Πέμπτη, 18 Αύγουστος 2022 16:10

ΑΠΟΛΛΩΝ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ: Περιμένει την Ε.Ο.ΠΕ. για τη wild card και την άνοδο

Γράφτηκε από τον


Για τη συμμετοχή της στο πρωτάθλημα της Pre League ετοιμάζεται η γυναικεία ομάδα του Απόλλωνα Καλαμάτας, έχοντας πάντα στραμμένο το βλέμμα του και στην Ε.Ο.ΠΕ.


Η ομοσπονδία δεν έχει γνωστοποιήσει ποιες ομάδες δήλωσαν συμμετοχή στο πρωτάθλημα της Volley league Γυναικών της προσεχής αγωνιστικής σεζόν. Σύμφωνα με την προκήρυξη το πρωτάθλημα θα διεξαχθεί με τη συμμετοχή 13 ομάδων, όμως μέχρι πρόσφατα ο Πανναξιακός φερόταν ότι αδυνατεί να πάρεις μέρος. Εκεί στήριζαν και τις ελπίδες τους οι άνθρωποι του Απόλλωνα για να διεκδικήσουν μέσω της wild card τη μία θέση για τη μεγάλη κατηγορία του Ελληνικού βόλεϊ. Μάλιστα από τη στιγμή που δεν έχει γνωστοποιήσει η Ε.Ο.ΠΕ., τις προθέσεις της για το τι θα κάνει, στον Απόλλωνα μπορεί να σχεδιάζουν τα πλάνα του για τη συμμετοχή τους στο πρωτάθλημα της Pre League, όμως δεν παρατούν το θέμα και παραμένουν σε εγρήγορση σε περίπτωση που οριστικοποιηθεί η μη συμμετοχή του Παναξιακού στη Volley League.
Σε αυτή την περίπτωση η Ε.Ο.ΠΕ., θα πρέπει άμεσα να ξεκαθαρίσει την κατάσταση ώστε και τα ενδιαφερόμενα σωματεία να κάνουν τον προγραμματισμό τους. Ο Απόλλωνας, όπως όλα δείχνουν έχει όλες τις απαραίτητες προϋποθέσεις για να πάρει τη θέση του Πανναξιακού, όμως η ομοσπονδία είναι αυτή που θέτει τους όρους και θα αποφασίσει για το τι θα γίνει.
Οπως αναφέραμε και στο ξεκίνημα στην Καλαματιανή ομάδα, σχεδιάζουν τα πλάνα τους για τη συμμετοχή στο πρωτάθλημα της Pre League.
Η προετοιμασία έχει προγραμματιστεί να αρχίσει την ερχόμενη Δευτέρα 22 του μήνα, στο δημοτικό στάδιο Καλαμάτας. Από τις πρώτες ημέρες το πρόγραμμα θα έχει διπλές προπονήσεις πρωί και απόγευμα. Σε ότι αφορά τις πρωινές προπονήσεις δεν έχει ξεκαθαρίσει σε ποιο χώρο θα γίνουν, αν θα είναι στον εξωτερικό χώρο του Κλειστού στο δημοτικό στάδιο ή κάπου αλλού.
Μέσα στην εβδομάδα αναμένεται να ολοκληρωθούν και κάποιες μεταγραφές, αφού οι άνθρωποι του Απόλλωνα έχουν προχωρήσει τις επαφές τους με τις αθλήτριες που θέλουν να εντάξουν στο δυναμικό της ομάδας. Οι συζητήσεις γίνονται με αθλήτριες που αγωνίζονται στις θέσεις της ακραίας και της διαγώνιας. Μια από αυτές τις αθλήτριες που αποτελούν μεταγραφικό στόχο, είναι πολύ πιθανόν να είναι ξένη.
Στα πλάνα που καταστρώνουν σε ότι αφορά την προετοιμασία, έχουν ξεκινήσει και οι επαφές με διάφορες ομάδες για τη διεξαγωγή φιλικών παιχνιδιών, που σκοπό έχουν να μονταριστεί η ομάδα και να παρουσιαστεί έτοιμη με την έναρξη του πρωταθλήματος. Στόχος είναι να διεξαχθούν 8 με 10 φιλικά παιχνίδια στη διάρκεια της προετοιμασίας.