Δευτέρα, 04 Ιούλιος 2022 11:42

ΚΑΛΑΜΑΤΑ ‘80: Με Ντάκουρη στον πάγκο και τη νέα αγωνιστική σεζόν

Γράφτηκε από τον

Με τον Παναγιώτη Ντάκουρη στον πάγκο της θα πορευτεί και τη νέα αγωνιστική χρονιά η Καλαμάτα ‘80 στο πρωτάθλημα της Pre League.

Η διοίκηση το πρωί του Σαββάτου με σχετική ανακοίνωση ενημέρωσε για τη συνέχιση της συνεργασία με τον έμπειρο προπονητή. Η ανακοίνωση αναφέρει: “Η διοίκηση της ομάδας μας ανακοινώνει την ανανέωση της συνεργασίας μας με τον προπονητή Παναγιώτη Ντάκουρη για την επόμενη αγωνιστική περίοδο!
Ο κύριος Ντάκουρης αναλαμβάνει ξανά το σχεδιασμό της ομάδας που θα εκπροσωπήσει επάξια την πόλη της Καλαμάτας στο ανταγωνιστικό πρωτάθλημα της Preleague Βόλεϊ Ανδρών με στόχο την άνοδο στα μεγάλα σαλόνια της Volleyleague. Ευχόμαστε στον κόουτς Ντάκουρη καλή αγωνιστική χρονιά με υγεία και επιτυχίες!”.
Για την παραμονή του στην ομάδα για έναν ακόμα χρόνια, αλλά και τις σκέψεις του για τη νέα σεζόν, ο Παναγιώτης Ντάκουρης δήλωσε στην “Ελευθερία”: “Σαφώς είναι μια προσπάθεια η οποία δεν πρέπει να σταματήσει. Πρέπει όλοι μας να δώσουμε τον καλύτερο εαυτό για να διεκδικήσουμε το στόχο που είναι η άνοδος στη Volley League. Από τη μεριά μου θα κάνω ότι είναι δυνατόν για να βοηθήσω την ομάδα να εκπληρώσει τον στόχο της. Από το 2019 γίνεται μια πιο σοβαρή προσπάθεια και κοιτάμε βήμα-βήμα να πάμε την ομάδα όσο το δυνατόν πιο ψηλά. Ετσι και εγώ συνεχίζω για 4η χρονιά στην ομάδα με σκοπό να πετύχουμε τους στόχους που έχει η διοίκηση”.

Παρελθόν 4 παίκτες

Η στελέχωση του έμψυχου δυναμικού βρίσκεται σε εξέλιξη με τους παράγοντες της Καλαματιανής ομάδας να έχουν ολοκληρώσει σε μεγάλο βαθμό το σχεδιασμό τους. Για την ώρα έχουμε μόνο μία μεταγραφή και 4 αποχωρήσεις. Συγκεκριμένα, όπως έχουμε γράψει σε προηγούμενο ρεπορτάζ έχει αποκτηθεί ο 26χρονος ακραίος Μαουρίτσιο Βιέϊτο. Οπως φαίνεται ο Ουρουγουανός δεν θα είναι ο μόνος ξένος παίκτης που θα βρίσκεται στο ρόστερ της ομάδας τη νέα περίοδο. Αυτό γιατί στόχος είναι να αποκτηθεί ένας ακόμη στη θέση του διαγώνιου. Οι επαφές με υποψήφιο μεταγραφικό στόχος είναι σε εξέλιξη και δεν αποκλείεται τις επόμενες ημέρες να έχει ξεκαθαρίσει το θέμα. Από εκεί και πέρα 4 παίκτες αποτελούν παρελθόν από την Καλαμάτα ‘80. Ο λόγος για το Νίκο Παλέντζα, ο οποίος εδώ και ένα μήνα περίπου έχει πάρει μεταγραφή για την ΑΕΚ και τους Παναγιώτη Πελεκούδα, Σωκράτη Χαραλαμπίδη και Γιάννη Κατσιαφλάκα.
Μέσα στην εβδομάδα που διανύουμε η διοίκηση της Καλαμάτας ‘80 θα προχωρήσει σε ανακοινώσεις σχετικά με τη μεταγραφική ενίσχυση της ομάδας, αλλά και για το αν θα υπάρξουν και άλλες αποχωρήσεις παικτών.

Προωθούνται 2 από το τμήμα εφήβων

Η προώθηση και αξιοποίηση των ταλαντούχων παικτών που αγωνίζονται στα μικρότερα τμήματα της ομάδας, είναι ένας από τους στόχους της ομάδας.
Ετσι προωθήθηκαν στην πρώτη ομάδα από το εφηβικό τμήμα ο 15χρονος πασαδόρος Μηνάς Αραπάκης και ο 17χρονος ακραίος Αργύρης Μπεζάτης.
Να σημειωθεί ότι η διοίκηση έχει αποδείξει και στο παρελθόν ότι αξιοποιεί τους ταλαντούχους αθλητές της. Ηδη τρεις από αυτούς οι Σπύρος και Αρης Χανδρινός (στο Μίλωνα), αλλά και ο Φρίξος Κωτσάκης (στην Κηφισιά) τα τελευταία χρόνια αγωνίζονται σε ομάδες της Volley League. Μάλιστα, ο τελευταίος πριν από λίγες πήρε μεταγραφή στη Γαλλία και τις Κάννες.

Ενας όμιλος με 10 ομάδες

Σε έναν όμιλο με 10 ομάδες θα διεξαχθεί το πρωτάθλημα της Pre League Ανδρών της νέας αγωνιστικής χρονιάς.
Η Καλαμάτα ‘80 θα κληθεί να αντιμετωπίσει αρκετά δυνατές και ανταγωνιστικές ομάδες, αφού στόχος των περισσότερων είναι να πρωταγωνιστήσουν και να διεκδικήσουν μία από τις θέσεις που οδηγούν σε άνοδο στην πρώτη κατηγορία του Ελληνικού βόλεϊ.
Αυτό σημείωσε και ο προπονητής της ομάδας Παναγιώτης Ντάκουρης απαντώντας σε σχετική ερώτηση. “Εχουμε στο μυαλό μας ότι θα είναι ένα πάρα πολύ ανταγωνιστικό πρωτάθλημα”, ανέφερε αρχικά και πρόσθεσε: “Το πρωτάθλημα θα διεξαχθεί σε έναν όμιλο, όπου θα αντιμετωπίσουμε 9 πολύ καλές ομάδες και θα προσπαθήσουμε να πετύχουμε τους στόχους που έχουμε θέσει”.
Οι ομάδες που θα συμμετάσχουν στο πρωτάθλημα της Pre League είναι Καλαμάτα ‘80, ΑΕΚ, Α.Σ. Κέρκης, Πανερυθραϊκός, ΑΟ Αιγιαλέων, Φλοίσβος, Πιερικός, Περσέας Θεσσαλονίκης, Αρης και Φίλιππος Βέροιας.
Το σύστημα θα είναι το ίδιο, δηλαδή η ομάδα που θα τερματίσει στην 1η θέση θα πάρει την απευθείας άνοδο. Οι ομάδες που θα βρίσκονται στις θέσεις από 2 έως 5 θα δώσουν αγώνες πλέι οφ για να διεκδικήσουν ένα ή δύο εισιτήρια για την άνοδο.