Παρασκευή, 22 Αύγουστος 2014 18:33

«Κωλυσιεργείτε την αποπληρωμή των αθλητών», επίθεση του Στάθη Ντονά σε Υφυπουργό, ΕΣΑΠ, ΕΟΠΕ και ΠΑΣΑΠ

Γράφτηκε από τον

Με ανακοίνωσή του, ο Καλαματιανός παίκτης του βόλεϊ Στάθης Ντονάς επιτίθεται στο υφυπουργό αθλητισμού, στην ΕΣΑΠ, στην ΕΟΠΕ, αλλά και τον ΠΑΣΑΠ για τον τρόπο που προσπαθούν να «κωλυσιεργήσουν την αποπληρωμή των αθλητών». Μάλιστα καταλήγει απαιτώντας από την διοργανώτρια τηρήσει τις προκηρύξεις και το αθλητικό δίκαιο σε ό,τι αφορά την περίπτωσή του και τα οφειλόμενα από τον Παναθηναϊκό.


Η ανακοίνωση:
«Με μεγάλη έκπληξη παρακολουθώ το τελευταίο διάστημα τις εξελίξεις γύρω από το θέμα της αποπληρωμής οφειλών με δόσεις των ΤΑΑ υποχρεωτικά προς όλους τους αθλητές μέσω υπουργικής απόφασης και ένταξης αυτής στον αθλητικό νόμο. Τα τελευταία 3 χρόνια στην υπόθεση τουλάχιστον των οφειλών προς εμένα αλλά και προς άλλους συναδέλφους έχει επιστρατευτεί κάθε πιθανός και απίθανος τρόπος κωλυσιεργίας αποπληρωμής μας από τα ΤΑΑ με αρωγό την ΕΣΑΠ. Το παράδοξο δε είναι πως όλες αυτές οι ομάδες αυτά τα χρόνια συνεχίζουν να κάνουν μεταγραφές και να δημιουργούν νέες οφειλές. Όλο αυτό το διάστημα κανένας Υπουργός και κανένα δικαιοδοτικό όργανο δεν νοιάστηκε για τους αθλητές, για το πως ζούνε οι αθλητές και αν έχουν βιοποριστικό πρόβλημα ειδικά στο άθλημά μας, που όπως όλοι γνωρίζουν οι αμοιβές έχουν κατρακυλήσει.
Αντί αυτού βλέπουμε τη στιγμή που δικαιωνόμαστε τελεσίδικα και περιμένουμε εμείς και οι οικογένειες μας τα δεδουλευμένα μας γίνεται προσπάθεια ετσιθελικά με την υποβολή μνημονίου από την ΕΣΑΠ, λαμβάνοντας τη συναίνεση του ΠΑΣΑΠ και της ΕΟΠΕ, να παρασύρουν τον Υφυπουργό Αθλητισμού σε σχέδιο νόμου που θα προσβάλει και θα αλλοιώνει τελεσίδικες αποφάσεις οι οποίες αφορούν αμοιβές ιδιωτών και όχι δημόσιο χρήμα.
Γνώμη μου είναι οι Υπουργοί των μνημονίων να προτείνουν σχέδια νόμου ελάφρυνσης των Ελλήνων πολιτών από τα χαράτσια που τους έχουν επιβάλει και όχι να «μπαίνουν» διαιτητές μεταξύ εταιριών (ΤΑΑ) και ελεύθερων επαγγελματιών και να σκαρφίζονται νόμους που αναιρούν τελεσίδικες αποφάσεις.
Δυστυχώς το όλο σύστημα ψάχνει τρόπους να την «πληρώνει» πάντα ο τελευταίος τροχός της αμάξης δηλαδή ο αθλητής και τα ΤΑΑ να συνεχίζουν να υφίστανται.
Είμαι αποφασισμένος να ασκήσω όλα τα συνταγματικά δικαιώματα μου ως Έλληνας πολίτης για τη κατοχύρωση των δικαιωμάτων μου καθώς και τη προσφυγή μου στις νομικές υπηρεσίες της CEV & FIVB.
Θλίβομαι για τη στάση του ΠΑΣΑΠ και για τους συναθλητές μου που ενώ ήρθε η ώρα να δικαιωθούν οι αθλητές και να γίνει το τελικό ξεκαθάρισμα ώστε να πραγματοποιηθεί ένα επιτέλους υγιές πρωτάθλημα, συναινούν στην εξευτελιστική πρόταση της ΕΣΑΠ για 70 δόσεις των δεδουλευμένων τους, δηλαδή να αγωνίζονται το 2014 και να αποπληρώνονται προοδευτικά το 2020.
Γνωρίζουν άραγε όλοι οι επαγγελματίες του πρωταθλήματος κε. Ψάρρα, πρόεδρε του ΠΑΣΑΠ, ότι προσπαθείτε να βάλετε τη ταφόπλακα στο ελληνικό βόλεϊ;
Έκανα υπομονή 3 ολόκληρα χρόνια και απαιτώ από την ΕΣΑΠ να τηρήσει τις προκηρύξεις της καθώς και το αθλητικό δίκαιο».
Να σημειωθεί πως ο Ντονάς πλέον ανήκει στην Παναχαϊκή, η οποία αγωνίζεται στην Α2 εθνική και θα είναι αντίπαλος της Καλαμάτας '80 φέτος.

  1. ΠΡΟΣΦΑΤΑ
  2. ΔΗΜΟΦΙΛΗ
  3. ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ