Δευτέρα, 24 Οκτωβρίου 2022 12:44

PRE LEAGUE ΓΥΝΑΙΚΩΝ Με εύκολη νίκη ξεκίνησε ο Απόλλωνας Καλαμάτας, 3-0 σετ την Κόρινθο

Γράφτηκε από τον
PRE LEAGUE ΓΥΝΑΙΚΩΝ Με εύκολη νίκη ξεκίνησε ο Απόλλωνας Καλαμάτας, 3-0 σετ την Κόρινθο

 

Ιδανικό ξεκίνημα στο φετινό πρωτάθλημα της Pre League γυναικών έκανε ο Απόλλων Καλαμάτας το απόγευμα του Σαββάτου κερδίζοντας στο Κλειστό του Δημοτικού Σταδίου την Κόρινθο με 3-0 σετ.

Η καλαματιανή ομάδα πραγματοποίησε εξαιρετική εμφάνιση και κατάφερε να κερδίσει εύκολα τα δύο πρώτα σετ και ιδιαίτερα το πρώτο, όπως φαίνεται και από το σκορ, καθώς επικράτησε με 25-8.
Πήρε σημαντικό προβάδισμα με 11-2, έχοντας αξιοποιήσει τα σερβίς της Φάιλο, που έφερε το σκορ στο 9-2 και κατόρθωσε να διατηρήσει τη μεγάλη διαφορά μέχρι το τέλος. Στο δεύτερο σετ στις αρχές το σκορ ήταν στον πόντο, όμως μετά το 3-3 ο Απόλλωνας άρχισε να κτίζει μια διαφορά την οποία επίσης διατήρησε μέχρι το τέλος. Στο τρίτο σετ, η φιλοξενούμενη ομάδα ανέβασε την απόδοση της και επιδίωξε αρχικά να μειώσει και στη συνέχεια να διεκδικήσει το καλύτερο αποτέλεσμα. Μια ο Απόλλωνας και μία η Κόρινθος έπαιρναν σταδιακά το προβάδισμα στο σκορ, όμως οι γηπεδούχους έβγαλαν αντίδραση και μετά το 11-13 άρχισαν να παίρνουν πόντους και πέρασαν μπροστά με 17-15, 18-16, 22-19 και έφτασαν στη νίκη του σετ με 25-20, αλλά και του αγώνα.

Μετά το τέλος του παιχνιδιού έκαναν δηλώσεις στα ΜΜΕ ο προπονητής του Απόλλωνα Μπάμπης Μυτσκίδης και η κεντρικός Ειρήνη Τσομπανίδου.

Ο Μπάμπης Μυτσκίδης αναφερόμενος στο παιχνίδι δήλωσε: “Ηταν πάρα πολύ καλό το παιχνίδι μας, ειδικά στα δυο πρώτα σετ παίξαμε ολοκληρωτικό βόλεϊ. Για πρεμιέρα είναι πολύ δύσκολο να παίξεις αυτό το βόλεϊ. Παίξαμε δυο σετ με ελάχιστα λάθη, αντιθέτως με το τρίτο που κάναμε 14-15 λάθη στο σετ, το οποίο αφού καταφέραμε και το πήραμε είναι σημαντικό. Είναι πάρα πολλά τα λάθη, για αυτό το σετ, ίσως χαλαρώσαμε, δεν ξέρω τι φταίει. Κάναμε εύκολα λάθη που δεν έπρεπε. Από εκεί και πέρα καταφέραμε όμως πάλι το γυρίσαμε το σετ. Κάναμε μια πολύ μεγάλη νίκη, μια καλή νίκη στην πρεμιέρα μας. Δείχνει η ομάδα ότι έχει δυνατότητες, δείχνει η ομάδα ότι μπορεί να παίξει. Όταν παίζει αυτό το βόλεϊ που παίζει, όπως στα δυο σετ, πιστεύω ότι δεν έχουμε να φοβηθούμε κανέναν. Από εκεί και πέρα, το να σταθεροποιήσουμε, δεν πίστευα ότι θα παίξουμε πρώτη αγωνιστική τόσο καλά. Τα φιλικά είχαμε ανάμεικτα συναισθήματα, παίξαμε και στα φιλικά τέτοια παιχνίδια αλλά για να το κάνεις επίσημο αυτό και πρέπει να δώσω συγχαρητήρια στα κορίτσια”.
Στη συνέχεια σε ερώτηση για δέσιμο των παλιών με τις νέες αθλήτριες απάντησε: “Θεωρώ ότι ακόμη δεν έχει πετύχει το πάντρεμα 100%, εννοώ ότι θέλουμε λίγο χρόνο για να παίξουμε καλά. Συνάμα όμως το δύσκολο της υπόθεσης είναι ότι ενώ θα πρέπει να βρεις ρυθμό μέσα από τα παιχνίδια θα πρέπει να κερδίζεις κιόλας. Οπότε αυτό είναι ένα στοίχημα που πρέπει να το έχουμε βάλει με τις αθλήτριες μου και πιστεύω να τα καταφέρουμε. Θεωρώ ότι θα μας δώσουν ρυθμό τα παιχνίδια που θα έχουμε”.
Για την Κόρινθο είπε: “Η Κόρινθος είναι καλή ομάδα, απλώς σας είπα ότι εμείς ήμασταν στα δύο σετ πολύ καλοί σε όλα τα σημεία του παιχνιδιού. Το κάναμε εμείς και φαινόταν εύκολο. Η Κόρινθος είναι αρκετά καλή ομάδα αλλά όταν την «πνίξαμε» θεωρώ δεν δώσαμε εύκολους πόντους και δεν μπόρεσε ειδικά στα δυο σετ να μπει σε κανένα σημείο του παιχνιδιού. Εμείς είμαστε εδώ, κάνουμε την προσπάθειά μας τα τελευταία χρόνια θεωρώ ότι έχουμε ανεβάσει πολύ το μεσσηνιακό βόλεϊ, ζητάμε τη στήριξη όλου του κόσμου αυτή η ομάδα πέρυσι έφτασε στο παρά κάτι να κάνει τη μεγαλύτερη επιτυχία της ιστορίας της πόλης στο σύγχρονο βόλεϊ. Από κει και πέρα θέλουμε τη βοήθεια του δήμου, της περιφέρειας, πιστεύω, μιας και παίζαμε με την Κόρινθο είναι καλό να υπάρχουν ομάδες της Πελοποννήσου σε μια λίγκα η οποία αυτή τη στιγμή αποτελείται από 13 ομάδες, που είναι 6 της Θεσσαλονίκης και 5 της πρωτεύουσας, οπότε έχουμε μεγαθήρια απέναντί μας. Θέλουμε τη βοήθεια και του κόσμου, που σήμερα γέμισε το γήπεδο, ήταν πολύ ωραία ατμόσφαιρα, τον ευχαριστούμε πάρα πολύ και θέλουμε τη στήριξη όλων για να έχει αυτή η ομάδα μέλλον”.
Για τη συνέχεια σημείωσε: “Επόμενος αντίπαλος, πάμε στη Θεσσαλονίκη στη ΧΑΝΘ και μετά ξεκινάει ένας γολγοθάς. Γιατί έχουμε και μέσα στην εβδομάδα παιχνίδι την Τετάρτη μετά την Κυριακή που παίζουμε στη ΧΑΝΘ, έχουμε και άλλο παιχνίδι εδώ με την Ελπίδα. Θα πρέπει να ξεκουραστούμε λιγάκι, θα πρέπει να δουλέψουμε τα λάθη μας να παρουσιαστούμε όσο καλύτεροι γίνεται για την πορεία. Είναι ένας γολγοθάς πραγματικός, όπως σας είπα. Δυστυχώς δεν έχουμε τόσες πολλές παίκτριες πρέπει να βρούμε τη διαχείριση που πρέπει να κάνουμε, τις θέλουμε όλες τις παίκτριες κοντά μας. Από εκεί και πέρα πρέπει να τις αφήσουμε και υγιείς με όσο λιγότερα προβλήματα γίνεται γιατί σας είπα το πρωτάθλημα είναι πάρα πολύ μεγάλο και πάρα πολύ δύσκολο”.
Τέλος για το ενδεχόμενο ενίσχυσης της ομάδας την προσεχή μεταγραφική περίοδο, για να διεκδικήσει με περισσότερες πιθανότητες την άνοδο, τόνισε: “Θεωρώ ότι αυτό πρέπει να το κουβεντιάσουμε με τη διοίκηση, θα πρέπει να το κουβεντιάσουμε με το μεγάλο μας χορηγό, το Affidea, τον κ. Θεοδωρή Καρούντζο. Θεωρώ δεν πρέπει αυτή η ομάδα να αφεθεί, θεωρώ ότι μπορούμε να κάνουμε κάτι καλό χωρίς πολύ μεγάλα λόγια μόνο ταπεινά, πού σεμνά, αλλά και πολύ διψασμένα. Αυτό είναι το μότο που έχουμε στην ομάδα μας και έτσι θα πάμε μέχρι το τέρμα”.

Ακολούθως η κεντρικός Ειρήνη Τσομπανίδου, δήλωσε: “Η αλήθεια είναι ότι ήταν ένα παιχνίδι που θέλαμε το τρίποντο. Ολα τα παιχνίδια είναι παιχνίδια που θέλουμε τη νίκη, αλλά όταν κάνεις την αρχή έτσι είναι πολύ αισιόδοξο και βλέπεις το μέλλον πολύ διαφορετικά. Χαιρόμαστε πάρα πολύ γι’ αυτή τη νίκη, την θέλαμε συνεχίζουμε την επόμενη εβδομάδα στη Θεσσαλονίκη απέναντι σε μια αξιόλογη ομάδα και ελπίζουμε και εκεί να πάρουμε τη νίκη”.
Στη συνέχεια σε ερώτηση για το αν το έμψυχο δυναμικό μπορεί να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις του φετινού μεγάλου πρωταθλήματος, απάντησε: “Πιστεύω πως η ομάδα μας είναι πολύ ταλαντούχα, στην προπόνηση δουλεύουμε πολύ σκληρά καθημερινά. Ολες μας έχουμε το σθένος και θέλουμε να νικάμε. Οπότε θεωρώ ότι παιχνίδι με το παιχνίδι και εβδομάδα με εβδομάδα θα έχουμε πρόοδο”.
Το επόμενο Σάββατο ο Απόλλωνας θα μεταβεί στη Θεσσαλονίκη για να αντιμετωπίσει τη ΧΑΝΘ. Είναι η πατρίδα της Τσομπανίδου, η οποία ανέφερε: “Πηγαίνω στην πόλη μου η αλήθεια είναι, χαίρομαι, αλλά είναι όλες οι ομάδες αξιόλογες φέτος. Δηλαδή δεν υπάρχει μία ομάδα που θα πας και θα πεις θα κερδίσω. Είναι όλες πολύ δυνατές, τις βλέπουμε την κάθε μία ξεχωριστά και πάμε για το καλύτερο πάντα”.

Τα σετ: 25-8, 25-17, 25-20.
Τον αγώνα διαιτήτευσαν οι Θεοδώσης Καραγιαννόπουλος, Παναγιώτης Χανδρινός.
ΑΠΟΛΛΩΝΑΣ (Μπ. Μυτσκίδης): Ζωΐδου, Φάιλο, Αποστολοπούλου, Τόσι, Κόλλια, Τσομπανίδου, Ν. Γιόλλα (λ), Ε. Γιόλλα.
ΑΣΠ ΚΟΡΙΝΘΟΣ (Μ. Πρασανάκης): Βενέτη, Σπυροπούλου, Ρίτερ, Παπά, Ανγκούλο, Κυπαρίσση, Μαργαρίτη (λ), Πατουχέα, Ελευθερίου, Βαλληνδρά.