Τρίτη, 21 Ιουνίου 2022 10:36

ΠΑΜΠΑΙΔΕΣ: Τρίτη η Καλαμάτα ‘80 στο φάιναλ φορ της ΕΣΠΕΠ

Γράφτηκε από τον

Την τρίτη θέση κατέλαβαν οι παμπαίδες της Καλαμάτας ‘80 στο φάιναλ φορ βόλεϊ της ΕΣΠΕΠ, που έγινε το Σαββατοκύριακο στο κλειστό γυμναστήριο “Κ. Πετρόπουλος” στο Κουκούλι.

Η μεσσηνιακή ομάδα ηττήθηκε στον ημιτελικό του Σαββάτου από τον διοργανωτή Αθλο Πατρέων στο τάι μπρέικ και έτσι την Κυριακή αγωνίστηκε στον μικρό τελικό με τον Σπαρτιατικό (που έχασε στον ημιτελικό από τον Κόροιβο με 3-0 σετ), τον οποίο κέρδισε με 3-0 σετ. Τον τίτλο στο πρωτάθλημα βόλεϊ Κ-17 Ανδρών (παμπαίδων) της Πελοποννήσου κατέκτησε ο Αθλος Πατρών που νίκησε στον μεγάλο τελικό τον Κόροιβο με 3-1 σετ.
Σε ότι αφορά το ματς με τον Αθλο, στο πρώτο σετ οι νεαροί “Λύκοι” ξεκίνησαν πολύ αγχωμένα και ο αντίπαλος τους κατάφερε να επικρατήσει με 25-9. Από το δεύτερο σετ και μετά ανέβασαν απόδοση, όμως παρά την προσπάθεια τους έχασαν και αυτό με 25-22. Ομως στη συνέχεια παρουσίασαν βελτίωση και έφτασαν στην ισοφάριση, μειώνοντας αρχικά σε 2-1 με 27-25 και έκαναν το 2-2 με 25-19 και επιδίωξαν να κάνουν την ανατροπή. Ομως από τη μεγάλη προσπάθεια τους στα τρία σετ, φάνηκε ότι έμειναν από δυνάμεις και έτσι δεν μπόρεσαν να ολοκληρώσουν την ανατροπή, χάνοντας με 3-2 (15-10).
Στο χθεσινό ματς, με εξαίρεση το πρώτο σετ, που υπήρχε άγχος και απογοήτευση από την ήττα στο ματς με τον Αθλο, οι παίκτες της Καλαμάτα ‘80 μπήκαν ξανά με άγχος στο παιχνίδι, όμως κατάφεραν να πάρουν το πρώτο σετ και από εκεί και πέρα κυριάρχησαν και πήραν και τα άλλα δύο σετ και κέρδισαν τον Σπαρτιατικό με 3-0 (25-22, 25-16, 25-17).
Ο προπονητής της ομάδας Αλέξης Μπούρας χρησιμοποίησε και στα δύο παιχνίδια τους Αραπάκη, Κοκονίδη, Ντάκουρη, Τομαρά, Βλάσση, Μάνα και Οικονομάκο.
* Να σημειωθεί ότι τη διοργάνωση του Final 4 ανέλαβε η ομάδα του Αθλου Πατρέων σε συνεργασία με την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδος και την ΕΣΠΕΠ. Μάλιστα, μετά από απόφαση της Επιτροπής Αιμοδοσίας της ΕΣΠΕΠ, ήταν αφιερωμένο στην Εθελοντική Αιμοδοσία, στην ευαισθητοποίηση και την προαγωγής της στην Ελληνική Κοινωνία μέσω του Αθλητισμού, με σύνθημα:”Δίνουμε Αίμα, δίνουμε Ζωή”.