Τρίτη, 28 Φεβρουάριος 2023 11:45

ΑΠΟΛΛΩΝΑΣ – ΑΚ. ΠΡΩΤΑΘΛΗΤΩΝ ΠΕΥΚΩΝ 3-2: Εσπασε το αήττητο της πρωτοπόρου!

Γράφτηκε από τον
ΑΠΟΛΛΩΝΑΣ – ΑΚ. ΠΡΩΤΑΘΛΗΤΩΝ ΠΕΥΚΩΝ 3-2: Εσπασε το αήττητο της πρωτοπόρου!

Μετά από ένα συγκλονιστικό παιχνίδι που έγινε το απόγευμα του Σαββάτου στο Κλειστό του Δημοτικού σταδίου ο Απόλλων Καλαμάτας κέρδισε στο τάι μπρέικ τις Ακαδημίες Πρωταθλητών Πεύκων.

Η Καλαματιανή ομάδα σταμάτησε το αήττητο των πρωτοπόρων Πεύκων, που μέχρι σήμερα είχαν το απόλυτο με 16 νίκες και παράλληλα διατήρησαν το εντός έδρας νικηφόρο σερί που έχουν στο φετινό πρωτάθλημα της Pre League.
Μια νίκη που ήρθε με ανατροπή, αφού ο Απόλλωνας έχασε τα δύο πρώτα σετ, όμως δεν παράτησε το παιχνίδι και στο τέλος δικαιώθηκε. Ολες τις αθλήτριες που αγωνίστηκαν έδωσαν τον καλύτερο τους εαυτό και στο τέλος δικαιώθηκαν παίρνοντας τη νίκη.
Παρά το μικρό ρόστερα που διαθέτει ο Απόλλωνας, οι αθλήτριες έδειξαν με την εμφάνιση του ότι μπορούν να διεκδικήσουν την άνοδο πραγματοποιώντας καλές εμφανίσεις στα παιχνίδια που απομένουν μέχρι την ολοκλήρωση της κανονικής διάρκειας του πρωταθλήματος.

Οπως προαναφέραμε το Σάββατο στο Κλειστό διεξήχθη ένα συγκλονιστικό παιχνίδι, όπου η ομάδα της Θεσσαλονίκης κατάφερε να επικρατήσει. Ο Απόλλωνας προηγήθηκε με 8-6, όμως οι φιλοξενούμενες δεν πτοήθηκαν και κατάφεραν να ισοφαρίσουν και να προηγηθούν στη συνέχεια με 11-8. Σταδιακά αύξησαν τη διαφορά και πήραν το πρώτο σετ με 25-17, αφού οι γηπεδούχες δεν μπόρεσαν να αντιδράσουν.
Στο δεύτερο σετ, παρότι από το ξεκίνημα οι φιλοξενούμενες έκτισαν μια διαφορά 4 και 5 πόντων φτάνοντας και τους 6 (13-19), διατήρησαν την πρωτοπορία τους όμως ο Απόλλωνας μείωνε σταδιακά το σκορ και έφτασε στην ισοφάριση 24-24. Από εκεί και μετά η ομάδα που είχε τις πιο σωστές επιλογές κατάφερε να πάρει το σετ. Ηταν η ομάδα των Πεύκων που κέρδισε με 27-25 και πήρε προβάδισμα 2-0 στα σετ. Από την εικόνα του Απόλλωνα σε αυτό το σετ φάνηκε ότι έχει βρει ρυθμό και θα επιδιώξει να διεκδικήσει το καλύτερο αποτέλεσμα.

Ετσι και έγινε στο 3ο σετ μετά από ένα μικρό προβάδισμα ενός πόντους και μετά το 4-4 άρχισε να κτίζει διαφορά 5 και 6 πόντων φτάνοντας ακόμη και τους 8 (17-9, 21-13) και το πήρε με 25-16 μειώνοντας σε 2-1. Στο 4ο σετ οι αθλήτριες του Μπάμπη Μυτσκίδη ήταν καταιγιστικές. Από την αρχή έδειξαν τις προθέσεις τους και μετά το 2-2 έκτισαν μια διαφορά 7 πόντων (9-2) και στη συνέχεια κράτησαν την πρωτοπορία τους, αφού οι φιλοξενούμενες σταδιακά μείωναν και έφτασαν στην ισοφάριση (17-17), και δύο φορές πέρασαν μπροστά στο σκορ (18-19, 20-21). Από εκεί και μετά το παιχνίδι εξελίχθηκε σε ντέρμπι με τις δύο ομάδες να εναλλάσσονται στο σκορ και πότε η μία περνούσε μπροστά έναν πόντο, πότε η άλλη με τον Απόλλωνα να φτάνει πρώτος στο σετ μπολ 24-22, όμως τα Πεύκα είχαν απάντηση και κατάφεραν δύο φορές να ισοφαρίσουν (24-24, 25-25), αλλά με δύο πόντους της Φάιλο (βρήκε χώρο και “κάρφωσε” την μπάλα στην απέναντι γωνία) και της Αποστολοπούλου (με μπλοκ) έφτασε στην επικράτηση και στο 2-2 στα σετ.
Στο 5ο σετ ο Απόλλωνας ξεκίνησε δυνατά και πήρε προβάδισμα 5-0, αλλά η φιλοξενούμενη ομάδα μείωσε σε 5-4, 6-4 δείχνοντας ότι έστω και στο τέλος θα διεκδικήσει τη νίκη. Ομως και πάλι οι “ασπρόμαυρες” κατάφεραν να μείνουν μπροστά έχοντας μια διαφορά 3 και 4 πόντων φτάνοντας μία ανάσα από το να το κερδίσουν κάνοντας το 14-10. Ομως δεν μπόρεσαν να πάρουν τον ένα πόντο που ήθελαν για να νικήσουν. Ετσι στη συνέχεια το ματς εξελίχθηκε σε ντέρμπι, όπου η Τόσι με δύο πόντους και έναν η Φάιλο έκαναν το 19-17 και έδωσαν το σετ και τη νίκη στον Απόλλωνα. Δευτερόλεπτα μετά, μέσα σε έξαλλους πανηγυρισμούς αθλήτριες και προπονητικό επιτελείο του Απόλλωνα έγιναν ένα κουβάρι και ακολούθησε χειροκρότημα προς τον κόσμο για την συμπαράσταση του, ενώ την ίδια στιγμή και ο κόσμος του αποθέωνε για τη εμφάνιση και τη νίκη που πέτυχαν επί της πρωτοπόρου ομάδας.
Τα σετ: 17-25, 25-27, 25-16, 27-25, 19-17.
Διαιτητές: Επαμεινώνδας Γεροθόδωρος, Θεοδόσης Καραγιαννόπουλος, Παρατηρητής: Γιάννης Κανελλίδης.
ΑΠΟΛΛΩΝ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ (Μπάμπης Μυτσκίδης): Φίλο, Ζωίδου, Αποστολοπούλου, Κόλλια, Τόσι, Τσομπανίδου / Ν. Γιόλλα (λ), Ειρ. Γιόλλα, Ξάνθη, Μαυροειδή.
ΑΚ. ΠΡΩΤΑΘΛΗΤΩΝ ΠΕΥΚΩΝ (Γιάννης Χαριτωνίδης): Κομλένοβιτς, Ματσαρόκη, Δρακουλίδου, Καραφουλίδου, Μάγκντιτς, Πλακιά / Μπάλλα (λ), Πετρινόλη (λ), Βεζυργιαννίδου, Παπαδοπούλου, Τόλιου, Μιχοπούλου.

“Σφύριξε” ο κορυφαίος Ελληνας διαιτητής

Η αναμέτρηση του Απόλλωνα με τις Ακαδημίες Πρωταθλητών Πεύκων, ήταν το ντέρμπι της 19η αγωνιστικής και η Επιτροπή Διαιτησίας της ΕΟΠΕ λόγω της κρισιμότητας του όρισε τον κορυφαίο Ελληνα διαιτητή Νώντα Γεροθόδωρο, για να το διευθύνει. Να σημειωθεί ότι είναι και διεθνής διαιτητής. Μάλιστα πριν από λίγες ημέρες, την Πέμπτη 16 Φεβρουαρίου ήταν πρώτος διαιτητής στο δεύτερο ημιτελικό του Challenge Cup ανδρών ανάμεσα στον Παναθηναϊκό και τον Ολυμπιακό, που διεξήχθη σε άδειες εξέδρες στο Κλειστό του Αγίου Θωμά.
Επίσης δεύτερος διαιτητής ήταν ο Θεοδόσης Καραγιαννόπουλος, ο οποίος είναι και πρόεδρος του Συνδέσμου Διαιτητών Πετοσφαίρισης Πελοποννήσου.

Βοήθησε και πάλι ο κόσμος

Λόγω των καρναβαλικών εκδηλώσεων ο κόσμος δεν γέμισε την κερκίδα του Κλειστού Γυμναστηρίου, όμως ήταν αρκετοί και βοήθησαν με το χειροκρότημα τους, τον Απόλλωνα να φτάσει στο νικηφόρο αποτέλεσμα. Στο τέλος αποθέωσαν τις αθλήτριες και το προπονητικό επιτελείο του Απόλλωνα για την εμφάνιση και τη σπουδαία νίκη που έκανε η ομάδα.

* Στο Κλειστό του Δημοτικού σταδίου βρέθηκε το Σάββατο και ο δήμαρχος Καλαμάτας Θανάσης Βασιλόπουλος και παρακολούθησε τον αγώνα. Ο δήμαρχος έφτασε στο γήπεδο λίγο πριν ξεκινήσει το δεύτερο σετ.