Δευτέρα, 13 Φεβρουαρίου 2023 12:41

ΑΠΟΛΛΩΝ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ – ΑΜΑΖΟΝΕΣ 3-0: Εκτη σερί νίκη με σπουδαία εμφάνιση (φωτό)

Γράφτηκε από τον

Κάνοντας το καλύτερο φετινό του παιχνίδι ο Απόλλωνας πέτυχε σπουδαία νίκη το Σάββατο στο Κλειστό του Δημοτικού σταδίου Καλαμάτας, κερδίζοντας με 3-0 σετ τις Αμαζόνες.

Με το παραπάνω αποτέλεσμα η Καλαματιανή ομάδα έφτασε τις 13 νίκες συνολικά μέχρι σήμερα στο πρωτάθλημα, τις 6 συνεχόμενες σε ισάριθμα παιχνίδια (2 στον α’ γύρο και 4 στο β’ γύρο) και έκανε ένα σημαντικό βήμα στο δρόμο για τη διεκδίκηση της δεύτερης θέσης ώστε να αποκτήσει το πλεονέκτημα της έδρας στα πλέι οφ ανόδου. Ο Απόλλωνας απέκτησε προσωρινά προβάδισμα 6 πόντων από την ομάδα της Νέας Ερυθραίας και βρίσκεται στη δεύτερη θέση μαζί με τον Απολλώνιο.
Οι αθλήτριες του Απόλλωνα χρειάστηκε να βγάλουν τον καλύτερο εαυτό τους στο παιχνίδι, αφού είχαν να αντιμετωπίζουν μια αρκετά καλή ομάδα, η οποία έδειξε πως δίκαια βρίσκεται στην πρώτη 4άδα και διεκδικεί την άνοδο. Ιδιαίτερα στα δύο πρώτα σετ, το ματς εξελίχθηκε σε ντέρμπι, όμως στο 3ο ο Απόλλωνας το πήρε εύκολα, δείχνοντας πως μπορεί να μην διαθέτει το βάθος, αλλά και τα μπάτζετ άλλων ομάδων της κατηγορίας, όμως σε κάθε ματς κάνει το καλύτερο ώστε να διεκδικήσει ένα από τα δύο εισιτήρια που οδηγούν στη Volley League.

Το παιχνίδι

Ο Απόλλωνας από το πρώτο σετ έδειξε αποφασισμένος να φτάσει στη νίκη. Αρχικά πήρε προβάδισμα 6-1 και το διατήρησε στη διάρκεια του σετ με διαφορά 6 και 7 πόντων 8-2, 11-5, 14-8, όμως οι Αμαζόνες αντέδρασαν προσπαθώντας να ανατρέψουν το αποτέλεσμα μείωσαν το σκορ 14-12, 16-15, έφτασαν δύο φορές στην ισοφάριση 19-19, 20-20, αλλά μέχρι εκεί.

Η Καλαματιανή ομάδα με σωστές επιλογές κατάφερε να κερδίσει 25-22. Στο δεύτερο σετ οι δύο ομάδες ήταν κοντά στο σκορ με έναν ή δύο πόντους, αρχικά πήρε προβάδισμα ο Απόλλωνας και μετά οι Αμαζόνες 4-2, 6-7, 9-11. Το σετ κύλησε έτσι με εναλλαγές των δύο ομάδων στο προβάδισμα με τις γηπεδούχες να παίρνουν διαφορά 3 πόντων κάνοντας το 18-15 και στη συνέχεια παρότι οι Αμαζόνες ισοφάρισαν 22-22 και λίγο μετά μείωσαν σε 24-23, ο Απόλλωνας κατάφεραν να το πάρει με την Αποστολοπούλου, που ήταν με πλάτη στο φιλέ με να καρφώνει την μπάλα στο αντίπαλο τερέν, αιφνιδιάζοντας τις αντίπαλες που δεν κατάφεραν να βγάλουν άμυνα και έγινε το 25-23. Βέβαια χρειάστηκε η Ν. Γιόλλα να βγάλει άμυνα πριν η μπάλα “σκάσει” στο τερέν και να φτάσει στην Αποστολοπούλου που με έξυπνη ενέργεια έδωσε τον πολύτιμο πόντο στον Απόλλωνα. Το τρίτο σετ θα μπορούσε να χαρακτηριστεί και τυπική διαδικασία, αφού ο Απόλλωνας έκτισε μια μεγάλη διαφορά 13-3, 16-8, 19-9, 20-11, 23-12 και να επικρατήσει με 25-15 μέσα σε έξαλλα πανηγύρια από τις αθλήτριες, το προπονητικό τιμ, τα διοικητικά στελέχη και τους φιλάθλους.

Τα σετ: 25-22, 25-23, 25-15
Διαιτητές: Φραγκάκης, Καραγιαννόπουλος, Παρατηρητής: Μαυρικίδης.
ΑΠΟΛΛΩΝ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ (Μπάμπης Μυτσκίδης): Φάϊλο, Ζωίδου, Αποστολοπούλου, Κόλλια, Τόσι, Τσομπανίδου / Ν. Γιόλλα (λ), Μαυροειδή.
Α.Ο.Ν. ΑΜΑΖΟΝΕΣ (Βασίλης Πανδής): Βυθούλκα, Χριστοδούλου, Φακοπουλίδου, Νικολαΐδη, Εσντέλ, Καλλή / Γκιαούρη (λ), Τζαφέρη (λ), Μαραθοκαμπίτου, Σιμανίκοβα.

Ενός λεπτού σιγή

Πριν την έναρξη του παιχνιδιού κρατήθηκε ενός λεπτού σιγή για τα θύματα από το σεισμό σε Τουρκία και Συρία. Να σημειωθεί ότι ανάμεσα στα θύματα ήταν αθλητές και αθλήτριες ομάδων βόλεϊ.

Δηλώσεις μετά τον αγώνα

Ο προπονητής των Αμαζόνων Βασίλης Πανδής, απαντώντας σε ερωτήσεις σχετικά με τον αγώνα δήλωσε: “Ακριβώς έτσι όπως το είπατε έγινε, εμείς έχουμε κάποιες δυσκολίες το τελευταίο διάστημα με κάποιους τραυματισμούς πολύ σημαντικών παικτριών. Δε μου αρέσει να το χρησιμοποιώ σαν δικαιολογία απλά η ομάδα αυτή τη στιγμή χρειάζεται πίστωση χρόνου όπως ακριβώς και στην αρχή του πρωταθλήματος. Και τότε δεν πηγαίναμε καλά και μετά στρώσαμε και παίξαμε πάρα πάρα πολύ καλά. Θεωρώ ότι με την πάροδο του χρόνου το ίδιο θα συμβεί και τώρα”.
Για τη δεύτερη θέση και αν κάποια ομάδα έχει αποκτήσει πλεονέκτημα, είπε: “Εμάς σαν Αμαζόνες δεν μας απασχολεί αυτό το πράγμα. Εμάς αρχικά ο στόχος μας ήταν να μπούμε στην 5άδα, θεωρώ εύκολα ή δύσκολα θα το καταφέρουμε αυτό το πράγμα οπότε εντάξει εάν καταφέρναμε και κερδίσαμε και πλασαριζόμαστε ακόμα πιο ψηλά σίγουρα υπέρ μας θα ήταν. Ωστόσο μας ενδιαφέρει πιο πολύ να είμαστε έτοιμοι εκείνο το διάστημα”.
Για την πρωτιά αν μπορεί να διεκδικηθεί ακόμη ή είναι καπαρωμένη από τα Πεύκα, απάντησε: “Δεν θα το έλεγα, έχει ένα τεράστιο πλεονέκτημα πολύ δύσκολα θα την χάσει την πρώτη θέση, όμως έχει να έρθει και εδώ έχει να πάει ακόμα και στον Απολλώνιο, έχουν ένα πλεονέκτημα”.
Για το αποτέλεσμα με τον Απόλλωνα, αν περίμενε αυτό το σκορ να είναι 3-0 καθαρό ανέφερε: “Εμείς όπου πηγαίνουμε προφανώς θέλουμε να κερδίζουμε σαφώς και δεν το περίμενα. Ωστόσο όμως η ομάδα του Απόλλωνα έπαιξε πάρα πολύ καλά σε συνδυασμό με την δική μας παρουσία και με τα δικά μας προβλήματα οπότε δίκαια κέρδισε”.
Σε ερώτηση για το αν πιστεύει ότι είναι προδιαγεγραμμένη η πορεία, ως προς τις ομάδες οι οποίες βρίσκονται στην κορυφή και αν θα έχουμε ανατροπές τόνισε: “Νομίζω ότι η διαφορά είναι πολύ μεγάλη βαθμολογικά, πολύ δύσκολα θα αλλάξει κάτι έτσι όπως είναι και το πρόγραμμα. Νομίζω ότι εξυπηρετούνται οι ομάδες που είναι ήδη από πάνω τώρα και πολύ δύσκολα θα αλλάξει κάτι έτσι νομίζω”.

Μπάμπης Μυτσκίδης

Μία ημέρα μετά την ονομαστική του εορτή δεν θα μπορούσε να πάρει καλύτερο δώρο, ο προπονητής του Απόλλωνα Μπάμπης Μυτσκίδη, ο οποίος στις δηλώσεις του για το παιχνίδι σημείωσε: “Ενα πολύ σπουδαίο παιχνίδι θεωρώ, η αξία του ηττημένου κάνει ακόμα πιο σημαντική την τη νίκη μας, που έκαναν τα κορίτσια, έκαναν 3-0 είναι πάρα πολύ σημαντικό. Ξεκινήσαμε λίγο φυσιολογικά όπως ήταν αγχωμένες ήταν ένα παιχνίδι πολύ too much to win για να συνεχίσεις. Επρεπε να το πάρουμε οπωσδήποτε, παίζαμε στην έδρα μας, είχαμε ηττηθεί από αυτή την ομάδα 3-0. Παίξαμε πάρα πολύ καλά ήταν πάρα πολύ σοβαρές τα κορίτσια τους αξίζουν πολλά συγχαρητήρια είναι μία πάρα πολύ ωραία ημέρα για μας, για την ομάδα, για την πόλη μας, για όλα μας. Κάναμε μια τεράστια νίκη θεωρώ, νίκη ψυχολογίας και βαθμολογικής σημασίας. Είμαστε αυτοί που είμαστε θα το πάμε μέχρι τέρμα, που θα φτάσουμε δεν ξέρουμε. Είναι ομάδες οι οποίες έχουν όπως είδατε διπλάσιο μπάτζετ, τρίτη παίκτρια ξένη στην αλλαγή, είναι απίστευτα πράγματα αυτά. Εμείς όμως καταθέτουμε την ψυχή μας σε κάθε παιχνίδι και αυτό θα συνεχίσουμε να κάνουμε. Πολλά συγχαρητήρια στην ομάδα μου. Θα χαρούμε σήμερα και αύριο και από Δευτέρα θα ετοιμαστούμε για να πάμε να παίξουμε ένα δύσκολο παιχνίδι στα Βριλήσσια, που μπορεί να είναι χαμηλά αλλά είναι τελείως διαφορετική ομάδα από τον πρώτο γύρο, έχουν ενισχυθεί”.
Σε ερώτηση πως οι μεταγραφές δεν κάνουν τη διαφορά είπε: “Οι μεταγραφές θεωρώ είναι σημαντικό να κάνουν. Η ομάδα αυτή είχε μια-δύο απουσίες σημαντικό αλλά δεν μπορούμε να μιλάμε τώρα για απουσίες. Εχει πάρει δύο παίκτριες το Δεκέμβρη και άμα μιλάμε για απουσίες εμείς το έχουμε πληρώσει πάρα πολύ την περσινή χρονιά, οι πιο αδικημένοι μπορεί να είμαστε εμείς. Το πρωτάθλημα συνεχίζεται να έχουν υγεία όλες οι ομάδες και να παίζονται τα παιχνίδια μέσα στο γήπεδο με όλες τις παίκτριες αυτό είναι το σημαντικό. Και πάλι πολλά συγχαρητήρια στα κορίτσια, στην ομάδα ευχαριστούμε τον κόσμο που ήρθε εδώ και μας συμπαραστάθηκε, συνεχίζουμε”.
Σε ερώτηση απ’ ότι δείχνουν τα πράγματα ο Απόλλωνας δεν χρειάζεται μεταγραφές ανέφερε: “Μακάρι να μπορούσαμε να κάνουμε, να μπορούσαμε να είχαμε την οικονομική άνεση”.
Για το ότι η ομάδα μετά τη νίκη του Σαββάτου αγγίζει το πλεονέκτημα της έδρας, αν υποτεθεί ότι τα Πεύκα είναι πολύ κοντά σε μια απευθείας άνοδο, δήλωσε: “Αυτή τη στιγμή έχει 10 αγωνιστικές, παίζονται 30 βαθμοί. Εμείς έχουμε πει με τα κορίτσια θα το πάμε μέχρι τέρμα. Το τι μας αναλογεί, έχουμε για την πρώτη, δεν έχουμε, δεν εξαρτάται η πρώτη θέση από μας. Η πρώτη θέση και όλα τα παιχνίδια να πάρουμε εμείς αν δεν κάνουν τα Πεύκα κάποια κακά αποτελέσματα δεν μπορούμε να τους φτάσουμε. Από κει και πέρα όσο πιο ψηλά αν μπορέσουμε και έχουμε το δύο, ευχής έργον, να έχουμε τη δεύτερη θέση εννοώ. Από κει και πέρα εμείς θέλουμε το πάμε μέχρι τέρμα αυτό που είπα πριν. Είναι πάρα πολύ σημαντικό για την ψυχολογία μας, προσπαθούν τα κορίτσια, είναι λίγες δουλεύουν πάρα πολύ καλά, με κρύο, με ιώσεις, με οτιδήποτε, δεν έχουμε λύσεις αν κάποιος δεν μπορεί να παίξει έχουμε πρόβλημα. Από κει και πέρα τα κορίτσια είναι πάρα πολύ καλά. Αυτό που είπατε με τα αποτελέσματα της Ελπίδας, έχουμε κάνει δύο καλά αποτελέσματα κερδίσαμε και μέσα στην Κόρινθο την πρώτη αγωνιστική, που μέσα εκεί η Κόρινθος είναι πολύ καλή. Η ομάδα, σας είχα πει αρχίζει και παίζει καλά σιγά-σιγά, όπως έπαιξε και σήμερα σε ένα τόσο πολύ σημαντικό παιχνίδι, έπαιξε αυτό το βόλεϊ που έπαιξε και πάλι συγχαρητήρια”.
Σε ερώτηση σχετικά με την καλή λειτουργία στο αμυντικό κομμάτι άμυνα και την απόδοση που είχε η Φάϊλο τόνισε: “Μετά από ένα σημείο είχαν μία παίκτρια την διαγώνια, την οποία δεν ξέραμε πάρα πολύ καλά, παίζει μια πάρα πολύ ψηλή μπάλα για εμάς, είχαμε κάποιο πρόβλημα εκεί πέρα. Από κει και πέρα όμως στο παιχνίδι μέσα λίγο προσαρμοστήκαμε, σπάσαμε κάτι μπάλες, βγάλαμε κάποιες άμυνες, πήραμε το δεύτερο σετ που ήταν πολύ κρίσιμο για την πορεία του παιχνιδιού με μία τυχερή φάση την οποία την κυνηγήσαμε στην άμυνα. Ηταν ευχή να έρθει σε εμάς η φάση την πήραμε και το τρίτο σετ πιστεύω ότι δεν υπήρχε καμία αμφισβήτηση η ομάδα ήταν πολύ προσηλωμένη, πολύ σοβαρή και το πήρε πάρα πολύ εύκολα και πάλι συγχαρητήρια, σας ευχαριστώ πολύ”.

Η κεντρικός Ειρήνη Τσομπανίδου που σε ένα ακόμη παιχνίδι είχε αρκετά καλή απόδοση, κάνοντας έναν απολογισμό του ματς, είπε: “Εξαρχής δεν ήταν ένα από τα εύκολα ματς για εμάς γιατί χάσαμε στο δικό τους γήπεδο. Ωστόσο είμαι πάρα πολύ χαρούμενη και είναι μία πάρα πολύ σημαντική νίκη για εμάς γιατί μας ανεβάζει στη βαθμολογία και είμαστε πιο κοντά στο στόχο μας. Χαίρομαι πάρα πολύ, θέλω να δώσω συγχαρητήρια σε όλη την ομάδα σε όλο το τιμ και προπονητές και παίκτριες γιατί ήταν και μια δύσκολη και ομάδα και εβδομάδα, είχε και λίγο κρύο αλλά όλα πήγαν καλά και χαίρομαι πάρα πολύ γι’ αυτό”.
Στη συνέχεια σε ερώτηση αν σας είχε πεισμώσει η ήττα στο πρώτο ματς απάντησε: “Εννοείται γιατί πιστεύω ότι ομάδα μας έχει πάρα πολλές δυνατότητες και παιχνίδι με το παιχνίδι και όσο περνάει ο καιρός δενόμαστε ακόμα περισσότερο γιατί ξεκινήσαμε σαν μια καινούρια ομάδα και το αποτέλεσμα το δείχνει πιστεύω σιγά-σιγά”.
Στην ερώτηση για το αν σας φόβισε σε κανένα σημείο το γεγονός ότι οι άλλες ομάδες έκαναν τις δικές τους κινήσεις, τόνισε: “Δεν έχει να κάνει με το φόβο, έχει να κάνει με το ότι εμείς δεν ενισχυθήκαμε. Αλλά αυτό δεν έχει καμία σημασία γιατί είμαστε εδώ πέρα προπονούμαστε κάθε μέρα για να κάνουμε το καλύτερο που μπορούμε”.
Για το ποιος είναι ο ορατός ρεαλιστικός στόχος για φέτος μετά και από το αποτέλεσμα με τις Αμαζόνες ανέφερε: “Ο στόχος είναι να πάμε στα πλέι οφ και να κάνουμε ότι καλύτερο μπορούμε και εκεί”.
Και στην ερώτηση για το ποιον περιμένουμε να συναντήσουμε εκεί, απάντησε: “Δεν το έχω σκεφτεί αυτό, νομίζω ότι όλες τις ομάδες τις έχουμε, είμαστε πολύ κοντά με όλες τις ομάδες ακόμα και με το πρώτο παρόλο που έχει κάνει τις νίκες που έχει κάνει νομίζω ότι μπορούμε να τα καταφέρουμε”.

Η πασαδόρος Ελπινίκη Ζωίδου που παιχνίδι με παιχνίδι παρουσιάζεται όλο και καλύτερη και στην πρώτη ερώτηση, να τολμήσουμε να πούμε ότι ήταν η καλύτερη εμφάνιση του Απόλλωνα σήμερα, απάντησε: “Μπορούμε να το πούμε, πιστεύω ότι έχουμε κι άλλο όμως. Εντάξει είναι φυσιολογικό νομίζω ήμασταν εντός έδρας, είμαστε πολύ δυνατοί στην έδρα μας, είχαμε ψυχολογία από την αρχή μέχρι το τέλος, κρατηθήκαμε καλά στο δεύτερο σετ και αυτό μας βοήθησε να παίξουμε καλό βόλεϊ. Εχουμε κι άλλα στοιχεία να δείξουμε δηλαδή πιστεύω ότι μπορούμε να είμαστε καλύτεροι σε κάποια σημεία, το οποίο το δουλεύουμε από την αρχή της χρονιάς είναι λογικό νομίζω να αποδώσουμε καλύτερα στο δεύτερο γύρο”.

- Τι είναι αυτό που ξεχωρίζετε στο παιχνίδι που υπερτερείτε; σήμερα κάνατε τη διαφορά που θεωρείται ότι πήγατε καλά;
“Στο δεύτερο σετ νομίζω ήταν το κρίσιμο γιατί ενώ ήμασταν κοντά στο σκορ καταφέραμε να επιμείνουμε δεν το παρατήσαμε. Μετά το τρίτο ήταν πιο εύκολο αλλά και αυτό είναι δύσκολο. Συνήθως είναι δύσκολο να κρατήσουμε τη διαφορά ή όταν μας πάρει από κάτω, μένουμε κάτω. Το σημαντικό είναι ότι και στο δεύτερο σετ ήμασταν κάτω και το επαναφέραμε και ότι κρατήσαμε τη διαφορά”.
- Αρα βελτιώσατε το κομμάτι της διαχείρισης;
“Αυτό ήταν καλό, δηλαδή δεν κάναμε τα πολλά λάθη, όπως π.χ. νομίζω πρέπει στην Ελπίδα να ήταν κάναμε 10-14 λάθη στο πρώτο σετ μόνο;
- Και τώρα τα Βριλήσσια;
“Τώρα Βριλήσσια, εκτός Αθήνα και μετά είναι τα δύσκολα. Και τα Βριλήσσια είναι δύσκολα, είναι δύσκολη έδρα και έχει μετά απανωτά δύσκολα ματς. Είμαστε προετοιμασμένοι και θέλουμε αυτό που είπα να να είμαστε ακόμα καλύτεροι. Εχουμε τα κρίσιμα, τα πολύ κρίσιμα μέσα σε εμάς οπότε θέλουμε κι άλλο κόσμο να έρθει να μας στηρίξει γιατί σήμερα ήταν πολύ ωραίο το να έχουμε τον κόσμο να πανηγυρίζουμε μαζί”.
- Η ομάδα έχει βρει ρυθμό και πιστεύω ότι έχεις ανέβει κι εσύ ακόμη σε σχέση με το ξεκίνημα έχεις βρει ρυθμό και συνέχεια ολοένα και καλύτερα και εσύ και η ομάδα;
“Λογικό είναι καινούργια ομάδα, έχουμε όλες τα προβλήματα μας αλλά εντάξει είναι φυσιολογικό να αργήσει να βρει ρυθμό. Είναι καλό το ότι στο δεύτερο γύρο πάμε καλύτερα να μην το ματιάξω πρέπει να πάμε καλύτερα πρέπει κι άλλο καλύτερα”.

PRE LEAGUE ΓΥΝΑΙΚΩΝ
ΤΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ
(17η αγωνιστική)
Απόλλων Καλ. – ΑΟΝ Αμαζόνες 3-0
Ακ. Πρωτ/τών Πεύκων – ΦΟ Βριλησσίων 3-0
ΑΠΣ Ναυάρχου Βότση – ΑΣ Ελπίς 3-1
ΑΣ Μακεδόνες – ΧΑΝΘ 3-1
ΑΟΦ Πορφύρας – ΑΣΠ Κόρινθος 3-1
ΟΦΑ Απολλώνιος – ΑΠΣ Αίας 3-0
Ρεπό: Πανιώνιος

Η ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ
(σε 17 αγώνες)
1. Ακ. Πρωτ/τών Πεύκων 48-6 47
2. Απόλλων Καλ. 40-12 39
-. ΟΦΑ Απολλώνιος 41-8 39
4. ΑΟΝ Αμαζόνες 35-16 33
5. ΑΠΣ Ναυάρχου Βότση 36-28 28
6. ΑΟΦ Πορφύρας 32-26 27
7. ΑΣΠ Κόρινθος 29-29 24
8. ΑΣ Ελπίς 28-32 21
9. Πανιώνιος 24-28 20
10. ΦΟ Βριλησσίων 14-41 8
-. ΧΑΝΘ 12-42 8
-. ΑΠΣ Αίας 11-44 8
13. ΑΣ Μακεδόνες 8-46 4
* Εχουν κάνει το ρεπό τους ΑΟΝ Αμαζόνες, ΟΦΑ Απολλώνιος, ΦΟ Βριλησσίων, Πανιώνιος

Η ΕΠΟΜΕΝΗ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ
(Σάββατο 18 Φεβρουαρίου)
ΑΟΝ Αμαζόνες – ΑΠΣ Ναυάρχου Βότση
Φο Βριλησσίων – Απόλλων Καλ.
ΑΣ Ελπίς – ΑΣ Μακεδόνες
ΧΑΝΘ – ΑΟΦ Πορφύρας
ΑΣΠ Κόρινθος – ΟΦΑ Απολλώνιος
ΑΠΣ Αίας – Πανιώνιος
Ρεπό: Ακαδημίες Πρωταθλητών Πεύκων