Δευτέρα, 07 Φεβρουαρίου 2022 12:51

ΑΕΚ – ΚΑΛΑΜΑΤΑ ‘80 1-3: Επέστρεψε στις νίκες

Γράφτηκε από τον

Με νίκη ολο κλήρωσε τους αγώνες της στον πρώτο γύρο της Β’ φάσης η Καλαμάτα ‘80, η οποία το απόγευμα του Σαββάτου κέρδισε στη Νέα Φιλαδέλφεια την ΑΕΚ με 3-1.

Η Καλαματιανή ομάδα επέστρεψε στις επιτυχίες μετά τις δύο σερί ήττες στο πρωτάθλημα από Πήγασο Πολίχνης (εκτός) και ΑΣ Κέρκης (εντός), έχοντας ενδιάμεσα (την περασμένη Τετάρτη) πάρει και την πρόκριση στην επόμενη φάση του κυπέλλου μετά την εκτός έδρας νίκη με 3-0 επί της Α.Ε. Αρμενίων. Το απόγευμα του Σαββάτου, αν και είχε δύσκολο έργο απέναντι στην κιτρινόμαυρη ομάδα, που παρουσιάστηκε ενισχυμένη, καθώς έκανε προσθήκες στο δυναμικό της και φάνηκε πιο δυνατή σε σχέση με τα ματς της πρώτης φάσης, κατάφερε να πάρει μια σπουδαία νίκη, που ίσως αποδειχθεί και καθοριστική για τη συνέχεια του πρωταθλήματος.
Μια νίκη που ανεβάζει την ψυχολογία όλων στην ομάδα ώστε να αντιμετωπίσουν τη δύσκολη συνέχεια αφού αρχίζει ο δεύτερος γύρος και η Καλαμάτα ‘80, μετά το ματς του Σαββάτου θα δώσει άλλα δύο εκτός έδρας παιχνίδια τις δύο ερχόμενες αγωνιστικές με Αθλο Ορεστιάδας και Αριστοτέλη Σκύδρας.
Σε ότι αφορά το ματς με την ΑΕΚ, οι παίκτες του Παναγιώτη Ντάκουρη έδειξαν το καλό τους πρόσωπο, μπήκαν αποφασισμένοι για να διεκδικήσουν τη νίκη και τα κατάφεραν. Ξεκίνησαν καλά στο πρώτο σετ όπου πήραν σημαντικό προβάδισμα 2-10 και παρότι οι γηπεδούχοι κατάφεραν να μειώσουν σε 10-14, οι “Λύκοι”, είχαν απάντηση και κατάφεραν να επικρατήσουν με 25-20.
Στο δεύτερο σετ η ΑΕΚ ήταν κοντά στο σκορ με τους φιλοξενούμενους να έχουν προβάδισμα δύο πόντων για μεγάλο διάστημα, όμως η ΑΕΚ αρχικά ισοφάρισε 15-15 και στη συνέχεια πέρασε μπροστά δύο πόντους. Η Καλαμάτα ‘80 κατόρθωσε να ισοφαρίσει 19-19 και να περάσει μπροστά 19-20, όμως η αντίπαλος της είχε πιο σωστές επιλογές πήρε το σετ και έκανε το 1-1.
Το τρίτο αποδείχθηκε ιδιαίτερα κρίσιμο σετ και αφού οι δύο ομάδες ήταν ισόπαλες για κάποιο διάστημα (5-5, 7-7), πότε η μία και πότε η άλλη έπαιρνε το προβάδισμα, αλλά χωρίς να αποσπαστεί σημαντικά. Οι δύο ομάδες βρέθηκαν και πάλι ισόπαλες 23-23, όμως οι φιλοξενούμενοι κατάφεραν μα δύο σερί πόντους να επικρατήσουν.
Στο τέταρτο σετ οι κιτρινόμαυροι ξεκίνησαν καλά παίρνοντας προβάδισμα με 3-1, όμως οι φιλοξενούμενοι αντέδρασαν και πέρασαν μπροστά με 5-7 και στη συνέχεια ανοίγοντας τη διαφορά έφτασαν να προηγούνται με 6 πόντους (10-16). Η ΑΕΚ είχε απάντηση και κατάφερε να μειώσει σε 18-19, όμως αυτό δεν ήταν αρκετό για να πάρει το σετ. Οι “Λύκοι” ήταν πιο ουσιαστικοί και πήραν το σετ και τη νίκη.
Μετά το τέλος του αγώνα μίλησε στην “Ελευθερία” ο προπονητής της Καλαμάτας ‘80 Παναγιώτης Ντάκουρης. “Ηταν ένα πάρα πολύ δύσκολο παιχνίδι, το γνωρίζαμε εξ αρχής και με τα άσχημα αποτελέσματα, τα οποία φέραμε τις δύο προηγούμενες αγωνιστικές, έγινε ακόμη πιο δύσκολο”, ανέφερε στο ξεκίνημα των δηλώσεων του και συμπλήρωσε: “Να μην ξεχνάμε ότι η ΑΕΚ έκανε κάποιες σημαντικές προσθήκες στο ρόστερ της, όπως ήταν αυτή του Χαντ (διαγώνιος), οπότε έγινε πιο ανταγωνιστική. Παρόλα αυτά καταφέραμε να κερδίσουμε το παιχνίδι και να γυρίσουμε λίγο την ψυχολογία μας από τα δύο προηγούμενα παιχνίδια του πρωταθλήματος. Η νίκη αυτή είναι πάρα πολύ σημαντική γιατί αφενός μας κρατάει στις πρώτες θέσεις του πρωταθλήματος και το καλό είναι ότι καμία ομάδα δεν έχει ξεφύγει που σημαίνει ότι όλα είναι ρευστά. Σήμερα (σ.σ. προχθές) παράδειγμα η Πολίχνη, η οποία έφερε ένα κακό αποτέλεσμα και μειώθηκε η διαφορά μας στους δύο πόντους. Και επειδή έχουμε 5 αγωνιστικές μπροστά μας και φαίνεται πως όλες οι ομάδες είναι ανταγωνιστικές και ισάξιες εμείς θέλουμε να κάνουμε όσο το δυνατόν περισσότερες νίκες έτσι ώστε να διεκδικήσουμε και την πρώτη θέση. Τώρα ξεκινάει ο β’ γύρος παίζουμε στην Ορεστιάδα ένα εξίσου πολύ δύσκολο παιχνίδι μέσα σε μια δύσκολη έδρα. Εχουμε να παίξουμε 5 τελικούς και προσπαθούμε να κοιτάξουμε το κάθε παιχνίδι ξεχωριστά. Αυτή τη στιγμή το μυαλό μας είναι στην Ορεστιάδα. Αξίζουν πολλά συγχαρητήρια στα παιδιά για την προσπάθεια που έκαναν. Επαιξαν όλοι πάρα πολύ καλά και αυτό είναι δύσκολο όταν παίζεις με την πλάτη στον τοίχο και γι’ αυτό τους αξίζουν πολλά συγχαρητήρια”.
Τα σετ: 20-25, 25-22, 23-25, 20-25.
ΚΑΛΑΜΑΤΑ ‘80 (Π. Ντάκουρης): Δημητούλης, Παλέντζας, Ιλιεφ, Δαλακούρας, Πελεκούδας, Χριστόφας, Ε. Ντάκουρης (λ), Χαραλαμπίδης, Κανελλόπουλος.

PRE LEAGUE ΑΝΔΡΩΝ
Στη 2η θέση η Καλαμάτα ‘80

Στην κορυφή του Γ’ ομίλου της Pre League Ανδρών, παρέμεινε για άλλη μια αγωνιστική ο Πήγασος Πολίχνης μετά την εντός έδρας νίκη του στο τάι μπρέικ επί του Αθλου Ορεστιάδας.
Στη δεύτερη θέση ανέβηκε η Καλαμάτα ‘80 μετά τη σημαντική νίκη επί της ΑΕΚ στη Νέα Φιλαδέλφεια. Τη 2η θέση μοιράζεται με τον ΑΣ Κέρκης που επίσης επικράτησε στο τάι μπρέικ του Αριστοτέλη Σκύδρας στη Σάμο.
Αναλυτικά τα αποτελέσματα και η βαθμολογία μετά τη διεξαγωγή της 5ης αγωνιστικής, καθώς και η επόμενη αγωνιστική, έχουν ως εξής:

Γ’ ΟΜΙΛΟΣ
ΤΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ
(5η αγωνιστική)
ΑΕΚ – Καλαμάτα ‘80 1-3
Πήγασος Π. – Αθλος Ορ. 3-2
ΑΣ Κέρκης – Αριστοτέλης 3-2

Η ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ
(σε 5 αγώνες)
1. Πήγασος Πολ. 14-8 11
2. Καλαμάτα ‘80 9-8 9
-. ΑΣ Κέρκης 12-9 9
4. Αριστοτέλης 11-11 8
5. Αθλος Ορ. 9-13 5
6. ΑΕΚ 8-14 3

Η ΕΠΟΜΕΝΗ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ
(Σάββατο 12 Φεβρουαρίου 2022)
Αθλος Ορ. – Καλαμάτα ‘80
ΑΕΚ – Αριστοτέλης
ΑΣ Κέρκης – Πήγασος Πολίχνης