Δευτέρα, 10 Ιανουάριος 2022 13:13

ΜΥΤΣΚΙΔΗΣ: “Οποια ομάδα είναι φαβορί πρέπει να το δείξει στο γήπεδο”

Γράφτηκε από τον

 

“Μέσα στο γήπεδο κρίνονται όλα, όποια ομάδα και να είναι το φαβορί πρέπει να το δείξει εκεί”.

Αυτό υποστήριξε ο προπονητής του Απόλλωνα Καλαμάτας Μπάμπης Μυτσκίδης απαντώντας σε σχετική ερώτηση για το ποιες ομάδες είναι φαβορί για να διεκδικήσουν την άνοδο στην Volley League Γυναικών. Επίσης ο έμπειρος προπονητής μίλησε για το παιχνίδι του κυπέλλου Ελλάδας με το Μίλωνα, για το πως προετοιμάζεται η ομάδα ενόψει των επόμενων επίσημων αγώνων της, αυτή την περίοδο που υπάρχει η διακοπή, την πιθανότητα να προχωρήσει σε ενίσχυση του έμψυχου δυναμικού, για τους αντιπάλους του Απόλλωνα στη β’ φάση, τα φαβορί και αν μπορεί ο Απόλλωνας να διεκδικήσει ένα από τα εισιτήρια για την πρώτη κατηγορία του Ελληνικού βόλεϊ.
Για όλα τα παραπάνω αναφέρθηκε σε συνέντευξη που παραχώρησε στην “Ελευθερία”, ξεκινώντας με ένα σύντομο σχόλιο για τον αγώνα του κυπέλλου με το Μίλωνα.

“Στο παιχνίδι με το Μίλωνα αγωνιστήκαμε με απώλειες. Προσπαθήσαμε να παίξουμε όσο καλύτερα γινόταν ώστε να διεκδικήσουμε την πρόκριση. Κάναμε την προσπάθεια μας, αλλά δεν τα καταφέραμε. Δεν παίξαμε όσο καλά θα θέλαμε γιατί είχαμε θέματα τόσο σε άμυνα και επίθεση, αλλά και στην υποδοχή. Αυτό το ματς τελείωσε και το αφήνουμε πίσω και κοιτάμε μπροστά στα επόμενα που ακολουθούν. Πλέον ο μόνος στόχος μας είναι το πρωτάθλημα και να επανέλθουν τα κορίτσια που ταλαιπωρήθηκαν από τον κορονοίο”.

- Η διακοπή λόγω της πανδημίας θα επηρεάσει την ομάδα που είχε βρει ρυθμό; Ποιο είναι το πρόγραμμα της προετοιμασίας; Περιλαμβάνει εκτός από προπονήσεις και κάποιο φιλικό;

“Αυτές τις 15 ημέρες που υπάρχει η διακοπή έχουμε ξεκινήσει τις προπονήσεις και δουλεύουμε με στόχο να ανεβάσουμε ρυθμούς. Πιστεύω να μη μας επηρεάσει αυτό το διάστημα που δεν έχουμε επίσημα παιχνίδια. Υπάρχουν σκέψεις για να δώσουμε ένα φιλικό ώστε να διατηρήσουμε την αγωνιστική μας κατάσταση. Μας έλειπαν αθλήτριες σε καίριες θέσεις και ευελπιστούμε σύντομα να είναι κοντά μας και αν κάνουμε κάποιο φιλικό να δούμε σε τι κατάσταση βρίσκονται. Από εκεί και πέρα το πρόγραμμα θα έχει φουλ προπόνηση για να ετοιμαστούμε για τα ματς που έρχονται”.

- Απομένει ένα ματς για την ολοκλήρωση της α’ φάσης του πρωταθλήματος. Ο στόχος είναι να τελειώσει με νίκη;

“Απομένει ένα ματς εκτός έδρας με την Ηλιούπολη για να ολοκληρωθεί η α’ φάση του πρωταθλήματος. Στόχος να το κερδίσουμε και να διατηρηθούμε στην πρώτη θέση, αλλά αυτό δεν έχει ιδιαίτερη σημασία από τη στιγμή που έχουμε εξασφαλίσει τη συμμετοχή μας στους αγώνες της ανόδου στη β’ φάση του πρωταθλήματος. Θέλουμε να τελειώσουμε καλά τη α’ φάση και να περιμένουμε τα παιχνίδια της δεύτερης που είναι τα πιο σημαντικά”.

- Τι εικόνα έχετε από τις ομάδες που θα αντιμετωπίσετε στη β’ φάση;

“Πιστεύω ότι οι ομάδες του Α’ ομίλου Αιγάλεω, ΖΑΟΝ, Ακαδημίες Πρωταθλητών Πεύκων είναι καλές και όπως μαθαίνουμε θα κάνουν κινήσεις ενίσχυσης. Αυτές οι ομάδες είναι τα φαβορί από την αρχή του πρωταθλήματος. Εμείς γνωρίζουμε τις άλλες δύο ομάδες του ομίλου, που αντιμετωπίσαμε στην πρώτη φάση. Γενικά έχουμε μια εικόνα απ’ όλους τους αντιπάλους μας”.

- Τι να περιμένουμε από τον Απόλλωνα στη β’ φάση, μπορεί να πάρει την 1η θέση;

“Οι διαφορές δεν είναι μεγάλες, στα χαρτιά μπορεί κάποιες ομάδες να έχουν πλεονέκτημα, αλλά στο γήπεδο κρίνονται όλα. Θα μπούμε να κάνουμε το καλύτερο σε όλα τα παιχνίδια, τα οποία θα τα αντιμετωπίσουμε σαν να είναι το κάθε ένα τελικός και στο τέλος θα κάνουμε το ταμείο”.

- Από την έως σήμερα παρουσία του Απόλλωνα στο πρωτάθλημα έχετε διαπιστώσει πως χρειάζεται ενίσχυση; Σκέφτεστε να προχωρήσετε σε κάποια μεταγραφική κίνηση;

“Υπάρχει σκέψη για ενίσχυση με μία αθλήτρια για να μπορέσουμε να δυναμώσουμε, όχι μόνο για τα παιχνίδια. Θέλουμε να ανέβει περισσότερο ο ρυθμός στην προπόνηση, αλλά και να βοηθήσει στη συνέχεια του πρωταθλήματος και κυρίως στη β’ φάση”.