Σάββατο, 07 Μάιος 2022 11:34

PRE LEAGUE ΓΥΝΑΙΚΩΝ: Ραντεβού με την ιστορία ο Απόλλων Καλαμάτας!

Γράφτηκε από τον

Η μεγάλη μέρα για τον Απόλλωνα και το μεσσηνιακό βόλεϊ ξημέρωσε.

Ο καλαματιανός σύλλογος έχει σήμερα ραντεβού με την ιστορία, καθώς αν κερδίσει το Αιγάλεω θα ανέβει στην Volley League γυναικών! Ο τελικός των... τελικών θα ξεκινήσει στις 7 το απόγευμα στο Κλειστό "Στ. Βενέτης" και είναι το πιο σημαντικό ματς στην ιστορία του Απόλλωνα, ο οποίος ήδη έχει κάνει υπέρβαση.
Και αυτό γιατί απέχει μια νίκη από το να βρεθεί στην κορυφαία κατηγορία του ελληνικού βόλεϊ. Κάτι που λίγοι περίμεναν στο ξεκίνημα της σεζόν.
Το πίστευαν όμως ο προπονητής Μπάμπης Μυτσκίδης, οι αθλήτριες του και φυσικά η διοίκηση. Ετσι ο Απόλλωνας μετά την πρώτη θέση στην κανονική σεζόν, μπήκε στα πλέι οφ ανόδου στην Pre League βόλεϊ γυναικών και απέκλεισε στα ημιτελικά τις Ακαδημίες Πρωταθλητών Πεύκων.
Τελευταίο εμπόδιο στον τελικό το Αιγάλεω, που έχει το πλεονέκτημα έδρας. Στο πρώτο ματς στην Αθήνα οι γηπεδούχες επικράτησαν με 3-0 σετ, αλλά την περασμένη Τετάρτη ο Απόλλωνας απάντησε με το ίδιο νόμισμα (3-0 σετ) και η σειρά θα κριθεί στο τρίτο και τελευταίο ματς των δύο ομάδων σήμερα στο Αιγάλεω. Ο νικητής θα ακολουθήσει τον πρωταθλητή ΖΑΟΝ στη μεγάλη κατηγορία και ως εκ τούτου η δίψα για νίκη και στα δύο στρατόπεδα είναι μεγάλη, όπως και το άγχος. Το Αιγάλεω είναι το φαβορί και λόγω έδρας, όμως ο Απόλλωνας με την ετικέτα του αουτσάιντερ έφθασε εδώ που έφθασε και θα προσπαθήσει να το πάει μέχρι τέλος.
Το μόνο αρνητικό ο τραυματισμός της Σοφίας Καρακύκλα, που στερεί μια σημαντική λύση από την τεχνική ηγεσία, αλλά όσες αγωνιστούν θα παίξουν και για την συμπαίκτρια τους, όπως έκαναν και την Τετάρτη, όταν τραυματίστηκε στο ξεκίνημα του δευτέρου σετ.
Στον Απόλλωνα ευελπιστούν να έχουν και τη συμπαράσταση των Μεσσήνιων φιλάθλων, προκειμένου να πανηγυρίσουν την ιστορική άνοδο σε μια "καυτή" έδρα.