Δευτέρα, 03 Οκτώβριος 2022 14:18

Τρίτος ο Απόλλωνας Καλαμάτας στο τουρνουά του Ηλυσιακού

Γράφτηκε από τον

Με απολογισμό μια ήττα και μια νίκη, η γυναικεία ομάδα βόλεϊ του Απόλλωνα Καλαμάτας κατέκτησε την τρίτη θέση στο 1ο τουρνουά “Ιλίσια Ελπίδα”, που διοργάνωσε το Σαββατοκύριακο ο Ηλυσιακός.

Το Σάββατο ο Απόλλωνα γνώρισε την ήττα στο τάι μπρέικ από τον Ηλυσιακό, στο παιχνίδι που άνοιξε την αυλαία στο 1ο τουρνουά. Η Καλαματιανή ομάδα πραγματοποίησε την καλύτερη της εμφάνιση στα φιλικά που έχει δώσει έως σήμερα. Το παιχνίδι διήρκησε πάνω από δυόμισι ώρες και αν δεν υπήρχαν κάποιες διαιτητικές αποφάσεις στο 4ο σετ, πιθανόν να είχε επικρατήσει. Να σημειωθεί ότι στα δύο τελευταία σετ, δεν αγωνίστηκε η Ειρήνη Τσομπανίδου που αισθάνθηκε ενοχλήσεις στο πόδι και ο Μπάμπης Μυτσκίδης θέλησε να την προστατεύσει ώστε να μην επιβαρύνει την κατάσταση της. Τα σετ: 19-25, 25-21, 19-25, 27-25, 17-15.
Χθες ο Απόλλωνας νίκησε στο μικρό τελικό τη Θέτιδα Βούλας με 3-1 σετ (23-25, 25-21,25-19, 25-20).
Ο Απόλλωνας αποδέχτηκε την πρόσκληση να συμμετάσχει στο τουρνουά που διοργανώνει ο Ηλυσιακός και είναι το πρώτο, το οποίο έχει και φιλανθρωπικό χαρακτήρα και στόχος είναι να γίνει θεσμός και οι ομάδες που συμμετέχουν να συνδράμουν στο κοινωνικό έργο, το οποίο επιτελεί εδώ και αρκετά χρόνια ο Σύλλογος Φίλων Παιδιών με Καρκίνο “Ελπίδα”.
Να σημειωθεί ότι ο Απόλλωνας ήταν η μόνη ομάδα από την Pre League που συμμετείχε στο τουρνουά, καθώς οι άλλες τρεις, ο διοργανωτής Ηλυσιακός, ο Παναθηναϊκός και η Θέτιδα Βούλας αγωνίζονται στη Volleyleague.
Ο προπονητής του Απόλλωνα Μπάμπης Μυτκσίδης χρησιμοποίησε στο τουρνουά τις Ζωΐδου, Τσομπανίδου, Αποστολοπούλου, Τόσι, Κόλλια, Φάιλο, Ν. Γιόλλα (λ), Σερελέα, Ε. Γιόλα.
Στον άλλο ημιτελικό του Σαββάτου ο Παναθηναϊκός νίκησε τη Θέτιδα Βούλας με 3-1 σετ (25-19, 25-22, 18-25, 25-23). Χθες βράδυ επρόκειτο να γίνει ο τελικός ανάμεσα στον Παναθηναϊκό και τον Ηλυσιακό.