Τετάρτη, 24 Αύγουστος 2022 14:26

Οριστικά στην Pre League ο Απόλλωνας Καλαμάτας

Γράφτηκε από τον
Οριστικά στην Pre League ο Απόλλωνας Καλαμάτας

Στην Pre League θα αγωνιστεί και τη νέα σεζόν η γυναικεία ομάδα βόλεϊ του Απόλλωνα Καλαμάτας, καθώς η Ε.Ο.ΠΕ ανακοίνωσε ότι δεν θα καλυφθεί το κενό που άφησε η αποχώρηση του Πανναξιακού.

Ο Απόλλωνας, ήλπιζε να πάρει την wild card και την άνοδο στην κορυφαία κατηγορία του ελληνικού βόλεϊ, όμως η Ομοσπονδία αποφάσισε να διεξαχθεί το πρωτάθλημα με 12 ομάδες.
Να σημειωθεί ότι ο Πανναξιακός αποχωρεί μετά από 9 συνεχόμενες παρουσίες στη μεγάλη κατηγορία.
Αναλυτικά οι αποφάσεις της Ε.ΟΠΕ για τις εθνικές κατηγορίες τη σεζόν 2022-2023 έχουν ως εξής:
“Στην 61η συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου της Ε.Ο.ΠΕ.το οποίο συνεδρίασε την Πέμπτη 18 Αυγούστου αποφασίστηκε:
Η μη συμπλήρωση ομάδας στη Volley League Γυναικών μετά το νεότερο έγγραφο του Πανναξιακού Α.Ο.Ν. Η ομάδα της Νάξου απέσυρε τη δήλωση συμμετοχής της. Η διεξαγωγή του πρωταθλήματος θα γίνει με τις 12 ομάδες που δήλωσαν συμμετοχή.
Στο πρωτάθλημα της Pre League Ανδρών δεν δήλωσε συμμετοχή ο Α.Π.Σ. Φίλιππος Βέροιας. Το Δ.Σ. αποφάσισε την συμπλήρωση της κατηγορίας σύμφωνα με το άρθρο 10 του Γενικού Κανονισμού Οργάνωσης και Διεξαγωγής Πρωταθλημάτων και τη χορήγηση wild card σε ομάδα της Β’ Ζώνης, θέτοντας τα παρακάτω κριτήρια:
Α. Υποχρεωτικό: ομάδα Β’ Ζώνης
Β. Επιπλέον για την αξιολόγηση των αιτήσεων να ληφθούν υπόψη:
Προδιαγραφές γηπεδικών εγκαταστάσεων
1.Ιδιόκτητες εγκαταστάσεις
2.Προδιαγραφές διεξαγωγής αγώνων βόλεϊ (βαμμένος αγωνιστικός χώρος, εγκεκριμένο δάπεδο)
3.Διάθεση εγκαταστάσεων για τις ανάγκες των Εθνικών Ομάδων
Στο πρωτάθλημα της Α2 Εθνικής κατηγορίας Γυναικών Β' Ζώνης στην οποία το σωματείο Α.Ο. Καβάλας δήλωσε αδυναμίας συμμετοχής, το Δ.Σ. αποφάσισε τη μη συμπλήρωση της κατηγορίας και τη διεξαγωγή του πρωταθλήματος με 12 ομάδες. Επίσης την αλλαγή της ημερομηνίας έναρξης των αγώνων από 8/10 σε 29/10/2022. Στο πρωτάθλημα της Α2 Εθνικής κατηγορίας Ανδρών το Δ.Σ. χορήγησε wild card στο σωματείο Α.Π.Σ. Ήφαιστος Φλώρινας”.

  1. ΠΡΟΣΦΑΤΑ
  2. ΔΗΜΟΦΙΛΗ
  3. ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ