Δευτέρα, 13 Σεπτέμβριος 2021 12:53

ΒΟΛΕΪ ΓΥΝΑΙΚΩΝ: Τα πρώτα φιλικά έδωσε ο Απόλλωνας Καλαμάτας

Γράφτηκε από τον
ΒΟΛΕΪ ΓΥΝΑΙΚΩΝ: Τα πρώτα φιλικά έδωσε ο Απόλλωνας Καλαμάτας

Πολλή δουλειά χρειάζεται ο Απόλλωνας για να φτάσει στο επιθυμητό επίπεδο, όπως έδειξε με την απόδοση του στα δύο πρώτα φιλικά προετοιμασίας που έδωσε με Κόρινθο και Παπάγου.

Η Καλαματιανή ομάδα μετά από 4 εβδομάδες προετοιμασίας έδωσε το Σαββατοκύριακο το δύο πρώτα τεστ, με τον προπονητή Μπάμπη Μυτσκίδη να αρχίζει το μοντάρισμα. Τα συμπεράσματα που έβγαλε από τα παιχνίδια είναι πως η ομάδα θέλει πολύ δουλειά για να μπορέσει να παρουσιάσει την εικόνα που πρέπει και να είναι έτοιμη στην έναρξη των επίσημων αγωνιστικών υποχρεώσεων της. Αυτό ανέφερε ο έμπειρος προπονητής σε δηλώσεις του μετά το φιλικό της Κυριακής με την ομάδα του Παπάγου. “Θέλουμε πάρα πολύ δουλειά” ήταν το πρώτο σχόλιο και στη συνέχεια των δηλώσεων του πρόσθεσε: “Γνωρίζουμε ότι κάθε αρχή είναι και δύσκολη. Πρέπει να δουλέψουμε και να βελτιωθούμε σε πολλά κομμάτια. Από την Τρίτη που μπαίνουμε στην 5η εβδομάδα της προετοιμασίας θα συνεχίσουμε να δουλεύουμε στις προπονήσεις και μέσα από τα φιλικά που θα δίνουμε κάθε εβδομάδα (Σαββατοκύριακα) θα ρίχνουμε το βάρος στα αδύνατα σημεία ώστε να τα βελτιώσουμε. Θεωρώ ότι σιγά-σιγά θα καταλάβουν οι αθλήτριες τον τρόπο παιχνιδιού που θέλω να παίζουμε. Εχουν έρθει και καινούργιες αθλήτριες σε καίριες θέσεις, όπως αυτές της πασαδόρου και της ακραίας που είναι νευραλγικές για κάθε ομάδα και θα χρειαστούμε χρόνο για να φτάσουμε στο επίπεδο που επιθυμούμε”.
Σε ότι αφορά τα δύο φιλικά το Σάββατο ο Απόλλωνας αντιμετώπισε την Κόρινθο, ομάδα που αγωνίζεται στην Pre League, αλλά στον Α’ όμιλο και την Κυριακή έπαιξε με τον Παπάγου ομάδα της Α2.
Στο Σαββατιάτικο φιλικό δεν αναδείχθηκε νικητής, αφού έληξε 2-2 σετ, με τη φιλοξενούμενη ομάδα να κερδίζει τα δύο πρώτα και μετά ο Απόλλωνα να επικρατεί στα άλλα δύο. Στο χθεσινό φιλικό η Καλαματιανή ομάδα επικράτησε 3-1 με ανατροπή, καθώς έχασε το πρώτο σετ.
Αναλυτικά η εικόνα των δύο αναμετρήσεων έχει ως εξής:

Το φιλικό του Σαββάτου

ΑΠΟΛΛΩΝ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ – ΑΣΠ ΚΟΡΙΝΘΟΣ 2-2

Τα σετ: 19-25, 19-25, 25-13, 25-17.
Το παιχνίδι διαιτήτευσε ο Παναγιώτης Χανδρινός.
ΑΠΟΛΛΩΝΑΣ (Μπ. Μυτσκίδης): Θεοδωρακέα, Κόλλια, Βενέτη, Γρίβα, Καράμπελα, Γκιαούρη (λ), Καρακύκλα, Καραμούντζου, Ν. Γιόλα (λ), Μπεσσή, Αποστολοπούλου, Τσάτουμα, Ε. Σακελλαρίου.
ΑΣΠ ΚΟΡΙΝΘΟΣ (Δ. Ανδρεόπουλος): Κάτσικα, Αλατζάκη, Σπυροπούλου, Πατουχέα, Ελευθερίου, Ασπεν, Χαραβελούλη, Μαργαρίτη (λ), Καραβοκύρη (λ), Ντρίζα, Λεκοσιώτη.

Το φιλικό της Κυριακής

ΑΠΟΛΛΩΝ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ – Α.Σ. ΠΑΠΑΓΟΥ 3-1
Τα σετ: 26-28, 25-18, 25-15, 25-14.
Τον αγώνα διαιτήτευσε ο Παναγιώτης Χανδρινός.
ΑΠΟΛΛΩΝΑΣ (Μπ. Μυτσκίδης): Βενέτη, Θεοδωρακέα, Αποστολοπούλου, Καραμούντζου, Κόλλια, Καρακύκλα, Γκιαούρη (λ), Ν. Γιόλα (λ), Γρίβα, Καράμπελα, Ε. Σακελλαρίου,
ΑΣ ΠΑΠΑΓΟΥ (Πούμπουρας): Βονόρδα, Παπαγιαννοπούλου, Κουντούρογλου, Βλαντάκη, Καπάτου, Μανώλαινα, Γεωργαντά, Χατζηελευθερίου (λ), Νικολογιάννη, Κατέρη, Τατούλη, Γιανναρά, Γούλα (λ), Κοντακιώτη.

Τα διαρκείας

Στα δύο φιλικά του Απόλλωνα τηρήθηκε το υγειονομικό πρωτόκολλο σε ότι αφορά την παρουσία φιλάθλων, ενώ η διοίκηση της ομάδας πέρα από τα εισιτήρια για το παιχνίδι, είχε προς διάθεση τα διαρκείας που κοστίζουν 40 ευρώ και αφορούν τις αναμετρήσεις του πρωταθλήματος της Pre League και του κυπέλλου Ελλάδας.

Ηρθε η Ανάι Τόσι

Λίγη ώρα μετά το τέλος του Κυριακάτικου φιλικού έφτασε στην Καλαμάτα η αθλήτρια από την Αργεντινή Ανάι Τόσι, η οποία αποτελεί το 5ο κατά σειρά μεταγραφικό απόκτημα του Απόλλωνα.
Η 23χρονη διαγώνιος έφτασε στις 7 παρά 10 στο δημοτικό στάδιο Καλαμάτας και εκεί την υποδέχτηκαν η υπεύθυνη του τμήματος βόλεϊ του Απόλλωνα Βίκυ Καραμπάτσου, ο προπονητής Μπάμπης Μυτσκίδης και ο φυσιοθεραπευτής Κώστας Διαμαντόπουλος, όπου ουσιαστικά έγινε και η πρώτη γνωριμία.

Δεν είπαν πολλά πράγματα, δίνοντας ραντεβού για την Τρίτη στην πρώτη προπόνηση της εβδομάδας. Οσο χρειάστηκε χρέη διερμηνέα έκανε ο Μπάμπης Καρακύκλας πατέρας της αθλήτριας του Απόλλωνα Σοφίας Καρακύκλα.

Το νέο μεταγραφικό απόκτημα του Απόλλωνα έχει πλούσιο βιογραφικό αν και είναι μικρή σε ηλικία. Συγκεκριμένα έχει αγωνιστεί στις ομάδες Σαν Κάρλος και Ολύμπικο, στην Μπόκα Τζούνιορ, τη σεζόν 2019-2020 έπαιξε στην Ιταλική Μοντέκιο Ματζόρε (Α2 Ιταλίας) και μετά στη Σαν Λορέντζο. Επίσης έχει αγωνιστεί σε όλες τις ηλικιακές εθνικές ομάδες της Αργεντινής με εξαιρετικές διακρίσεις.
Θυμίζουμε ότι οι φετινές μεταγραφές του Απόλλωνα είναι οι Μαρία Θεοδωρακέα, Κλειώ Βενέτη, Αγγελική Γρίβα και Χρύσα Καράμπελα.