμε να πούμε πολλά πράγματα για τις υπόλοιπες ομάδες. Ξέρουμε ότι η Θεσσαλονίκη θα είναι πολύ ισχυρή σε ομάδες που έχουμε να αντιμετωπίσουμε. Επίσης θα αντιμετωπίσουμε τα Βριλήσσια που είναι από τις παραδοσιακές ομάδες. Βέβαια εμείς δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι είναι η πρώτη μας χρόνια στην κατηγορία. Ετσι πάμε βήμα-βήμα και στο τέλος θα δούμε τι κάναμε”.

Αμέσως μετά δηλώσεις έκανε η πασαδόρος Κλειώ Βενέτη, που είναι το πρώτο φετινό μεταγραφικό απόκτημα του Απόλλωνα. “Θα είναι μία δύσκολη χρονιά γιατί απλά έχουμε αρκετό καιρό να βρεθούμε στο γήπεδο”, ανέφερε στο ξεκίνημα των δηλώσεων της και συμπλήρωσε: “Ωστόσο έχει γίνει μία πολύ καλή προετοιμασία μέχρι στιγμής οπότε ευελπιστώ και το καλύτερο. Εννοείται ότι θα παλέψουμε, μπορεί να είναι ένας βατός όμιλος, εμείς θα βάλουμε τα δυνατά μας για να πετύχουμε το καλύτερο αποτέλεσμα. Δε νομίζω ότι μπορούμε να υποτιμήσουμε καμία ομάδα. Σε όλα τα ματς θα πάμε δυνατά, θα κάνουμε την καλύτερη προετοιμασία πιστεύω και αυτό θα φανεί. Το κλίμα εδώ στην πόλη της Καλαμάτας είναι υπέροχο είχα ήδη κάποιες γνωριμίες με τις κοπέλες από την ομάδα, αλλά και τους υπόλοιπους που δεν γνώριζα. Γενικά έχουμε πολύ καλό κλίμα και εκτός γηπέδου. Εύχομαι να έχουμε μια καλή χρονιά και υγεία σε όλους”.

Στη συνέχεια μας μίλησε η κεντρικός Σοφία Καρακύκλα: “Εχουν γίνει κάποιες πολύ σημαντικές προσθήκες στην ομάδα περιμένουμε ακόμα μία παίκτρια η και δύο οπότε πιστεύω ότι η ομάδα έχει ενισχυθεί αρκετά. Εμείς θα προσπαθήσουμε να έχουμε ένα καλό σύνολο να υπάρχει συνοχή στην ομάδα μας και πιστεύω ότι θα τα πάμε πολύ καλά. Σίγουρα οι δυνατότητες όλων των συμπαικτριών μου είναι τέτοιες και μπορούν να ανταποκριθούν αλλά η κάθε ομάδα κάνει τη δική της προσπάθεια ακόμη δεν ξέρουμε τι προσθήκες έχουν γίνει στις υπόλοιπες ομάδες του πρωταθλήματος. Σίγουρα το φετινό πρωτάθλημα στην κατηγορία μας θα είναι απαιτητικό και θα είναι και μεγάλο που σημαίνει ότι χρειάζεται αρκετή προπόνηση και υπομονή. Με τους προπονητές μας θα μπορέσουμε να καλύψουμε αυτό το μεγάλο κενό και να επιστρέψουμε στα γήπεδα ακόμη πιο δυνατές”.

Προπονητικό τιμ και ομάδα

Ο Μπάμπης Μυτσκίδης θα έχει δίπλα του στον πάγκο τη Μαρία Κωστόπουλου που συνεχίζει από την προηγούμενη σεζόν και την Βιβή Τασιοπούλου, που θα έχει και την εκγύμναση των αθλητριών. Επίσης δίπλα στην ομάδα θα βρίσκεται και ο αθλητικός ψυχολόγος Γιώργος Πουλουπάτης, ο οποίος έδωσε το παρών και στην πρώτη προπόνηση. Στο ξεκίνημα της προετοιμασίας παραβρέθηκαν δίπλα στην ομάδα η ριαννή Ρουσσάκη και ο Γιώργος Παντελόπουλος της εταιρείας Volterra που είναι ο βασικός χορηγός του Απόλλωνα τη φετινή περίοδο. Το έμψυχο δυναμικό αποτελείται από τις Κλειώ Βενέτη, Εβελίνα Μπεσή, Σοφία Γκιαούρη, Νίκη Γιόλλα, Νίκη Κόλλια, Κωνσταντίνα Καραμούντζου, Μαρία Θεοδωρακέα, Χρύσα Καράμπελα, Σοφία Καρακύκλα, Λίνα Αποστολοπούλου, Αγγελική Γρίβα, Ειρήνη Σακελλαρίου και Μαρία Κωνσταντοπούλου. Η στελέχωση του έμψυχου δυναμικού δεν έχει ολοκληρωθεί ακόμη, καθώς απομένει άλλη μια κίνηση ενίσχυσης. Η προσθήκη μιας ακόμη αθλήτρια αναμένεται να γίνει μέσα στις επόμενες ημέρες.

Κυκλοφόρησαν τα διαρκείας

Σε κυκλοφορία έχουν τεθεί από τη διοίκηση τα εισιτήρια διαρκείας για τη φετινή αγωνιστική περίοδο. Με βασικό σύνθημα “το βόλεϊ ψηλά μαζί σου”, οι άνθρωποι του Απόλλωνα απευθύνουν κάλεσμα υποστήριξης στους φίλους της ομάδας, αλλά και στο φίλαθλο κοινό της πόλης και του νομού. Με την αγορά του εισιτηρίου θα συμβάλλουν σημαντικά ώστε η ομάδα να μπορέσει να ανταπεξέλθει στις υποχρεώσεις της στη διάρκεια της αγωνιστικής περιόδου.

Π.Π.