Δευτέρα, 23 Ιανουάριος 2023 10:39

ΚΑΛΑΜΑΤΑ 80 – ΑΣ ΚΕΡΚΗΣ 3-1 σετ: Ακόμα πιο κοντά στην άνοδο (φωτό & βίντεο)

Γράφτηκε από τον
ΚΑΛΑΜΑΤΑ 80 – ΑΣ ΚΕΡΚΗΣ 3-1 σετ: Ακόμα πιο κοντά στην άνοδο (φωτό & βίντεο)

Νικήτρια στο ντέρμπι κορυφής της 10ης αγωνιστικής της Pre League ανδρών αναδείχθηκε η Καλαμάτα ‘80, η οποία το Σάββατο κέρδισε στο Κλειστό του Δημοτικού σταδίου τον ΑΣ Κέρκης με 3-0 σετ.

Οι “Λύκοι” συνεχίζουν αήττητοι την πορεία τους προς την άνοδο στη Volley League, καθώς έκαναν το 9 στα 9. Εφτασαν στην 9η σερί νίκη τους με ανατροπή, αφού έχασαν το πρώτο σετ και κατάφεραν να πάρουν τα επόμενα τρία, δείχνοντας παράλληλα ότι εντός έδρας ήταν αρκετά δυνατοί και δύσκολα θα βρεθεί ομάδα να τους κάνει τη ζημιά.
Μεγάλη ήταν και η συμπαράσταση του κόσμου, που γέμισε την κερκίδα του Κλειστού και με το χειροκρότημα του έδινε βοήθεια στους παίκτες σε κάθε στιγμή του αγώνα.
Το ξεκίνημα δεν ήταν όπως θα το περίμεναν στην Καλαμάτα ‘80, αφού η φιλοξενούμενη ομάδα από την αρχή πήρε προβάδισμα με ένα ή δύο πόντους και σταδιακά το αύξησε από 5-8 σε 6-12, 9-18 και 12-19. Οι γηπεδούχοι δεν παράτησαν το σετ και κατάφεραν σταδιακά να μειώσουν τη διαφορά 15-20, 19-22, 20-23 και έφτασαν να μειώσουν στους δύο πόντους από 20-24, σε 22-24, αλλά η ομάδα της Σάμου το πήρε με 25-22. Στο β’ σετ η Καλαμάτα ‘80 πήρε κεφάλι με έναν και δύο πόντους 3-2, 4-3, 6-4, αλλά ο Κέρκης προσπάθησε να αντιδράσει, ισοφάρισε προσωρινά 7-7, αλλά από εκεί και μετά οι γηπεδούχοι άρχισαν να κτίζουν διαφορά και από το 9-7, βρέθηκαν μπροστά με 5, 6 και 7 πόντους (13-8, 16-10, 17-11), όμως και πάλι ο αντίπαλος της πλησίασε (17-15, 19-17, 20-18, 23-20), αλλά αυτή τη φορά η Καλαμάτα που ήταν πιο προσεκτική έφτασε στην επικράτηση με 25-21. Στο 3ο σετ πήρε από τη αρχή μεγάλη διαφορά και κράτησε μέχρι το τέλος κερδίζοντας με 10 πόντους διαφορά.

Το 4ο σετ, οι δύο ομάδες πήγαιναν πόντο πόντο, έχοντας εναλλάξ το προβάδισμα, όμως μετά το 13-13, η Καλαματιανή ομάδα άρχισε να φτιάχνει διαφορά, 17-13, 19-15. Οι φιλοξενούμενοι που έδειξαν στη διάρκεια του ματς ότι είναι μια αξιόλογη ομάδα σταδιακά μείωσαν τη διαφορά, όμως δεν μπόρεσαν να κάνουν την ανατροπή, αφού οι “Λύκοι” με σωστές επιλογές έφτασαν στη επικράτηση του σετ και στη νίκη.

Τα σετ: 22-25, 25-21, 25-15, 25-19.
Διαιτητές: Μυλωνάκης, Φραγκάκης, Παρατηρητής: Πέρρος.
ΚΑΛΑΜΑΤΑ ‘80 (Παναγιώτης Ντάκουρης): Μαντέκας, Κανελλόπουλος, Βιέτο, Λυκούρεσης, Οκάμπο, Χριστόφας / Ντάκουρης (λ), Σκαρτσίλης (λ), Δαλακούρας.
Α.Σ. ΚΕΡΚΗΣ (Αντώνης Παπαδόπουλος): Τουρνάκης, Νικολάκης, Χαντ, Καπετανίδης, Καρατζάς, Εφραιμίδης / Καρασαββίδης (λ), Φραγκιαδάκης (λ), Κουτσομύτης, Σπουριούνης, Αναγνωστόπουλος.

Δηλώσεις Μαντέκα, Βιέτο

Ο Γιάννης Μαντέκας σε δηλώσεις του στα ΜΜΕ χαρακτήρισε τη νίκη ίση με μισό πρωτάθλημα, ενώ από την πλευρά του ο Μαουρίτσιο Βιέτο υποστήριξε πως η άνοδος φαντάζει πιο πολύ από ποτέ.
Ο Γιάννης Μαντέκας ξεκίνησε τις δηλώσεις του λέγοντας: “Δεν μπήκαμε καλά, λίγο νωθρά, είχαμε να παίξουμε δυο εβδομάδες και βγήκαμε εκτός ρυθμού. Η Σάμος είναι πολύ καλή ομάδα”, ανέφερε αρχικά και πρόσθεσε: “Θεωρώ ότι είμαστε καλύτερη ομάδα από τη Σάμο το έδειξαν τα προηγούμενα αποτελέσματα, έστω και στη λεπτομέρεια, συν ότι καταφέρνουμε και έχουμε το αήττητο στην έδρα μας που είναι πολύ σημαντικό. Πρέπει όλες οι ομάδες της Pre League να ξέρουν ότι από εδώ μέσα δεν θα περάσει κανένας εύκολα.
Σε ερώτηση για την περσινή χρονιά όπου η Σάμος δυσκόλεψε τους “Λύκους”, απάντησε: “Δεν ασχολούμαι με τα περσινά. Κοιτάω μόνο μπροστά. Η προϊστορία υπάρχει δεν διαγράφεται αλλά πλέον μπορούμε να φτιάξουμε τη δική μας ιστορία. Και να καταφέρουμε αυτό που φτιάχνουμε τόσο καιρό. Η παράδοση είναι για να σπάει”.
Για το πόσο σημαντική ήταν η νίκη επί του Α.Σ. Κέρκης, δήλωσε: “Μπορούμε να πούμε ότι σήμερα είναι το μισό πρωτάθλημα… κερδίσαμε μια ανταγωνίστρια μια συνδιεκδικήτρια του τίτλου. Πάμε στο +5 που σημαίνει ότι πλέον είναι στο χέρι μας. Δεν σημαίνει ότι έχει τελειώσει κάτι. Πρέπει να επιδείξουμε την ίδια σοβαρότητα και πειθαρχία σε όλα τα εναπομείναντα παιχνίδια. Θεωρώ ότι ψυχολογικά και βαθμολογικά τώρα όλα είναι υπέρ μας. Συνεχίζουμε στον ίδιο βαθμό και με τον ίδιο ζήλο καθημερινά, για να ανεβάσουμε την ομάδα στην Α1”.
Για την ΑΕΚ που είναι ένα από τα φαβορί για την άνοδο, αλλά και για τα παιχνίδια που απομένουν ο έμπειρος ακραίος σημείωσε: “Η ΑΕΚ είναι εξίσου καλή ομάδα, με τους ίδιους στόχους με εμάς. Έχουμε έναν τεράστιας σημασίας εκτός έδρας αγώνα. “Πλέον μας “παίρνει” να κάνουμε και ένα στραβοπάτημα και πάλι θα έχουμε το πάνω χέρι, ωστόσο αν δείξουμε την ίδια σοβαρότητα και είμαστε στη μέρα μας, που το έχουμε αποδείξει ότι κάθε Σάββατο θα φέρουμε το αποτέλεσμα που θέλουμε, δεν θα έχουμε κάποιο πρόβλημα στο τέλος”.

Ο Μαουρίτσιο Βιέτο μιλώντας για το παιχνίδι δήλωσε: “Ηταν πολύ δύσκολος αγώνας, είναι άλλωστε η ομάδα που κατέχει την δεύτερη θέση και γνωρίζαμε πως σε περίπτωση ήττας θα ήταν πολύ δύσκολο να διατηρήσουμε την πρωτιά γι’ αυτό και η νίκη ήταν πάρα πολύ σημαντική. Η ομάδα ήταν αγχωμένη και νευρική γι’ αυτό και δεν ξεκινήσαμε καλά στο παιχνίδι. Αρχίσαμε να δουλεύουμε καλά σε μπλοκ και άμυνα από τα μέσα του πρώτου σετ, άπαξ και βρήκαμε ρυθμό η απόδοσή μας καλυτέρευε συνεχώς”.
Σε ερώτηση για το πόσο κοντά στην άνοδο βρίσκεται η Καλαμάτα ‘80 απάντησε: “Είναι περισσότερο κοντά από ποτέ. Ομως ακολουθούν δύσκολα παιχνίδια με Άρη, ΑΕΚ και Αίγιο γι’ αυτό και πρέπει να διατηρήσουμε τον ρυθμό μας και να μην εφησυχάσουμε. Ήταν μια πάρα πολύ σημαντική νίκη για την ομάδα, αλλά έχουμε ακόμη επτά παιχνίδια και πρέπει να επιδείξουμε την ίδια σοβαρότητα και προσήλωση”.

Παρατηρητής ο πρόεδρος της ΟΔΒΕ

Παρατηρητής διαιτησίας ήταν ο πρόεδρος της ΟΔΒΕ Φώτης Πέρρος, τον οποίο καλωσόρισε στο γήπεδο ο αντιπρόεδρος Παναγιώτης Καλλιντέρης, ο οποίος έκατσε δίπλα του στη γραμματεία και παρακολούθησε το παιχνίδι.

Παρουσία Μάριου Γκιούρδα

Τον αγώνα παρακολούθησε και ο τιμ μάνατζερ της Εθνικής Ανδρών Μάριος Γκιούρδας. Ο 49χρονος πρώην διεθνής αθλητής, με σπουδαίο βιογραφικό (έχει αγωνιστεί σε Εθνικό Αλεξανδρούπολης, Ολυμπιακό, Πάρμα, Ηρακλή, ΕΑΠ, Μίλωνα) διατηρεί φιλικές σχέσεις με τη διοίκηση της Καλαμάτας ‘80 και βρέθηκε προχθές στο Κλειστό για να παρακολουθήσει το ντέρμπι κορυφής με τον Α.Σ. Κέρκης. Μάλιστα στο τέλος του αγώνα είχε σύντομη συνομιλία με τον Γιάννη Μαντέκα.

Παρών και ο πρόεδρος της ΕΣΠΕΠ

Το παρών στο γήπεδο έδωσε και ο πρόεδρος της ΕΣΠΕΠ Θεόδωρος Κανελλόπουλος, ο οποίος εκτός των άλλων είχε και έναν επιπλέον λόγο που βρέθηκε για άλλη μια φορά στην Καλαμάτα. Στους “Λύκους” αγωνίζεται ο γιος του Γιώργος Κανελλόπουλος ο ένας εκ των πασαδόρων της ομάδας.

Κατάμεστο το γήπεδο

Σε ένα ακόμη παιχνίδι ο κόσμος έδωσε το παρών στο γήπεδο και συμπαραστάθηκε στην Καλαμάτα ‘80 “σπρώχνοντας” τους παίκτες προς τη νίκη. Αυτή τη φορά ο κόσμος γέμισε το γήπεδο και κυριολεκτικά δεν έπεφτε καρφίτσα. Μάλιστα στο τέλος οι παίκτες και το προπονητικό τιμ των “Λύκων” Παναγιώτης Ντάκουρης, Στέφανος Μάνα και οι παράγοντες της ομάδας πήγαν προς την κερκίδα και με το χειροκρότημα τους ευχαρίστησαν τον κόσμο για την παρουσία τους και τη στήριξη καθ’ όλη τη διάρκεια του αγώνα.

PRE LEAGUE ΑΝΔΡΩΝ
ΤΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ
(10η αγωνιστική)
Καλαμάτα ‘80 – ΑΣ Κέρκης 3-1
ΟΠΑΘ Περσέας – Αρης 2-3
Πανερυθραϊκός – ΑΟ Αιγιαλέων 3-0
Ηρακλής – ΑΕΚ 1-3
Ρεπό: Φλοίσβος

Η ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ
(σε 10 αγώνες)
1. Καλαμάτα ‘80 27-5 25
2. ΑΕΚ 25-10 22
3. ΑΣ Κέρκης 24-11 20
4. Αρης 18-19 12
5. Ηρακλής 15-21 10
6. Φλοίσβος 12-18 9
-. Πανερυθραϊκός 10-19 9
-. ΑΟ Αιγιαλέων 11-20 9
9. ΟΠΑΘ Περσέας 7-26 4

Η ΕΠΟΜΕΝΗ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ
(Σάββατο 28 Ιανουαρίου)
Αρης – Καλαμάτα ‘80
ΑΟ Αιγιαλέων – ΟΠΑΘ Περσέας
ΑΕΚ – Πανερυθραϊκός
Φλοίσβος – Ηρακλής
Ρεπό: ΑΣ Κέρκης


Ανέβηκε 2η η Α.Ε.Κ.

Αν και βρέθηκε πίσω στα σετ, η Καλαμάτα 80 ανέτρεψε το εις βάρος της 0-1 κόντρα στον Κέρκη Σάμου και με τη νίκη με 3-1 έκανε το 9Χ9 στο πρωτάθλημα της Pre League ανδρών.
Η Α.Ε.Κ. εκμεταλλεύτηκε την ήττα του Κέρκη και με το τρίποντο στην έδρα του Ηρακλή ανέβηκε στην 2η θέση του βαθμολογικού πίνακα.
Την αγωνιστική του άνοδο επιβεβαίωσε και ο Πανερυθραϊκός, ο οποίος επιβλήθηκε του Αιγιαλέοντα με 3-0 σετ και ανέβηκε στην 7η θέση.
Στην 4η θέση ανέβηκε και ο Άρης, ο οποίος επικράτησε στην έδρα του Περσέα με 3-2 σετ και σε συνδυασμό με την ήττα του Ηρακλή μπήκε στη τετράδα της βαθμολογίας.

Ν.Γ.Σ.Θ. Ηρακλής - Α.Ε.Κ. 1-3

Τα σετ: 25-21, 15-25, 22-25, 22-25.
Διαιτητές: Αβραμίδης, Δρανίτσας, Παρατηρητής: Μαυρίδης.
Ν.Γ.Σ.Θ. Ηρακλής (Άγγελος Αγγελής): Γιαμακίδης, Παπαδημητρίου Θ., Αλεξάκης, Χατζηπαραδείσης, Μπαρδούκας, Γκόρτσανιουκ / Παπαδημητρίου Αθ., Ρωμαλιάδης / Φωτιάδης, Αναστασιάδης, Κεσούδης.
Α.Ε.Κ. (Άκης Χατζηαντωνίου): Ράμος, Μελλές, Ρούσης, Κονίδης, Ρούσης, Μπαρμπούνης, Μπατατζίμ / Αχιλλεόπουλος (λ), Πολυχρονιάδης (λ), Ηλιακόπουλος, Αδαμόπουλος.

Α.Σ. Πανερυθραϊκός - Α.Ο. Αιγιαλέων 3-0

Τα σετ: 28-26, 25-20, 25-19.
Διαιτητές: Χρηστίδης, Λιάκου, Παρατηρητής: Παγκοζίδης.
Α.Σ. ΠΑΝΕΡΥΘΡΑΪΚΟΣ (Μιχάλης Χατζηπέρρος): Κακρίδης, Αλεξίου, Πάυλου, Τασάκος, Γιαννόπουλος, Δορδοκίδης / Φώλιας (λ), Καλλιμάνης, Μαμαλης, Ταραμίγκος.
Α.Ο. ΑΙΓΙΑΛΕΩΝ (-): Κάνας, Δρακόπουλος, Μούρτζης, Λιβαθηνός, Βασιλάκος, Μαυραγάνης / Σύρος (λ), Μαρτίνο (λ), Φερτάκης, Σαλαβασίδης, Κάββουρας.

Ο.Π.Α.Θ. Περσέας - Α.Σ. Άρης 2-3

Τα σετ: 25-19, 17-25, 19-25, 25-16, 13-15.
Διαιτητές: Γεωργιάδης Εμμ., Λούμσι, Παρατηρητής: Καραμπαλάσης.
Ο.Π.Α.Θ. ΠΕΡΣΕΑΣ (Αλέξανδρος Καμπερίδης): Μουράτης, Καρασαρλίδης, Βογιατζόγλου, Σταυρακάκης, Κανάρης, Ριμπέιρο / Τασιούρας (λ), Χριστοφόρου (λ), Σαλταφερίδης, Μούρτζιος, Κλεπνουσιώτης.
Α.Σ. ΑΡΗΣ (Χρήστος Πάτρας): Αραούχο, Στεφανίδης Χ., Γραμμενούδης, Πεντίδης, Τζελάτης, Μάντζιος/ Πάντσιος (λ), Κουτσονίκας Ε.(λ), Ελ Εμαρούτι, Κουτσονίκας Γ., Παυλίδης, Λεωνιδόπουλος,
Στεφανίδης Μ.