Δευτέρα, 21 Ιούλιος 2014 08:33

«Να κάνουμε ένα βήμα πιο πάνω...», λέει ο Χρήστος Δημητρακόπουλος που από το παρκέ πάει στον πάγκο της Καλαμάτας '80

Γράφτηκε από τον

Για το Χρήστο Δημητρακόπουλο η φετινή σεζόν θα είναι πολύ διαφορετική σε σχέση με τις υπόλοιπες, καθώς μετά από 15 πολύ απαιτητικές χρονιές αφήνει την ενεργό δράση περνώντας στον πάγκο της Καλαμάτας ’80 με την οποία θα πραγματοποιήσει τα πρώτα του βήματα στην προπονητική.


«Σίγουρα η καινούργια χρονιά θα έχει για μένα κάτι το διαφορετικό, καθώς είμαι υποχρεωμένος να δω τα πράγματα από διαφορετική σκοπιά. Πέρασα πολύ όμορφα ζώντας από μέσα το μεγαλείο του βόλεϊ και του αθλητισμού και θεωρώ τον εαυτό μου τυχερό που έζησα τέτοιες εμπειρίες, παρά το γεγονός ότι δεν ήταν πάντοτε όλα ρόδινα, γιατί υπήρχαν και κακές στιγμές. Ελπίζω να καταφέρω να μεταδώσω τις γνώσεις μου στους αθλητές και μέσα από αυτή τη διαδικασία να βγει κερδισμένο το Καλαματιανό βόλεϊ» υποστηρίζει.
Ο Μεσσήνιος διεθνής βολεϊμπολίστας το είχε δηλώσει από πέρυσι πως θα ήταν ιδανικό για τον ίδιο να ξεκινήσει σαν προπονητής από εκεί που άρχισε σαν αθλητής και τελικά η επιθυμία του πραγματοποιήθηκε. Η ανάληψη της τεχνικής ηγεσίας της Καλαμάτας ’80 δεν ήταν άλλωστε μόνο δικό του θέλημα, καθώς η διοίκηση έκρινε πως με την εμπειρία και την τεχνογνωσία πάνω στο βόλεϊ που έχει αποκτήσει μετά από τόσα χρόνια πρωταθλητισμού ήταν ο πλέον κατάλληλος.
«Είμαι πραγματικά πολύ χαρούμενος που και στο επόμενο βήμα μου ξεκινάω από την πατρίδα μου σε ένα περιβάλλον αρκετά γνώριμο. Σε ό,τι έχει να κάνει με τις δικές μου απαιτήσεις δεν αλλάζει κάτι, το ίδιο λέω και φέτος στα παιδιά, ότι πρέπει να λειτουργήσουμε όσο πιο επαγγελματικά γίνεται ώστε να έρθει η επιτυχία» αναφέρει ο Χρήστος Δημητρακόπουλος που θεωρεί πως τη νέα σεζόν η Καλαμάτα ’80 μπορεί ν’ ανέβει ένα σκαλοπάτι πιο ψηλά: «Αυτή τη στιγμή η κατάσταση στην Α2 κατηγορία είναι αρκετά συγκεχυμένη, δεν ξέρουμε ακόμα ποιες και πόσες ομάδες από την Αθήνα θα αντιμετωπίσουμε, ενώ δεν έχουμε ολοκληρώσει κι εμείς το ρόστερ μας. Κάναμε δύο σημαντικές προσθήκες και δεν αποκλείεται να ακολουθήσουν κι άλλες μέχρι το δεύτερο 15μερο του Αυγούστου που θα ξεκινήσει η προετοιμασία. Τότε σίγουρα θα μπορούμε να μιλήσουμε με μεγαλύτερη ακρίβεια και να θέσουμε ακριβώς το στόχο μας. Επιδίωξή μας, πάντως, είναι να κάνουμε ένα βήμα πιο πάνω».
Το βόλεϊ τη σεζόν που πέρασε κέρδισε έδαφος στη Μεσσηνία, καθώς η παρουσία αθλητών και αθλητριών κορυφαίου επιπέδου (εδώ φιλοξενήθηκαν τα φάιναλ φορ του Κυπέλλου σε άντρες και γυναίκες) έφερε τον κόσμο ακόμα πιο κοντά στο άθλημα, τη στιγμή που το ποδόσφαιρο και το μπάσκετ ακολουθούν τα τελευταία χρόνια φθίνουσα πορεία στο νομό. «Πράγματι το βόλεϊ ανέβηκε πιο ψηλά στη συνείδηση των Μεσσήνιων με τις κορυφαίες διοργανώσεις που φιλοξενήσαμε. Γι’ αυτό ακριβώς προσπαθούμε να κάνουμε ότι περνάει από το χέρι μας ώστε να οργανωθούμε καλύτερα. Ειδικά στις μικρές ηλικίες το ενδιαφέρον είναι πολύ μεγάλο κι αυτό είναι κάτι πολύ σημαντικό γιατί μέσα από αυτήν την προσπάθεια θα προκύψουν οι αυριανοί Μεσσήνιοι βολεϊμπολίστες. Το μόνο αρνητικό είναι ότι τα παιδιά όταν φτάσουν στην κρίσιμη ηλικία των 15 ετών έχουν πολύ απαιτητικές υποχρεώσεις στο σχολείο τους, αλλά σίγουρα υπάρχουν ταλέντα που έχουν τις προδιαγραφές να φτάσουν ψηλά. Δουλεύοντας πέρυσι πολύ εντατικά με τις ακαδημίες μπορώ να πω με σιγουριά πως υπάρχει ταλέντο, αλλά ακόμα και τα παιδιά που θα θελήσουν να ακολουθήσουν άλλο δρόμο θα έχουν βγει κερδισμένα από αυτήν την εμπειρία, μαθαίνοντας να λειτουργούν μέσα σε ένα σύνολο και κάτω από συνθήκες ανταγωνισμού που θα συναντήσουν αργότερα στη ζωή τους μεγαλώνοντας» τόνισε ο νέος προπονητής της Καλαμάτας ’80.
Ο κόσμος είναι ένα ισχυρό χαρτί της Καλαμάτας ’80 στην προσπάθειά της να ανελιχθεί ψηλά στο ελληνικό βόλεϊ και με τη διαπίστωση αυτή ο Χρήστος Δημητρακόπουλος συμφωνεί απόλυτα: «Η παρουσία του είναι πραγματικά ξεχωριστή και μεταδίδει σε όλη την ομάδα τη δίψα του για επιτυχίες. Οι Μεσσήνιοι φίλαθλοι ήταν στο πλευρό μας όλη την περσινή σεζόν και μας βοήθησαν πάρα πολύ. Ελπίζουμε ότι αυτό θα συνεχιστεί σε ακόμα μεγαλύτερο βαθμό στο μέλλον ώστε να πανηγυρίσουμε ακόμα καλύτερες στιγμές και γιατί όχι την άνοδο στην Α1, κάτι πάντως που δεν βιαζόμαστε να πετύχουμε γιατί θέλουμε να έρθει με τις δικές μας δυνάμεις και μέσα από τη δημιουργία μίας ανταγωνιστικής ομάδας που θα μπορεί να σταθεί σε υψηλό επίπεδο χωρίς να χρειάζεται πολυδάπανες προσθήκες».