Δευτέρα, 11 Οκτωβρίου 2021 11:26

ΒΟΛΕΪ ΓΥΝΑΙΚΩΝ: Δύο φιλικές νίκες για τον Απόλλωνα Καλαμάτας

Γράφτηκε από τον
ΒΟΛΕΪ ΓΥΝΑΙΚΩΝ: Δύο φιλικές νίκες για τον Απόλλωνα Καλαμάτας

Με καλές εμφανίσεις που συνδυάστηκαν με νικηφόρα αποτελέσματα επέστρεψε από την Κηφισιά η γυναικεία ομάδα βόλεϊ του Απόλλωνα Καλαμάτας.

Η Μεσσηνιακή ομάδα το Σαββατοκύριακο που πέρασε έδωσε τα δύο τελευταία φιλικά τεστ στο πλαίσιο της προετοιμασίας της πριν ξεκινήσει τις επίσημες υποχρεώσεις της στο φετινό πρωτάθλημα της Pre League γυναικών.
Στα δύο φιλικά με τον ΖΑΟΝ το Σάββατο και τον Ηρακλή Κηφισιάς χθες το μεσημέρι, ο Απόλλωνας είχε σταθερή απόδοση δείχνοντας ότι βρίσκεται πολύ κοντά στο επιθυμητό επίπεδο και έτοιμη για να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις του πρωταθλήματος που ξεκινάει στις 23 Οκτωβρίου.
Με τα δύο παραπάνω παιχνίδια ο Απόλλωνας ολοκλήρωσε τα φιλικά και στο διάστημα των δύο εβδομάδων που απομένει έως και την έναρξη του πρωταθλήματος το βάρος θα πέσει στις προπονήσεις ώστε η ομάδα να ετοιμαστεί για το ματς της πρεμιέρας, που είναι με αντίπαλο την Αρτεμις Κορυδαλλού.
Ας δούμε παρακάτω την εικόνα των δύο φιλικών αναμετρήσεων που έδωσε ο Απόλλωνας, το διήμερο στην Κηφισιά.

Το πρώτο παιχνίδι

Στο πρώτο παιχνίδι ο Απόλλωνας είχε πάρει προβάδισμα με 2-1 σετ και το 4ο κέρδιζε με 18-14, όταν αποφασίστηκε το πρόωρο τέλος του σε εκείνο το σημείο. Ο λόγος ήταν πως λόγω της μεγάλης διάρκειας του αγώνα, είχε περάσει ο χρόνος και έπρεπε να μπει στο γήπεδο ομάδα μπάσκετ της περιοχής που είχε προπόνηση με αποτέλεσμα να μην ολοκληρωθεί.
Σε σύντομη δήλωση του μετά το ματς ο προπονητής του Απόλλωνα Μπάμπης Μυτσκίδης ανέφερε στην “Ελευθερία”: “Παιχνίδι με παιχνίδι βελτιωνόμαστε, ήταν ένα καλό φιλικό τεστ. Δεν μας νοιάζει το αποτέλεσμα. Κοιτάμε να βελτιώσουμε τα λάθη μας και να φτάνουμε την απόδοσή μας στο επιθυμητό επίπεδο”.
Τα σετ: 19-25, 28-26, 22-25, 14-18.
Ο Μπάμπης Μυτσκίδης ξεκίνησε τον αγώνα με τις: Καραμούντζου, Θεοδωρακέα, Τόσι, Βενέτη, Καρακύκλα, Αποστολοπούλου, Γκιαούρη (λ). Αγωνίστηκαν και οι Κόλλια, Καράμπελα, N. Γιόλλα (λ), Τσάτουμα, Σακελλαρίου. Δεν έπαιξαν οι Γρίβα, Μπεσή.

Το δεύτερο παιχνίδι

Στο χθεσινό δεύτερο φιλικό που έδωσε στην Κηφισιά ο Απόλλωνας επιβλήθηκε του τοπικού Ηρακλή με 3-0 σετ.
Οι δύο ομάδες συμφώνησαν και έπαιξαν και 4ο σετ, στο οποίο και πάλι επικράτησε ο Απόλλωνας δείχνοντας οι βρίσκεται σε πολύ καλό δρόμο. Μιλώντας για τη αναμέτρηση με τον Ηρακλή Κηφισιάς, λίγη ώρα μετά τη λήξη της, ο Μπάμπης Μυτσκίδης δήλωσε στην “Ελευθερία”: “Είχαμε σταθερή απόδοση σε αυτό το παιχνίδι. Θεωρώ ότι κάνουμε βήματα μπροστά. Ηταν χρήσιμα τα δύο φιλικά που δώσαμε το Σαββατοκύριακο στην Κηφισιά. Σιγλά – σιγά βρίσκουμε ρυθμό και παίζουμε το παιχνίδι χωρίς να κάνουμε λάθη και αυτό το κρατάμε σε όλη της διάρκεια του. Θέλουμε να συνεχιστεί αυτό, δηλαδή να έχουμε διάρκεια σε όλη τη διάρκεια των σετ”.
Στο χθεσινό παιχνίδι ο προπονητής του Απόλλωνα χρησιμοποίησε στο αρχικό σχήμα τις Θεοδωρακέα, Κόλλια, Καρακύκλα, Αποστολοπούλου, Βενέτη, Τόσι, Γκιαούρη (λ). Επίσης αγωνίστηκαν και οι Καραμούντζου, Καράμπελα, N. Γιόλλα (λ), Τσάτουμα, Σακελλαρίου. Δεν έπαιξε για προληπτικούς λόγους η Γρίβα, η οποία αντιμετώπιζε πρόβλημα τραυματισμού.