Δευτέρα, 17 Οκτωβρίου 2022 16:50

ΚΑΛΑΜΑΤΑ‘80: Δεύτερη θέση στο τουρνουά “Στέλιος Καλαϊτζής”

Γράφτηκε από τον

Πραγματοποιώντας καλή εμφάνιση η Καλαμάτα ‘80 επικράτησε με 3-1 σετ του Πανερυθραϊκού στο παιχνίδι που άνοιξε το 29ο τουρνουά “Στέλιος Καλαϊτζής”.

Το τουρνουά διοργανώνει κάθε χρόνο ο Πανερυθραϊκός για να τιμήσει τη μνήμη του δημιουργού της ομάδας Στέλιου Καλαϊτζή, που έφυγε πρόωρα από τη ζωή. Πρόκειται για το μακροβιότερο τουρνουά βόλεϊ που πραγματοποιείται στην Ελλάδα. Φέτος διεξάγεται για 29η χρονιά και συμμετέχουν ακόμη οι ομάδες Α.Ο. Αιγιαλέων από το Αίγιο και Α.Σ. Κέρκης από τη Σάμο.
Η Καλαμάτα ‘80 πραγματοποίησε καλή εμφάνιση και έφτασε στη νίκη με τον Παναγιώτη Ντάκουρη να χρησιμοποιεί όλους τους παίκτες που είχε στη διάθεση του, εκτός του Μαουρίτσιο Βιέιτο, ο οποίος δεν αγωνίστηκε λόγω τραυματισμού. Ο Ουρουγουανός ακραίος είχε ενοχλήσεις στους κοιλιακούς και ο προπονητής του προτίμησε να μην τον χρησιμοποιήσει και επιβαρύνει την κατάσταση του. Ο αθλητής θα ακολουθήσει πρόγραμμα θεραπείας ώστε να ξεπεράσει το πρόβλημα του και επιστρέψει στην προετοιμασία.
Σε επικοινωνία που είχαμε με τον προπονητή Παναγιώτη Ντάκουρη μετά τον αγώνα με τον Πανερυθραϊκό, μας μίλησε για την εικόνα που έδειξε η ομάδα του. “Εχουμε πολύ θετικά συμπεράσματα” ανέφερε αρχικά και πρόεσθεσε: “Παίξαμε σε όλη τη διάρκεια του αγώνα αρκετά καλά και δείξαμε ότι η ομάδα ημέρα με την ημέρα και παιχνίδι με το παιχνίδι βελτιώνεται. Δείξαμε ένα καλό πρόσωπο απέναντι σε μια παραδοσιακά πολύ ανταγωνιστική ομάδα, η οποία παρουσιάστηκε πολύ ενισχυμένη”.
Τα σετ: 18-25, 23-25, 28-26, 15-25.
Διαιτητές: Βασίλης Νικάκης, Κωνσταντίνος Αντωνόπουλος.
ΠΑΝΕΡΥΘΡΑΪΚΟΣ (Μ. Χατζηπέρρος): Δορδοκίδης, Κρέτσης, Παύλου, Μάμαλης, Τσικάτος, Αλεξίου, Φώλιας (λ), Ταραμίγκος, Καλλιμάνης, Γιαννόπουλος, Ρεστέμης. Στον πάγκο ήταν οι Κατσαούνης, Σουσούνης (λ).
ΚΑΛΑΜΑΤΑ ‘80 (Π. Ντάκουρης): Δαλακούρας, Μαντέκας, Κανελλόπουλος, Οκάμπο, Χριστόφας, Λυκούρεσης, Ε. Ντάκουρης (λ). Επαιξαν και οι Μπιρμπίλης, Ξεροβάσιλας, Σκαρτσίλης (λ), Αραπάκης.

Ηττα στον τελικό από Α.Ο. Αιγιαλέων

Χθες το βράδυ η Καλαμάτα ‘80 αντιμετώπισε στον τελικό του 29ου τουρνουά “Στέλιος Καλαϊτζής” τον Α.Ο. Αιγιαλέων, αφού ο αγώνας της ομάδας του Αιγίου με τον Α.Σ. Κέρκης δεν πραγματοποιήθηκε γιατί η ομάδα της Σάμου δεν προσκόμισε στους διαιτητές τις κάρτες υγείας των αθλητών της. Οι διαιτητές δεν δέχτηκαν να γίνει το παιχνίδι και έτσι αποκλείστηκε η ομάδα της Σάμου και φυσικά δεν έγινε ούτε ο αγώνας για την 3η και 4η θέση.
Ο Α.Ο. Αιγιαλέων επικράτησε της Καλαμάτας ‘80 με 3-0 σετ (25-21, 25-21, 25-20) και κατέκτησε την πρώτη θέση, με τους “Λύκους” να είναι δεύτεροι.

Α.Ο. ΑΙΓΙΑΛΕΩΝ (Π. Παπαδόπουλος): Λιβαθηνός, Βασιλάκος, Μουρτζής, Κάβουρας, Δρακόπουλος, Μαυραγάνης. Γ. Σύρος (λ). Επαιξε και ο Μαράνο (λ)
ΚΑΛΑΜΑΤΑ ‘80 (Π. Ντάκουρης): Δαλακούρας, Ξεροβάσιλας, Χριστόφας, Λυκούρεσης, Κανελλόπουλος, Οκάμπο, Ε. Ντάκουρης (λ). Επαιξε και ο Αραπάκης.