Δευτέρα, 14 Νοεμβρίου 2022 11:57

ΑΠΟΛΛΩΝ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ – ΦΟ ΒΡΙΛΗΣΣΙΩΝ 3-0: Επέστρεψε στις νίκες (φωτό)

Γράφτηκε από τον

Στα νικηφόρα αποτελέσματα επέστρεψε ο Απόλλωνα Καλαμάτας, που το Σάββατο στο Κλειστό του Δημοτικού Σταδίου κέρδισε με 3-0 τον ΦΟ Βριλησσίων.

Μια σημαντική νίκη ενόψει και της συνέχειας που έφερε την Καλαματιανή ομάδα ξανά στην κορυφή της βαθμολογίας μαζί με τον Απολλώνιο και τις Ακαδημίες Πρωταθλητών Πεύκων, ενώ έκλεισε και την παρένθεση από την ήττα της προηγούμενης αγωνιστικής από τις Αμαζόνες.
Ο Απόλλωνας χρειάστηκε να ξεπεράσει τη νευρικότητα που είχε ιδιαίτερα στα δύο πρώτα σετ και παρότι βρέθηκε πίσω στο σκορ με 2, 3 ή και 5 πόντους, έβγαλε αντίδραση και επικράτησε. Στο 3ο έδειξε καλύτερη εικόνα παρότι η φιλοξενούμενη ομάδα αρχικά ήταν μπροστά στο σκορ, ο Απόλλωνας μείωνε, ισοφάρισε, αλλά μετά το 11-11 έκτισε μια διαφορά που κάποια στιγμή έφτασε και στους 10 πόντους (22-12, 24-14) και τελικά επικράτησε και έφτασε στη νίκη με 3-0.
Τα σετ: 25- 21, 25-18, 25-16.
Το παιχνίδι διαιτήτευσαν οι Δημήτρης Κτενάς, Δημήτρης Σπίνας. Παρατηρητής ήταν ο Μιχάλης Τομαράς.
ΑΠΟΛΛΩΝ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ (Μπ. Μυτσκίδης): Φίλο, Αποστολοπούλου, Κόλλια, Τόσι, Τσομπανίδου, Ζωίδου / Ν. Γιολλά (λ), Καψαμπέλη (λ), Μαυροειδή, Ξάνθη.
Φ.Ο. ΒΡΙΛΗΣΣΙΩΝ (Χρήστος Τριανταφυλλόπουλος): Ντα Φονσέκα, Στάθη, Έρωτα, Σίλβα, Μποκή, Λογαρά / Τριγωνίδου (λ), Καραβοκύρη (λ), Σολωμού, Μπαλάσκα, Παυλοπούλου.

Δηλώσεις Μπάμπη Μυτσκίδη

Μετά το τέλος του αγώνα ο προπονητής Μπάμπης Μυτσκίδης μιλώντας στους δημοσιογράφους αναφέρθηκε στη νίκη και την εικόνα που έβγαλε η ομάδα του στο παιχνίδι Στη συνέχεια απάντησε σε ερωτήσεις σχετικά με το εκτός έδρας ματς με τις Ακαδημίες Πρωταθλητών Πεύκων, τη μία από τις δύο αήττητες μέχρι στιγμής ομάδες του πρωταθλήματος, την πρώτη συμμετοχή της Σοφίας Καψαμπέλη, για τη εικόνα που παρουσιάσει η ομάδα και για το βάθος στο ρόστερ. Αναλυτικά είπε:

“Είναι διαφορετική ομάδα από πέρσι, έχει δύο ξένες στη σύνθεση της. Εχει βγάλει ένα πρόγραμμα πολύ δύσκολο γι’ αυτό δεν νίκη ακόμη. Δηλαδή έχει παίξει με ομάδες, οι οποίες θα είναι ψηλά στη βαθμολογία, οπότε φυσιολογικά έχει φέρει τα αποτελέσματα αυτά. Από εκεί και πέρα δεν ξεκινήσαμε καλά. Ήμασταν αρκετά νευρικοί σε όλη τη διάρκεια του παιχνιδιού εκτός το τελευταίο σετ λιγάκι που μας έδωσε εύκολους πόντους η άλλη ομάδα. Από εκεί και πέρα πρέπει να το δούμε αυτό, επιστρέφουμε στα θετικά αποτελέσματα πάλι μετά από τις ήττα στις Αμαζόνες που πάλι είχαμε παιχνίδι νευρικό με πάρα πολλά λάθη για την ομάδα μας. Το οποίο ούτε και σε αυτό το παιχνίδι μπορέσαμε να αποφύγουμε και να βρούμε τον καλό ρυθμό, που είχαμε στα προηγούμενα παιχνίδια πριν από τις Αμαζόνες. Αυτό πρέπει να το δούμε είναι πολύ σημαντικό, πρέπει να δούμε πως μπορούμε να το δουλέψουμε και πως μπορούμε να το λύσουμε. Η ομάδα θεωρώ έχει δυνατότητες, από εκεί και πέρα όταν μπαίνεις σε ένα επειδή είσαι το φαβορί και πρέπει να κερδίσεις, αυτό έχει τη βαρύτητά του. Εμείς πρέπει να δούμε λιγάκι, τι μπορούμε να διορθώσουμε, έχουμε να διορθώσουμε πολλά πράγματα θεωρώ και να παρουσιαστούμε καλύτεροι για τη συνέχεια που είναι δύσκολη.
Θα πάμε τώρα Θεσσαλονίκη να παίξουμε με τη μία από τις δύο αήττητες ομάδες, θεωρώ ότι σήμερα και ο Απολλώνιος θα έχει κερδίσει. Οπότε πάμε να παίξουμε με μία από τις δύο αήττητες ομάδες του πρωταθλήματος. Είναι πάρα πολύ νωρίς γενικώς ακόμα, κρατιόμαστε ψηλά. Αυτό λιγάκι που με ενοχλεί είναι το ότι δεν έχουμε το ρυθμό που θα ήθελα να έχουμε. Από εκεί και πέρα είναι θέμα δουλειά, είναι θέμα προπόνησης, πρέπει να μιλήσουμε με τα κορίτσια και πρέπει να μπορέσουμε να το βρούμε και να ρολάρουμε πιο σωστά”.

“Είμαστε νευρικοί, όταν κάνεις λάθη εύκολα η ομάδα έχει εκνευρισμό. Αυτό πρέπει να το ελέγξουμε και να καταφέρουμε να το ελέγξουμε. Ειδικά με κάποιες ομάδες οι οποίες έχουν πρόβλημα. Η συγκεκριμένη ομάδα είχε πρόβλημα στην υποδοχή και εμείς χάναμε τα σέρβις. Αυτό πρέπει να μπορείς να διαβάσεις το παιχνίδι και να μπορεί να το καταλάβει και ο αθλητής. Να το λέει ο προπονητής, το θέμα είναι ο αθλητής να μπορεί να το κάνει όταν πάει στη γραμμή των 9 μέτρων. Από εκεί και πέρα όταν καταφέραμε και βάλαμε την μπάλα μέσα, πήγε εύκολα, όπως πήγε το τελευταίο σετ. Συγχαρητήρια αξίζουν στα κορίτσια, επανήλθαμε πάλι όπως ξανά είπα στα θετικά αποτελέσματα. Δεν έχουμε παρά να δουλέψουμε και να κοιτάξουμε μπροστά.
Από αυτό το ματς κρατάμε τους τρεις βαθμούς μόνο. Κρατώ ότι έπαιξε η Τόσι αρκετά καλά, ενώ ήταν στο προηγούμενο παιχνίδι αρκετά νευρική, παιχνίδι που δεν μας συνηθίζει. Θεωρώ θα χρειαστεί λίγο περισσότερο χρόνο από πέρσι για να μπορέσουμε να φτάσουμε στο επιθυμητό αποτέλεσμα. Από εκεί και πέρα δεν είναι δικαιολογία αυτό γιατί τα παιχνίδια έρχονται, για να κρατηθείς ψηλά πρέπει να κερδίζεις, οπότε πρέπει να το λύσουμε το συντομότερο δυνατό που μπορούμε”.

“Ολοι είναι εδώ πέρα για να μπουν κάποια στιγμή, εδώ δεν έχει κάποιος αγοράσει τη θέση, όποιος είναι καλύτερος, όποιος μπορεί να βοηθήσει την ομάδα θα μπει θα δώσουμε ευκαιρίες, τα πάντα. Μπήκε ξανά μπήκε μετά η μικρή έτσι είναι το βόλεϊ. Είναι η δουλειά του προπονητή να μπορεί να αρπάξει από τον κάθε παίκτη ότι μπορέσει παραπάνω”.

“Είναι σημαντικό να έχεις βαθμός, εμείς δεν έχουμε τόσο μεγάλο βάθος στην ομάδα μας, το έχουμε ξαναπεί αυτό. Από εκεί και πέρα θα δούμε τι μπορεί να γίνει, πορευόμαστε με αυτά που έχουμε αυτή τη στιγμή, γιατί έτσι και αλλιώς αυτή τη στιγμή δεν μπορείς να κάνεις κάτι. Εχω απόλυτη εμπιστοσύνη στα κορίτσια, δουλεύουμε αρκετά καλά στις προπονήσεις, δεν έχω κάποιο παράπονο, έχουμε κάποιους μικροτραυματισμούς που δεν με αφήνουν μέσα στην εβδομάδα να δουλέψω όπως εγώ θα ήθελα. Οπότε αυτό περιμένουμε λιγάκι να και παίξουμε το παιχνίδι αυτό, να πάμε μετά στο ρεπό που έχουμε για να μαζέψουμε λίγο τις δυνάμεις μας, να δούμε τι θα γίνει”.

PRE LEAGUE ΓΥΝΑΙΚΩΝ
Η ταυτότητα των αγώνων

Αήττητος παρέμεινε ο Απολλώνιος με την ολοκλήρωση της 5ης αγωνιστικής της Pre League Γυναικών, καθώς επικράτησε στο Κερατσίνι με 3-0 σετ της Κορίνθου.
Μεγάλη νίκη στο τάι μπρέικ πανηγύρισε ο Ναύαρχος Βότσης επί των Αμαζόνων Νέας Ερυθραίας, ενώ καθαρές νίκες πέτυχαν ο Πορφύρας (3-0 τη Χ.Α.Ν.Θ.), ο Πανιώνιος (3-0 τον Αίαντα), ο Απόλλων Καλαμάτας (3-0 τα Βριλήσσια) και η Ελπίδα Αμπελοκήπων (3-0 τους Μακεδόνες).

Α.Ο.Φ. Πορφύρας - Χ.Α.Ν.Θ. 3-0 (25-22, 25-20, 25-13)
Διαιτητές: Λιδωρικιώτη, Παπαγιαννόπουλος, Παρατηρητής: Παπαδόπουλος.
Α.Ο.Φ. ΠΟΡΦΥΡΑΣ (Μανώλης Αποστολογιωργάκης): Γεωργιάδου, Σάντε, Θαλασσινού, Μπουένο, Ποντικάκη, Ιωαννίδου / Μπουτσελάκου (λ), Λιάρου (λ), Σωτηρίου, Ατέσογλου.
Χ.Α.Ν.Θ. (Σωκράτης Τζιουμάκας): Αρμουτάκη, Γιαννούλη, Μυλωνά, Ιορδανίδου, Μυλωνά, Κόντη / Αδάμου (λ), Ιωαννίδου, Μαρκάδα, Πανούση.

Γ.Σ. Πανιώνιος - Α.Π.Σ. Αίας 3-0 (25-15, 25-18, 25-21)

Διαιτητές: Μαλλιάρα, Προκοπίου, Παρατηρητής: Παγκοζίδης.
Γ.Σ. ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ (Κυριάκος Καμπερίδης): Τσιγαρίδα, Φωτεινού, Τσίμα, Καρέλια, Βασιλαντωνάκη, Παπαδοπούλου / Λεωνίδου (λ), Τζαγκαράκη (λ), Λιόλιου, Διόλη.
Α.Π.Σ. ΑΙΑΣ (Γιάννης Βαγγέλης): Μπίτση, Χατζίκου, Στάικου, Καντίδου, Τσιούπα, Γερομίχαλου / Γεωργιάδου (λ), Σαουλίδου (λ), Παπαδοπούλου, Σαχανίδου.

Α.Π.Σ. Ναυάρχου Βότση - Α.Ο.Ν. Αμαζόνες 3-2 (25-13, 17-25, 17-25, 25-22, 16-14)

Διαιτητές: Δημητρίου, Κουκουμάκας Π., Παρατηρητής: Τσοπάνογλου.
Α.Π.Σ. ΝΑΥΑΡΧΟΥ ΒΟΤΣΗ (Κώστας Ιωαννίδης): Πανταζή, Τριλυράκη, Κοκότη, Αλτίνη, Αργυρίου, Ακριβοπούλου / Ωραιοπούλου (λ), Παπαδοπούλου (λ), Ιωάννου, Σκουλούδη, Αθανασιάδου.
Α.Ο.Ν. ΑΜΑΖΟΝΕΣ (Βασίλης Πανδής): Βυθούλκα, Φακοπουλίδου, Νομικού, Γκρέκα, Χριστοδούλου, Νικολαΐδη / Γκιαούρη (λ), Τζαφέρη (λ), Κάλλη, Μαραθοκαμπίτου.

Ο.Φ.Α. Απολλώνιος - Α.Σ.Π. Κόρινθος 3-0 (25-16, 25-14, 25-19)

Διαιτητές: Βελώνης, Παπαχατζής, Παρατηρητής: Ρίγκος.
Ο.Φ.Α. ΑΠΟΛΛΩΝΙΟΣ (Νίκος Μπουτσουρής): Πήττα, Σιδεράτου, Δραγουμάνου, Καββαδία, Λάβδα, Ράπτη / Τουλγαρίδου (λ), Πετροπούλου (λ), Πάτα.
Α.Σ.Π. ΚΟΡΙΝΘΟΣ (Μανώλης Πρασανάκης): Ανγκούλο, Κυπαρίσση, Πατουχέα, Σπυροπούλου, Μπίτερ, Παπά / Μαργαρίτη (λ), Βενέτη, Ελευθερίου.

Α.Σ. Μακεδόνες - Α.Σ. Ελπίς 0-3 (17-25, 19-25, 18-25)

Διαιτητές: Μαυρίδης, Μπέλλος, Παρατηρητής: Κουκουμάκας Ν.
Α.Σ. ΜΑΚΕΔΟΝΕΣ (Κώστας Αγγουράς): Μπορμπόκη, Παπαδοπούλου, Ντογραμάτζη, Παπακωνσταντίνου, Καραντάκη, Γκίκα / Κυρμανίδου (λ), Σακκά (λ), Πουλιάκη, Νικηφόρου, Μητροπούλου.
Α.Σ. ΕΛΠΙΣ (Γιώργος Γεωργιάδης): Παντελίδου, Γουγούση, Παπάζογλου, Τριανταφύλλου, Γαϊτανίδου, Κόγιτς / Ρουμπάκη (λ), Στεργιάκη (λ), Κώστογλου Στ., Παπαδοπούλου, Μπαλογιάννη, Σουπιώνη, Κώστογλου Σ..

ΤΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ
(5η αγωνιστική)
ΑΠΣ Ναύαρχου Βότση – Αμαζόνες 3-2
Απόλλων Καλαμάτας – ΦΟ Βριλλησίων 3-0
ΑΣ Μακεδόνες – ΑΣ Ελπίς 0-3
ΑΟΦ Πορφύρας – ΧΑΝΘ 3-0
ΟΦΑ Απολλώνιος – ΑΣΠ Κόρινθος 3-0
Πανιώνιος – ΑΠΣ Αίας 3-0
Ρεπό: Ακαδημίες Πρωταθλητών Πεύκων

Η ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ
(σε 5 αγώνες)
1. ΟΦΑ Απολλώνιος 12-0 12
-. Ακ. Πρωτ/τών Πεύκων 12-0 12
-. Απόλλων Καλαμάτας 12-3 12
4. ΑΠΣ Ναύαρχου Βότση 14-9 10
5. Πανιώνιος 9-3 9
6. ΑΣ Ελπίς 9-8 8
7. ΑΟΝ Αμαζόνες 8-6 7
-. ΑΣΠ Κόρινθος 8-11 7
9. ΑΟΦ Πορφύρας 7-9 6
10. ΑΠΣ Αίας 5-13 4
11. ΧΑΝΘ 3-12 3
12. ΦΟ Βριλησσίων 0-12 0
-. ΑΣ Μακεδόνες 2-15 0
* Εχουν κάνει το ρεπό τους ΑΟΝ Αμαζόνες, ΟΦΑ Απολλώνιος, ΦΟ Βριλησσίων, Πανιώνιος, Ακαδημίες Πρωταθλητών Πεύκων

Η ΕΠΟΜΕΝΗ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ
(Σάββατο 19 Νοεμβρίου)
ΑΟΝ Αμαζόνες – ΑΣ Μακεδόνες
ΦΟ Βριλησσίων – ΑΠΣ Ναύαρχου Βότση
Ακ. Πρωτ/τών Πεύκων – Απόλλων Καλαμάτας
ΑΣ Ελπίς – ΑΟΦ Πορφύρας
ΧΑΝΘ – ΟΦΑ Απολλώνιος
ΑΣΠ Κόρινθος – Πανιώνιος
Ρεπό: ΑΠΣ Αίας