Σάββατο, 18 Σεπτέμβριος 2021 12:18

Συνάντηση Βελτζ – Κουτουλεα απόψε στην Πολωνία!

Γράφτηκε από τον
Συνάντηση Βελτζ – Κουτουλεα απόψε στην Πολωνία!

Μπορεί να βρίσκεται 2,318 χιλιόμετρα μακριά, αλλά η καρδιά του χτυπά δυνατά όταν ακούει Καλαμάτα.

Ο Γιέρζι Βελτζ, ο ιστορικός προπονητής της ομάδας βόλεϊ του Μεσσηνιακού. θα συναντηθεί απόψε μ’ ένα από τα... παιδιά του, τον Βαγγέλη Κουτουλέα, τον οποίο είχε παίκτη στην μεγάλη ομάδα του Μ.Γ.Σ. το 1986 στην Α’ εθνική βόλεϊ, αλλά και στον Παναθηναϊκό και στην εθνική ομάδα.
Ο Κουτουλέας είναι σήμερα προπονητής στην πρωταθλήτρια Αγγλίας Πολόνια, την οποία έχουν ιδρύσει Πολωνοί μετανάστες, εξ ου και το όνομα της και η οποία βρίσκεται για προετοιμασία στο Χελμ της Πολωνίας, το οποίο απέχει μία μόλις ώρα από το Λούμπλιν, όπου κατοικεί ο θρύλος του παγκόσμιου βόλεϊ.
Ως εκ τούτου, δεν υπήρχε περίπτωση να μην συναντηθούν δύο από τους ανθρώπους που έχουν προσφέρει στο μεσσηνιακό βόλεϊ.

Αυτό θα γίνει σήμερα, όπου η Πολόνια θα αντιμετωπίσει στις 7 μ.μ. ώρα Ελλάδας, τη Χελμ στο πλαίσιο τουρνουά προετοιμασίας.
Ο Κουτουλέας θα βραβεύσει μάλιστα τον 86χρονο Γιέρζι Βελτζ για την μεγάλη προσφορά του. Η απονομή της τιμητικής πλακέτας, θα γίνει μετά την ολοκλήρωση των δύο πρώτων σετ (7.45 μ.μ. ώρα Ελλάδας) και θα μεταδοθεί σε live streaming ώστε να την παρακολουθήσουν και οι άνθρωποι του Μεσσηνιακού. Ο Βελτζ έχει ετοιμάσει μάλιστα και γράμμα για την καλαματιανή ομάδα, την οποία έχει στην καρδιά του. Μην ξεχνάμε άλλωστε ότι το 2018 ήρθε στην Καλαμάτα για την επετειακή εκδήλωση για τα 130 χρόνια από την ίδρυση του συλλόγου.