Παρασκευή, 06 Μάιος 2022 10:47

PRE LEAGUE ΓΥΝΑΙΚΩΝ: Συνεχίζει να ονειρεύεται ο Απόλλων!

Γράφτηκε από τον

Ο Απόλλων Καλαμάτας, έχει βαλθεί να τρελάνει κόσμο, ανεβαίνοντας κάθε χρόνο κατηγορία και πλέον απέχει μια νίκη από το να βρεθεί στην Volley League γυναικών!

Το όνειρο θα γίνει πραγματικότητα, εφόσον κερδίσει αύριο Σάββατο στις 7 μ.μ. εκτός έδρας το Αιγάλεω.
Η αθηναϊκή ομάδα έχει το πλεονέκτημα της έδρας στο τρίτο και τελευταίο ματς των τελικών στα πλέι οφ ανόδου της Pre League, αλλά ο Απόλλωνας έδειξε την Τετάρτη στο Κλειστό ότι είναι μια ομάδα, που δεν τα παρατά και παλεύει μέχρι το τέλος. Ετσι απέκλεισε στα ημιτελικά τις Ακαδημίες Πρωταθλητών Πεύκων, παρότι βρέθηκε να χάνει στο καθοριστικό ματς με 2-0 σετ. Και έτσι ισοφάρισε προχθές σε 1-1 τη σειρά των τελικών με το Αιγάλεω, που είχε κερδίσει το πρώτο παιχνίδι στην έδρα του με 3-0 σετ.
Ο Απόλλωνας απάντησε με το ίδιο νόμισμα (3-0 σετ) και ενώ είχε χάσει από το δεύτερο σετ τη Σοφία Καρακύκλα με σοβαρό τραυματισμό στο πόδι. Οι συμπαίκτριες της όμως έπαιξαν και γι' αυτήν και έτσι όλα θα κριθούν το Σάββατο το απόγευμα στο Αιγάλεω.

"Ηταν μια πάρα πολύ μεγάλη νίκη, αλλά δυστυχώς την έχει επισκιάσει ο τραυματισμός της Καρακύκλα, που ήταν ένα πραγματικό σοκ και για εμάς και για τους αντιπάλους, αλλά πιο πολύ για τη δική μας ομάδα στο σημείο που έγινε. Ευτυχώς τα νέα είναι καλά, μάλλον εξάρθρωση, δεν είναι αυτό που φοβόμασταν.
Η ομάδα έβγαλε τρομερά ψυχικά αποθέματα, γιατί όταν συμβαίνει ένας τέτοιος τραυματισμός, χάνεται η γη κάτω από τα πόδια σου. Δεν είχαμε άλλη κεντρικό να βάλουμε στη θέση, γιατί η άλλη κεντρικός ήταν τραυματίας και το καλύψαμε με αλχημείες", δήλωσε ο Μπάμπης Μυτσκίδης μετά το τέλος του προχθεσινού αγώνα.
Ο προπονητής του Απόλλωνα. έδωσε στη συνέχεια συγχαρητήρια στις αθλήτριες του, γιατί όπως είπε: "Αυτά τα παιχνίδια μόνο με ψυχή, μπορείς να τα κερδίσεις. Ημασταν πάρα πολύ καλοί σε όλα τα σημεία του παιχνιδιού. Τακτικά, τους πιέσαμε στο σέρβις, του βγάλαμε μακριά από το φιλέ. Παίξαμε πάρα πολύ καλά μπλοκ άμυνα και πολύ δίκαια ήρθε η νίκη. Μας αξίζουν συγχαρητήρια. Εχουμε ισοφαρίσει τη σειρά".
Για τον τελικό των... τελικών στο Αιγάλεω, ο Μπ. Μυτσκίδης ξεκαθαρίζει: "Eδώ που φθάσαμε, θα το πάμε μέχρι το τέρμα. Το θέμα είναι να καταφέρουμε να γελάσουμε στο τέλος".
Ο προπονητής του Απόλλωνα περιμένει αύριο "καυτή" έδρα, αλλά θεωρεί ότι και οι δύο ομάδες θα έχουν το άγχος. "Το Αιγάλεω παίζει στο γήπεδο του, θα παίξει στον κόσμο του. Είναι μοιρασμένα πλέον. Πιστεύω, οποίος είναι πιο ψύχραιμος, όποιος το θέλει πιο πολύ θα κερδίσει", δηλώνει.
Η αρχηγός της ομάδας Ντίνα Καραμούντζου δήλωσε χαρούμενη για τη νίκη και ανυπομονεί για το τελευταίο ματς στο Αιγάλεω, όπου υπόσχεται αυτή και οι συμπαίκτριες της, να τα δώσουν όλα.
Η Μαρία Θεοδωρακέα, ευελπιστεί στη στήριξη των Μεσσήνιων φιλάθλων στο ματς της χρονιάς με το Αιγάλεω, ενώ η Νίκη Κόλλια παρά τις δυσκολίες του αγώνα, πιστεύει ότι ο Απόλλωνας μπορεί να πανηγυρίσει τη νίκη - άνοδο μέσα στο Αιγάλεω.