Δευτέρα, 27 Σεπτέμβριος 2021 14:29

ΚΑΛΑΜΑΤΑ ‘80: Μια νίκη και μια ήττα με Πανιώνιο (φωτό)

Γράφτηκε από τον
ΚΑΛΑΜΑΤΑ ‘80: Μια νίκη και μια ήττα με Πανιώνιο (φωτό)

Την ευκαιρία να σχηματίσει την πρώτη εικόνα από την αγωνιστική κατάσταση της ομάδας, αλλά και το κάθε έναν παίκτη ξεχωριστά είχε ο προπονητή της Καλαμάτας ‘80 Παναγιώτης Ντάκουρης στα δύο φιλικά που έδωσε η ομάδα του το Σαββατοκύριακο με τον Πανιώνιο.

Η Καλαματιανή ομάδα επικράτησε στο πρώτο φιλικό που έδωσε το Σάββατο επικρατώντας και στα 4 σετ που συμφώνησαν να παίξουν, ενώ σε αυτό της Κυριακής γνώρισε την ήττα 3-2 στο τάι μπρέικ.
Τα αποτελέσματα δεν έχουν ιδιαίτερη σημασίας, μιας και ήταν τα πρώτα τεστ για τους “Λύκους”, όπως σημείωσε ο Παναγιώτης Ντάκουρης με δηλώσεις του μετά το τέλος του δεύτερου αγώνα στην “Ελευθερία”: “Για μας ουσιαστικά ήταν τα δύο πρώτα φιλικά δώσαμε, αλλά δυστυχώς λόγω διαφόρων προβλημάτων και υποχρεώσεων που έχουν κάποιοι αθλητές ουσιαστικά τακτική έχουμε καταφέρει να κάνουμε μόνο μία φορά. Οπότε για μας ήταν καλό που ξεκινήσαμε να κάνουμε τα φιλικά έτσι ώστε να αρχίσει να δένει η ομάδα. Εχουμε πάρα πολύ δρόμο μπροστά μας είναι η αλήθεια. Εχθές (σ.σ. προχθές) το Σάββατο έγινε ένα καλό παιχνίδι απέναντι σε έναν πολύ αξιόμαχο αντίπαλο, όπως είναι ο Πανιώνιος για τον οποίο θέλω να πω ότι είναι στην ίδια κατηγορία και στο ίδιο όμιλο με εμάς. Καταφέραμε κερδίσαμε το παιχνίδι και βγάλαμε κάποια συμπεράσματα, είδαμε κάποια ελαττώματα τα οποία έχουμε και πάνω σε αυτά θα δουλέψουμε έτσι ώστε να τα βελτιώσουμε. Σήμερα (σ.σ. χθες) Κυριακή έγινε το δεύτερο φιλικό, το οποίο χάσαμε 3-2 βέβαια αυτό δεν είναι κριτήριο, δεν μας ενδιαφέρει αυτό. Εξάλλου και οι δύο προπονητές ουσιαστικά μετά το τρίτο σετ βάλαμε όλα τα παιδιά να παίξουν περισσότερο για να μπουν και αυτοί στο κλίμα και να χαρούν. Το Σαββατοκύριακο αυτό ήταν ένα καλό διήμερο έτσι ώστε να αρχίσουμε να βελτιώνουμε πράγματα”.
Σε ερώτηση μας για το αν ο Πανιώνιος ήταν μία ομάδα έτσι όπως περίμενε για τα πρώτα φιλικά για να δει πράγματα και να σχηματίσει μια πρώτη εικόνα για την αγωνιστική κατάσταση των παικτών, αλλά και γενικότερα της ομάδας του, απάντησε: “Ο Πανιώνιος είναι αλήθεια πως είναι μία ομάδα η οποία δεν έχει τα μεγάλα ονόματα αλλά είναι μία πάρα πολύ αξιόμαχη ομάδα μία πολύ μαχητική ομάδα. Μπορώ να τολμήσω να πω ότι θα κάνει και πολλές ζημιές στην κατηγορία. Ναι ήταν μία από τις ομάδες που τις είχα επιλέξει λόγω αυτής της μαχητικότητας της έτσι ώστε να δούμε που βρισκόμαστε και να σχηματίσω εικόνα από την αγωνιστική κατάσταση της ομάδας”.

Το παιχνίδι του Σαββάτου

Αν και οι δύο ομάδες βρίσκονται στο στάδιο της προετοιμασίας και του μονταρίσματος, οι αθλητές προσπάθησαν να βγάλουν στον αγωνιστικό χώρο πράγματα που δουλεύουν στις προπονήσεις και η εικόνα σε γενικές γραμμές ήταν καλή.
Επαιξαν τέσσερα σετ με την τοπική μας ομάδας να κερδίζει και τα 4 και τον κ. Ντάκουρη να δίνει χρόνο συμμετοχής σε όλους τους αθλητές που είχε στη διάθεση της. Το ίδιο συνέβη και από την πλευρά της κυανέρυθρης ομάδας, όπου ο προπονητής Βασίλης Θεοδωρόπουλος, χρησιμοποίησε όλους τους αθλητές του, θέλοντας και αυτός από την πλευρά του να βγάλει συμπεράσματα από την εμφάνιση τους.
Τα σετ: 25-19, 25-20, 25-20, 25-22.
Το παιχνίδι διαιτήτευσαν οι Παναγιώτης Χανδρινός, Διονυσία Τριγκιλίδα.
ΚΑΛΑΜΑΤΑ ‘80 (Π. Ντάκουρης): Δημητούλης, Δαλακούρας, Χριστόφας, Παλέντζας, Χαραλαμπίδης, Ε. Ντάκουρης (λ), Πελεκούδας, Μπλάουελ, Κατσιαφλάκας, Γεωργάτος, Μπεσής, Ξεροβάσιλας, Στάμος (λ).
ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ (Β. Θεοδωρόπουλος): Βασιλακόπουλος, Σαλωνίτης, Χατζηνικολάου, Κωνσταντινίδης, Λέλος, Φύτρος, Καφούρος (λ), Μακράκης, Κάλφας, Βλαβιανός, Κουφόπουλος, Κόλα, Κουτσούρης (λ), Μπεζάνι.

Το δεύτερο παιχνίδι

Στη διαδικασία του τάι μπρέικ κρίθηκε το δεύτερο παιχνίδι ανάμεσα στις δύο ομάδες στο οποίο επικράτησαν οι φιλοξενούμενοι.
Οι προπονητές των δύο ομάδων μετά τα 3 πρώτα σετ, έκαναν αρκετές αλλαγές δίνοντας χρόνο συμμετοχής σε παίκτες που είχαν αγωνιστεί λιγότερο στο προηγούμενο παιχνίδι.
Να σημειωθεί ότι στις αρχές του 4ου σετ και όταν το σκορ ήταν 6-5 υπέρ του Πανιωνίου, σε προσπάθεια του να ολοκληρώσει επίθεση τραυματίστηκε στο κεφάλι (βρήκε στον αγκώνα του Δαλακούρα), όπου είχε ένα μικρό σχίσιμο και γέμισε αίματα. Αμέσως το προσφέρθηκαν οι πρώτες βοήθειες, αλλά δεν συνέχισε τον αγώνα.
Τα σετ: 23-25, 25-22, 25-15, 22-25, 9-15.
Τον αγώνα διαιτήτευσαν οι Παναγιώτης Χανδρινός, Γιάννης Κανελλίδης.
ΚΑΛΑΜΑΤΑ ‘80 (Π. Ντάκουρης): Δημητούλης, Δαλακούρας, Χριστόφας, Παλέντζας, Χαραλαμπίδης, Πελεκούδας, Ε. Ντάκουρης (λ), Κατσιαφλάκας, Μπεσής, Κανελλόπουλος, Γεωργάτος, Ξεροβάσιλας, Στάμος (λ).
ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ (Β. Θεοδωρόπουλος): Κωνσταντινίδης, Σαλωνίτης, Μακράκης, Βασιλακόπουλος, Λέλος, Χατζηνικολάου, Καφούρος (λ), Βλαβιανός, Μπεζάνι, Κόλα, Κουφόπουλος, Κουτσούρης.

Το τουρνουά “Γιάννης Μπουσούνης”

Το πρόγραμμα των φιλικών αγώνων μέχρι την έναρξη του πρωταθλήματος της Pre League Ανδρών γνωστοποίησε η διοίκηση των “Λύκων”.
Μετά τα πρώτα φιλικά με τον Πανιώνιο το Σαββατοκύριακο που πέρασε, ακολουθεί το τουρνουά που διοργανώνει η Καλαμάτα ‘80 για να τιμήσει τον παράγοντα της “Γιάννη Μπουσούνη”. Θα διεξαχθεί για 5η σερί αγωνιστική χρονιά και έχουν συμφωνήσει να συμμετάσχουν τρεις ομάδες της Volley League Ανδρών, ο Παναθηναϊκός, ο ΟΦΗ και η Κηφισιά. Το πρόγραμμα του 5ου τουρνουά “Γιάννης Μπουσούνης”, καθώς και αυτό των επόμενων φιλικών που ακολουθούν, έχει ως εξής:

Παρασκευή 1 Οκτωβρίου
Καλαμάτα ‘80 – ΟΦΗ, 5 μ.μ.
Παναθηναϊκός – Κηφισιά, 7.30 μ.μ.

Σάββατο 2 Οκτωβρίου
Κηφισιά – ΟΦΗ, 5 μ.μ.
Καλαμάτα ‘80 – Παναθηναϊκός, 7.30 μ.μ.

Κυριακή 3 Οκτωβρίου
ΟΦΗ – Παναθηναϊκός, 3 μ.μ.
Καλαμάτα ‘80 – Κηφισιά, 5 μ.μ.

Παρασκευή 8 Οκτωβρίου
Καλαμάτα 80 – Φλοίσβος Παλαιού Φαλήρου

Σαββατοκύριακο 9-10 Οκτωβρίου
Η Καλαμάτα ‘80 συμμετέχει, όπως και την περσινή σεζόν, στο τουρνουά του Πανερυθραϊκού. Είναι το 27ο τουρνουά “Στέλιος Καλαϊτζής”, όπου θα λάβουν μέρος εκτός από την Καλαματιανή ομάδα και τον διοργανωτή Πανερυθραϊκό η ΑΕΚ και ο A.O. Αιγιαλέων.
Το τελευταίο φιλικό πριν την πρεμιέρα του πρωταθλήματος είναι με τον Α.Ο. Αιγιαλέων και θα διεξαχθεί στις 16 Οκτωβρίου στο Κλειστό γυμναστήριο του δημοτικού σταδίου Καλαμάτας.