Δευτέρα, 17 Ιανουάριος 2022 11:18

ΚΑΛΑΜΑΤΑ ‘80 – ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΗΣ ΣΚΥΔΡΑΣ 3-1: Εκανε ένα ακόμα βήμα για την ανοδο (φωτό)

Γράφτηκε από τον
ΚΑΛΑΜΑΤΑ ‘80 – ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΗΣ ΣΚΥΔΡΑΣ 3-1: Εκανε ένα ακόμα βήμα για την ανοδο (φωτό)

Μετά από ένα συναρπαστικό σε εξέλιξη αγώνα, η Καλαμάτα ‘80 κέρδισε το Σάββατο στο Κλειστό του δημοτικού σταδίου τον Αριστοτέλη Σκύδρας με 3-1 σετ και ζευγάρωσε τις νίκες της στη β’ φάση του πρωταθλήματος της Pre League Ανδρών.

Με αυτή τη νίκη έκανε άλλο ένα βήμα στο δρόμο για την κατάκτηση της πρώτης θέσης, που οδηγεί σε απευθείας άνοδο στη μεγάλη κατηγορία του Ελληνικού βόλεϊ, τη Volley League.
Σε ότι αφορά τη σαββατιάτικη αναμέτρηση, που όπως προαναφέραμε ήταν συναρπαστική, οι “Λύκοι” κατάφεραν να φτάσουν στη νίκη με ανατροπή στο σκορ αφού έχασαν το πρώτο σετ. Απέναντι τους είχαν έναν αρκετά ανταγωνιστικό αντίπαλο, που είναι από τα φαβορί για την διεκδίκηση του τίτλου και της ανόδου. Δεν τους πτόησε το χαμένο σετ και βρήκαν τον τρόπο να κάμψουν την αντίσταση του αντιπάλου τους παίζοντας βόλεϊ υψηλού επιπέδου. Να σημειωθεί ότι ο Νίκος Παλέντζας που στο προηγούμενο ματς είχε υποστεί διάστρεμμα στον αστράγαλο, έδωσε το παρών, θέλοντας να βοηθήσει την ομάδα να πάρει το επιθυμητό αποτέλεσμα, όμως δεν ήταν απόλυτα έτοιμος. Ετσι οι συμπαίκτες του φρόντισαν να μη φανεί το κενό του και οδήγησαν την ομάδα τους στην πολύ σημαντική νίκη.
Στο πρώτο σετ η Καλαμάτα ‘80 ξεκίνησε καλά έχοντας το προβάδισμα στο σκορ, όμως σταδιακά οι φιλοξενούμενοι κατάφεραν να αντιδράσουν και αφού πέρασαν μπροστά στο σκορ κατάφεραν να επικρατήσουν με 25-20.
Στο δεύτερο σετ η Καλαματιανή ομάδα ανέβασε την απόδοση της πήρε προβάδισμα με δύο και τρεις πόντους, όμως ο αντίπαλος της έμενε κοντά στο σκορ και κατόρθωσε να προηγηθεί παίρνοντας διαφορά ενός ή δύο πόντων. Ομως μετά το 18-20 οι “Λύκοι” αντέδρασαν και με ένα σερί 6 πόντων έκαναν το 24-20 και στη συνέχεια επικράτησαν με 25-21. Πρωταγωνιστής ήταν ο Σωκράτης Χαραλαμπίδης που ήρθε από τον πάγκο, παίρνοντας τη θέση του Παλέντζα, ο οποίος δεν ήταν απόλυτα έτοιμος και με τις επιθέσεις του βοήθησε την ομάδα να κερδίσει το σετ και να κάνει το 1-1.
Η Καλαμάτα ‘80 κέρδισε και στο τρίτο σετ με 25-21, και πέρασε μπροστά με 2-1. Ο Χαραλαμπίδης ήταν εξαιρετικός και σε αυτό το σετ, ενώ σημαντική ήταν και η βοήθεια του Στόγιαν Ιλιεφ από το σερβίς.
Στο τέταρτο σετ και με την καλή ψυχολογία, αλλά και τη βοήθεια των φιλάθλων η ομάδα της πόλης μας δεν δυσκολεύτηκε να επικρατήσει με 25-18. Ο Παναγιώτης Πελεκούδας που ήταν αρκετά καλός στο μπλοκ και στην επίθεση, αλλά και οι Κώστας Δαλακούρας που πήρε κρίσιμους πόντους και ο Βαγγέλης Ντάκουρης και έβγαλες φοβερές άμυνες βοήθησαν ώστε η ομάδα να φτάσει στην δεύτερη σερί νίκη της στη β’ φάση.
Αξίζει να σημειωθεί ότι και ο κόσμος, που έδωσε το παρών στο ματς, βοήθησε με το χειροκρότημα του την Καλαμάτα ‘80 καθ’ όλη τη διάρκεια του ματς να φτάσει σε αυτή την επιτυχία.
Διπλή ήταν η χαρά για τον πασαδόρο της ομάδας Κώστα Δημητούλη, ο οποίος είχε χθες τα γενέθλια του και τα γιόρτασε με μια σπουδαία νίκη.
Τα σετ: 20-25, 25-21, 25-21, 25-18.
Τον αγώνα, που διήρκεσε δύο ώρες σχεδόν (2 ώρες και 3 λεπτά) διαιτήτευσαν οι Αλέξανδρος Μιλωνάκης και Θεοδώσης Καραγιαννόπουλος.
ΚΑΛΑΜΑΤΑ ’80 (Π. Ντάκουρης): Χριστόφας, Δημητούλης, Δαλακούρας, Πελεκούδας, Παλέντζας, Ιλιεφ / Ε. Ντάκουρης (λ), Κανελλόπουλος Χαραλαμπίδης. Στον πάγκο ήταν οι Γεωργάτος, Μπεσής, Μπλάουελ, Αλ. Μπούρας (λ), Κατσιαφλάκας.
ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΗΣ ΣΚΥΔΡΑΣ (Αθ. Στράντζαλης): Κανέλλος, Βλαχόπουλος, Σαρικεΐσογλου, Μαγκαλιάες, Αρμενάκης, Γκορτσανιουκ / Αντωνιάδης (λ), Παντακίδης, Αναστασιάδης. Στον πάγκο ήταν οι Αντωνίου (λ), Γαληρόπουλος.

Δηλώσεις Ντάκουρη

Μετά το τέλος του αγώνα ο προπονητής της Καλαμάτας ‘80 Παναγιώτης Ντάκουρης μιλώντας στην “Ελευθερία”, δήλωσε: “Ξέραμε ότι θα αντιμετωπίσουμε έναν πάρα πολύ δύσκολο αντίπαλο. Η Σκύδρα τερμάτισε πρώτη στον βόρειο όμιλο και θεωρείται μία από τις πιο δυνατές ομάδες, αν όχι η πιο δυνατή. Εγινε ένα πάρα πολύ συναρπαστικό παιχνίδι και θεωρώ ότι ο κόσμος που ήρθε στο γήπεδο χάρηκε βόλεϊ. Παίχτηκε βόλεϊ υψηλότατου επιπέδου. Η αλήθεια είναι ότι ακολουθήσαμε μία τακτική. Γνωρίζαμε τις αδυναμίες του αντιπάλου και καταφέραμε να χτυπήσουμε σε αυτές και μπορέσαμε να πάρουμε το παιχνίδι. Επαναλαμβάνω ότι ήταν ένα πάρα πολύ δύσκολο παιχνίδι γιατί πέρα από την κρισιμότητα του και από την δυναμικότητα του αντιπάλου είχαμε να αντιμετωπίσουμε όλη την εβδομάδα και τον τραυματισμό του Νίκου Παλέντζα. Αξίζουν πάρα πολλά συγχαρητήρια στο παιδί γιατί έκανε τεράστιο αγώνα για να καταφέρει να είναι μαζί μας. Ξέραμε ότι δεν θα μπορεί να ανταποκριθεί 100%, παρόλα αυτά μόνο και μόνο η παρουσία του βοήθησε την ομάδα για να φέρει αυτό το αποτέλεσμα. Ακόμη αξίζουν συγχαρητήρια σε όλα τα παιδιά γιατί αυτοί είναι οι πρωταγωνιστές. Νομίζω ότι σήμερα έδωσαν τον καλύτερό τους εαυτό όλοι, έπαιξαν στο 100%. Ολοι τους ήταν πάρα πολύ καλοί και δίκαια νομίζω ότι ήρθε αυτό το αποτέλεσμα”.
Κλείνοντας, μας μίλησε και για τη συμμετοχή της ομάδας στο κύπελλο Ελλάδας, όπου την περασμένη Τετάρτη κέρδισε εκτός έδρας την Πετρούπολη. “Με την ομάδα που έχουμε φέτος θέλουμε να διεκδικήσουμε ότι καλύτερο και να πάμε όσο πιο ψηλά γίνεται και σε αυτό το θεσμό, ανέφερε αρχικά και πρόσθεσε: “Σίγουρα είναι μία διοργάνωση που δεν θα μας αποσυντονίσει σε σχέση με τον αρχικό μας στόχο που είναι η άνοδος στην Α1. Από εκεί και μετά όμως θέλουμε παίζοντας σε δυνατά παιχνίδια και στο κύπελλο να γινόμαστε όσο το δυνατόν καλύτεροι έτσι ώστε να μπορούμε να ανταποκριθούμε και στα παιχνίδια του πρωταθλήματος”.

Δηλώσεις Πελεκούδα, Χαραλαμπίδη

Ο Παναγιώτης Πελεκούδας μιλώντας για το παιχνίδι σημείωσε: “Έχουμε άλλους 8 αγώνες. Δεν τελείωσε τίποτα, Απλά κερδίσαμε μια αξιόμαχη ομάδα μέσα στην έδρα μας. Πρέπει να κερδίσουμε άλλους επτά αγώνες για να πούμε ότι πετύχαμε το στόχο μας, κι αυτό θέλουμε να κάνουμε. Μια νίκη όπως όλες οι προηγούμενες είναι. Συνήθως, σε όλα αυτά τα παιχνίδια που παίζουν δυο ομάδες φαβορί, κάποια θα κάνει κάποια λάθη από άγχος, από φόβο. Αυτό άλλαξε! Εφυγε από εμάς ο φόβος. Είδαμε ότι μπορούμε να κερδίσουμε και το κάναμε”.
Στη συνέχεια απάντησε σε ερωτήσεις που του έγιναν.
- Ποιο είναι το μυστικό της φετινής επιτυχίας της Καλαμάτα 80; “Οτι είμαστε όλοι οι παίκτες αρκετά ισότιμοι και ισάξιοι στην ομάδα. Δεν υπάρχει κάποιος που ξεχωρίζει. Δεν υπάρχει κάποιος χειρότερος, οπότε όλοι καλύπτουν ο ένας τον άλλο και συνεχίζουμε και προχωράμε”.
- Πως καλύφθηκε το κενό μετά την αποχώρηση του Νίκου Παλέντζα στα μισά του β’ σετ; “Η ομάδα είναι αρκετά καλή ώστε να υπάρχουν αρκετά παιδιά ώστε να καλύπτουν τα κενά. Σίγουρα κάθε αθλητής είναι χρήσιμος. Κάθε απουσία είναι σημαντική, πόσο μάλλον ένας παίκτης που είναι βασικός και χρήσιμος στην ομάδα. Ευτυχώς δεν έπαιξε ρόλο η απουσία και κερδίσαμε. Εννοείται ότι θέλουμε όλους τους παίκτες υγιείς!”.
- Η ομάδα της Σκύδρας είναι ο πιο δύσκολος αντίπαλος που έχει αντιμετωπίσει μέχρι στιγμής η Καλαμάτα 80; Τι να περιμένουμε στη συνέχεια: “Ηταν ένα πολύ δύσκολο παιχνίδι, σίγουρα. Από δω και πέρα κάθε αγώνας είναι σημαντικός πόσο μάλλον να γίνει με ένα παιχνίδι καθαρό από άποψη βαθμών. Οποιαδήποτε νίκη ή ήττα έρχεται από δω και πέρα είναι πάρα πολύ σημαντική. Είναι οκτώ αγώνες ακόμα και πρέπει να τους κερδίσεις όλους. Είναι μια σημαντική νίκη που μας δίνει δικαίωμα για ένα μικρό στραβοπάτημα αλλά δεν θα ήθελα να το κάνουμε”.
Για την παρουσία του κόσμου στον αγώνα, είπε: “Βάσει μέτρων και πρωτοκόλλου ήταν αρκετά καλός, αυτά τα λίγα άτομα που μπαίνουν έδωσαν έναν ρυθμό στην ομάδα και ήταν πάρα πολύ χρήσιμο για τη νίκη μας αλλά δυστυχώς για εμάς δεν παίζουμε με γεμάτα γήπεδα, διότι θα θέλαμε ο κόσμος να είναι παραπάνω. Δυστυχώς είναι 120 άτομα”.
Τέλος μίλησε και για τους στόχους της καλαματιανής ομάδας στο θεσμό του κυπέλλου: “Πρόκειται για μια ωραία διοργάνωση! Θυμάμαι στα παλιά χρόνια να έχω πάρει και μερικά”, ανέφερε αρχικά με χιούμορ και πρόσθεσε: “το θέμα είναι ότι είμαστε μια κατηγορία κάτω, οπότε σίγουρα θα δυσκολευτούμε να φτάσουμε στην κατάκτηση. Έχουμε διαφορά με την πάνω κατηγορία. Όχι τρομερή, αλλά έχουμε διαφορά οπότε είναι θέμα κλήρωσης μετά από ένα σημείο. Αν παίξεις με κάποια από τις ομάδες που διεκδικούν πρωτάθλημα στο κύπελλο δεν έχεις πολλές ελπίδες, αν παίξεις με ομάδα που διεκδικεί την παραμονή της στην κατηγορία σίγουρα έχεις πολλές ελπίδες. Αλλά για να κατακτήσεις πρέπει να κερδίσεις και τις δυο κατηγορίες ομάδες. Οπότε θεωρώ ότι είναι δύσκολο αλλά το κύπελλο είναι ο θεσμός των εκπλήξεων”.

Ο Σωκράτης Χαραλαμπίδης σχετικά με το παιχνίδι ανέφερε: “Από τα μέσα του δευτέρου σετ και μετά ήμασταν πάρα πολύ αποτελεσματικοί στην επίθεση και στο side out και στο break point. Δηλαδή μετά από υποδοχή και άμυνα τελειώναμε τις μπάλες. Οπότε ανέβηκε το ποσοστό μας στην επίθεση και έτσι φτάσαμε στη νίκη. Η Σκύδρα είναι μια πολύ καλή ομάδα. Διαθέτει πολλούς έμπειρους παίκτες. Σίγουρα παίζει πολύ καλύτερα στην έδρα της έχουν ιδιαίτερο γήπεδο, είναι χαμηλό. Είναι πολύ καλοί σέρβερ, οπότε εκεί μέσα θα παρουσιαστούν αλλιώς. Κρατάμε το τρίποντο. Είμαστε μαζί με Σκύδρα και Πήγασο Πολίχνης φαβορί για την άνοδο. Φαβορί στα χαρτιά, στο γήπεδο όμως αυτή τη στιγμή αποδείξαμε ότι είμαστε το Νο1 φαβορί”.
Για την παρουσία του στο παιχνίδι με τον Αριστοτέλη σημείωσε: “Η δουλειά μου είναι να μπαίνω μέσα και να κάνω την ομάδα να κερδίζει. Αυτό έκανα και σήμερα όπως κάνω και σε κάθε άλλο παιχνίδι. Έκανα τα πάντα για να πάρουμε τη νίκη από επίθεση, από μπλοκ, από σέρβις και από άμυνα”.
Σε ερωτήσεις που ακολούθησαν απάντησε: “Η διοίκηση και το προπονητικό staff όταν έχτιζε την ομάδα είχαν αυτό το σκοπό. Να έχουμε βάθος από τον πάγκο ώστε να μπορούμε να βοηθήσουμε όλοι σε όλες τις θέσεις. Γι’ αυτό άλλωστε και ο ξένος παίκτης γιατί σε αυτό το σημείο που βρισκόμαστε δεν χωράει κανένα περιθώριο λάθους. Από τη στιγμή που υπάρχει βάθος από τον πάγκο, καλύψαμε το κενό του Νίκου Παλέντζα και αυτό είναι χάρη στις σωστές κινήσεις της διοίκησης.
Για το επόμενη ματς με τον Πήγασο Πολίχνης ανέφερε: “Θα είναι δύσκολο εκτός έδρας παιχνίδι. Για εμάς ο μόνος στόχος είναι το τρίποντο”.
Για τη συμμετοχή της ομάδας στο κύπελλο είπε: “Θέλουμε να προχωρήσουμε όσο πιο πολύ γίνεται. Έχουμε αποδείξει άλλωστε ότι όταν παίζουμε με ομάδες Volley League, από την Α1- όπως έγινε και στο τουρνουά «Γιάννης Μπουσούνης» - ότι μπορούμε να τις κερδίσουμε!
Πόσο μάλλον τώρα που είμαστε ακόμη πιο πολύ φορμαρισμένοι. Πιστεύω ότι ανάλογα και την κλήρωση ότι μπορούμε να προχωρήσουμε στο Κύπελλο και να δει ο κόσμος εδώ πολύ καλό βόλεϊ”.


PRE LEAGUE ΑΝΔΡΩΝ
Μόνη στην κορυφή
η Καλαμάτα ‘80

Μόνη στην πρώτη θέση του Γ’ ομίλου βρίσκεται η Καλαμάτα ‘80 μετά την εντός έδρας νίκη της στο ματς με τον Αριστοτέλη Σκύδρας, αλλά και ήττα του Πήγασου Πολίχνης από την ΑΕΚ.
Αναλυτικά τα αποτελέσματα και η βαθμολογία μετά τη διεξαγωγή της 2ης αγωνιστικής, καθώς και η επόμενη αγωνιστική, έχουν ως εξής:

Γ’ ΟΜΙΛΟΣ
ΤΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ
(2η αγωνιστική)
Αθλος Ορεστιάδας – ΑΣ Κέρκης 3-2
Καλαμάτα ‘80 – Αριστοτέλης Σκ. 3-1
ΑΕΚ – Πήγασος Πολίχνης 3-2

Η ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ
(σε 2 αγώνες)
1. Καλαμάτα ‘80 6-1 6
2. Πήγασος Πολ. 5-4 4
3. Αθλος Ορ. 3-5 2
4. ΑΕΚ 3-2 2
5. ΑΣ Κέρκης 3-6 1
6. Αριστοτέλης 1-3 0
* Εκκρεμεί ο αγώνας Αριστοτέλης Σκύδρας – ΑΕΚ

Η ΕΠΟΜΕΝΗ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ
(Σάββατο 22 Ιανουαρίου 2022)
Αριστοτέλης Σκ. – Αθλος Ορ.
Πήγασος Πολ. – Καλαμάτα ‘80
ΑΣ Κέρκης – ΑΕΚ