Τετάρτη, 01 Μάρτιος 2023 13:15

ΑΠΟΛΛΩΝΑΣ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ - ΜΥΤΣΚΙΔΗΣ: “Η νίκη με Πεύκα μας γεμίζει αισιοδοξία για τη συνέχεια”

Γράφτηκε από τον
ΑΠΟΛΛΩΝΑΣ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ - ΜΥΤΣΚΙΔΗΣ: “Η νίκη με Πεύκα μας γεμίζει αισιοδοξία για τη συνέχεια”

Ικανοποίηση επικρατεί στο στρατόπεδο του Απόλλωνα Καλαμάτας μετά τη μεγάλη νίκη επί των Ακαδημιών Πρωταθλητών Πεύκων. Μία νίκη που έδειξε τη δυναμική της καλαματιανής ομάδας απέναντι σε μία ομάδα που μέχρι πρότινος ήταν αήττητη στην Pre League γυναικών.

Μετά το τέλος του αγώνα μίλησαν στην “Ε” ο προπονητής των ασπρόμαυρων Μπάμπης Μυτσκίδης, αλλά και οι πρωταγωνίστριες της συνάντησης.

 

Ο προπονητής του Απόλλωνα Μπάμπης Μυτσκίδης στις δηλώσεις του στάθηκε στο πολύ κακό παιχνίδι στα Βριλήσσια την προηγούμενη εβδομάδα και σημείωσε ότι είναι χρέος της ομάδας του να κρατήσεις το αήττητο της έδρας.
- Μία μεγάλη ανατροπή, μία εμφαντική νίκη, καταφέρατε και σπάσατε το αήττητο των Πεύκων στην Καλαμάτα, πως τα καταφέρατε;
“Θεωρώ ότι παίζαμε με την καλύτερη ομάδα του πρωταθλήματος, δίκαια είναι εκεί που είναι. Eμείς είχαμε ένα πολύ κακό αποτέλεσμα την περασμένη εβδομάδα. Κάναμε μία πολύ κακή ήττα θεωρώ, η οποία μας πλήγωσε, μας στενοχώρησε πάρα πολύ. Δεν είχαμε εύκολη βδομάδα, μας επηρέασε πολύ ψυχολογικά και φάνηκε και στην αρχή του παιχνιδιού. Μειώσαμε κάποια στιγμή τα λάθη, είχαμε εκνευρισμό πολύ μεγάλο στα δύο σετ, καταφέραμε να γυρίσουμε το δεύτερο, που το χάσαμε στην παράταση. Από εκεί και πέρα η ομάδα παρουσιάστηκε τελείως διαφορετική. Είναι μια μεγάλη νίκη για μας επειδή είναι θέμα πιο μεγάλης ψυχολογίας μετά από το πολύ κακό αποτέλεσμα στα Βριλήσσια και μας γεμίζει αισιοδοξία για τη συνέχεια.
Αν με ρωτήσετε αν μας λείπουν οι δύο πόντοι των Βριλησσίων, ναι θα μας λείπουν. Η νίκη είναι πάρα πολύ μεγάλη, αξίζουν συγχαρητήρια στα κορίτσια. Θεωρώ πήρε φωτιά η κορυφή αυτή τη στιγμή, όχι τόσο για εμάς, να μην κρυβόμαστε πίσω από το δάχτυλο μας, αλλά γενικά ας πούμε τον Απολλώνιο μπορεί να κυνηγήσει. Εμείς κάνουμε το χρέος μας, στην έδρα μας κρατήσαμε το αήττητο. Αξίζουν πολλά συγχαρητήρια στα κορίτσια εγώ ήθελα να βγάλουν τον εγωισμό τους, μετά από το ενάμιση σετ, βγήκε. Στο τέλος προηγηθήκαμε 14-10, αλλά δεν τελειώνει ποτέ αν δε σφυρίξει (ο διαιτητής) και παραλίγο να το πληρώσουμε και να το χάσουμε. Τελικά είχαμε την απαιτούμενη ψυχραιμία, είχαμε καλύτερη διαύγεια στα τελειώματα στο τέλος και έτσι κερδίσαμε. Και πάλι πολλά συγχαρητήρια στην ομάδα, στα κορίτσια, τους ανήκει η νίκη, είναι 100% δικιά τους. Ευχαριστούμε και τον κόσμο που μας στήριξε παρόλο που είναι περίεργες οι μέρες, σήμερα λόγω καρναβαλιού. Συνεχίζουμε το κεφάλι κάτω και βλέπουμε”.

Δηλώσεις Τόσι, Ζωίδου, Τσομπανίδου

Η Αργεντίνα διαγώνια Ανάϊ Τόσι που μαζί με την Ενια Φάϊλο, ήταν από τις καλύτερες του Απόλλωνα στο παιχνίδι, σημείωσε ότι ήταν μια μεγάλη νίκη απέναντι σε μια μεγάλη ομάδα.

- Ενα σχόλιο για το παιχνίδι;

“Ηταν μια μεγάλη νίκη απέναντι σε μια πολύ μεγάλη ομάδα, που είναι πρώτη στο πρωτάθλημα. Τα κορίτσια έδωσαν τα πάντα και γι’ αυτό πήραν αυτό το αποτέλεσμα”.
-Η ανατροπή από 2-0, τι τις έκανε να μπουν στο παιχνίδι τόσο δυνατά, πιο ήταν το κίνητρο;
“Στην αρχή κάναμε πάρα πολλά λάθη μετά συγκεντρωθήκαμε είχαμε την ενέργεια να γυρίσουμε το ματς, γι’ αυτό και γύρισε και πήγαμε καλά”.
- Που θέλει να τερματίσει ο Απόλλωνας, ποια είναι η επιθυμία της φέτος;
“Σίγουρα θέλουμε να ανέβουμε στην πρώτη κατηγορία, γι’ αυτό και προπονούμαστε. Κάνουμε μια μεγάλη προσπάθεια. Πολύ σημαντικό είναι ότι έρχεται ο κόσμος και μας βοηθάει”.
Η πασαδόρος Ελπινίκη Ζωΐδου αναφέρθηκε στο γεγονός ότι η ομάδα της παρότι βρέθηκε να χάνει τα δύο πρώτα σετ δεν παράτησε το παιχνίδι.

- Μια μεγάλη νίκη για τον Απόλλωνα από 2-0, 3-2 επί της αήττητης ομάδας. Συναισθήματα και πως κύλησε το παιχνίδι, πως τα καταφέρατε;
“Είμαστε πάρα πολύ χαρούμενες, αυτό είναι σίγουρο. Είδατε και τους πανηγυρισμούς, σημαίνει ότι όντως ήταν μια κακή παρένθεση η ήττα με τα Βριλήσσια. Ξεκινήσαμε νωθρές και χλωμές. Είχαμε ένα άγχος ενώ δε χρειαζόταν, παίζαμε απέναντι στον αήττητο και είχαμε μόνο, όπως μας είπε και ο κόουτς, να κερδίσουμε πράγματα. Το καλό είναι ότι δεν τα παρατήσαμε, δεν ξέρω αν φταίνε και άλλοι παράγοντες, αλλά για εμένα αυτός είναι ο βασικότερος, ότι δεν τα παρατήσαμε. Δηλαδή είναι μεγάλο θέμα να κάνεις ανατροπή από 2-0 να το πας 3-2”.

- Τι θα αλλάξει ψυχολογικά στην ομάδα σας αυτή η νίκη;

“Τίποτα γιατί η ήττα με τα Βριλήσσια ήταν πάρα πολύ κακή. Δεν έχει καμία σημασία για μένα, δεν αλλάζει κάτι, πρέπει από δω και πέρα να κάνουμε καλές εμφανίσεις”
- Οταν το παιχνίδι ήτανε 0-2 τι σκέφτηκες; Οτι χάθηκε ή ότι μπορούσατε να το διεκδικήσετε;
“Μπορούσαμε σίγουρα γιατί και στο δεύτερο ήμασταν κοντά. Μπορούσαμε να δείξουμε καλύτερα στοιχεία. Δηλαδή τα δύο πρώτα σετ που παίξαμε δεν ήταν όπως παίξαμε εδώ με τις Αμαζόνες, ούτε με τον Πανιώνιο. Εχουμε καλά στοιχεία και δεν παίξαμε 100%. Αν μας νικούσαν με το δικό μας 100% τότε οκ”.

Η κεντρικός Ειρήνη Τσομπανίδου στάθηκε στο γεγονός ότι το ματς κρίθηκε στις λεπτομέρειες και ότι είναι σημαντικό που ο Απόλλωνας πήρε τη νίκη και σε αυτό έπαιξε ρόλο η συσπείρωση των αθλητριών μετά την ήττα στα Βριλήσσια.

- Μία μεγάλη νίκη για τον Απόλλωνα ειρήνη με ανατροπή και επί του αήττητου μίας πολύ σημαντικής και δύσκολης ομάδας πως τα καταφέρατε και την έπαιξε ρόλο για αυτή τη νίκη;

“Ξέραμε ότι αυτό το ματς θα είναι πολύ δύσκολο γιατί παίζαμε με τον πρώτο της κατηγορίας και αήττητο. Δεν ξέραμε αν θα πάει στα τρία σετ, αν θα πάει στα τέσσερα, ή στα πέντε. Το θέμα είναι ότι κρίθηκε στη λεπτομέρεια και σημαντική είναι η νίκη για εμάς. Παίξαμε κόντρα σε μία πάρα πολύ καλή ομάδα και είναι σημαντικό ότι καταφέραμε να είμαστε εμείς οι νικητές”.

- Που κρίθηκε το παιχνίδι όταν ήταν 0-2, πως βρήκατε τα ψυχικά αποθέματα να μπείτε να το χτυπήσετε στα ίσια;
“Προερχόμαστε από μία ήττα η οποία δεν ήταν καλή για την ομάδα μας ωστόσο μπορέσαμε και ανακάμψαμε όλες μαζί, στηρίξαμε η μια την άλλη και κάναμε comebak”.