Τετάρτη, 22 Μάρτιος 2023 11:00

Μόνο με προσκλήσεις στο Final 4 του βόλεϊ ανδρών στην Τέντα

Γράφτηκε από τον

Αντίστροφα μετρά ο χρόνος για το φάιναλ φορ στο βόλεϊ ανδρών που θα διεξαχθεί στην Τέντα, το διήμερο 31 Μαρτίου – 1η Απριλίου.

Στους ημιτελικούς της άλλης Παρασκευής θα αναμετρηθούν Ολυμπιακός – Μίλωνας και Παναθηναϊκός – ΠΑΟΚ και το Σάββατο 1 Απριλίου θα πραγματοποιηθεί ο τελικός, απ’ όπου θα αναδειχθεί ο φετινός κυπελλούχος.
Αυτή θα είναι η τρίτη φορά που θα φιλοξενήσει η Καλαμάτα την τελική φάση του Κυπέλλου Ελλάδας ανδρών στο βόλεϊ, μετά από το 2003 και το 2014.
Την Δευτέρα έγινε σύσκεψη για τα μέτρα ασφαλείας και αυτό που αποφασίστηκε είναι πως δεν θα πωληθούν εισιτήρια και όσοι μπουν στο γυμναστήριο της Τέντας θα είναι με προσκλήσεις.

1200 άτομα στην Τέντα,
αλλά δίχως εισιτήρια

Συνολικά στο γήπεδο θα βρεθούν 1.200 άτομα και κάθε ένα από τα τέσσερα σωματεία θα πάρει από 30 προσκλήσεις για τα μέλη του διοικητικού συμβουλίου, τους συγγενείς και τους χορηγούς. Στον τελικό η κάθε ομάδα θα έχει από 45 προσκλήσεις στη διάθεση της.
Τα υπόλοιπα 1.000 και πλέον εισιτήρια θα δοθούν μέσω της Ομοσπονδίας σε σωματεία της Μεσσηνίας, αλλά και της Πελοποννήσου γενικότερα.
Κι αυτό προκειμένου να βρεθούν στη “γιορτή” του βόλεϊ όσο το δυνατόν περισσότερα από ακαδημίες βόλεϊ, αλλά και οι προπονητές τους.
Σε περίπτωση που δεν εξαντληθούν οι προσκλήσεις στα σωματεία, τότε θα γίνουν δημόσιες προεγγραφές σε χώρο που θα επιλέξει ο δήμος Καλαμάτας.
Εκεί ο καθένας με την ταυτότητα του ή με το ΑΜΚΑ αν είναι παιδί, θα προεγγράφεται στις καταστάσεις και μετά από έλεγχο που θα γίνεται θα δοθούν σε ορισμένους προκλήσεις για να παρακολουθήσουν το φάιναλ φορ.
Σκοπός είναι να αποτραπεί η οργανωμένη μετακίνηση οπαδών των ομάδων, για τον κίνδυνο επεισοδίων. Ετσι τα μέτρα ασφαλείας το διήμερο 31 Μαρτίου – 1 Απριλίου στην Τέντα θα είναι ιδιαίτερα αυστηρά από την Αστυνομική Διεύθυνση Μεσσηνίας και όλοι θα μπαίνουν στο γήπεδο μόνο με την πρόσκληση τους και την ταυτότητα τους.

Διαμαρτύρεται ο Παναθηναϊκός

Ο Παναθηναϊκός εξέδωσε ανακοίνωση χθες με την οποία διαμαρτύρεται για την απουσία του κόσμου από το φάιναλ φορ, αλλά και για τις λίγες προσκλήσεις που θα πάρει η κάθε ομάδα.
Η ανακοίνωση αναφέρει:
“Ο Παναθηναϊκός Α.Ο. εκφράζει την δυσαρέσκειά του για τη διεξαγωγή του Final 4 Κυπέλλου Ελλάδας βόλεϊ ανδρών στην Καλαμάτα, όπως αποφασίστηκε στη σημερινή σύσκεψη για τα μέτρα.
Η Ελληνική Αστυνομία μαζί με την Ε.Ο.Π.Ε. αποφάσισαν να χορηγήσουν από 30 προκλήσεις στους συμμετέχοντες Συλλόγους, αυστηρά για τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου, τους συγγενείς και τους χορηγούς της κάθε ομάδας, κάτι το οποίο μας βρίσκει εντελώς αντίθετους.
Ο Παναθηναϊκός, όπως και όλες οι ομάδες με φιλάθλους έχει δικαίωμα να αγωνίζεται και να διεκδικεί τίτλους με τον κόσμο του στο πλευρό του.
Το Κύπελλο Ελλάδας αποτελεί έναν από τους πλέον σημαντικούς θεσμούς και είναι γιορτή του αγωνίσματος και τόσο η Αστυνομία όσο και η Ομοσπονδία βόλεϊ οφείλουν να μπορούν να διασφαλίσουν την ομαλή διεξαγωγή της διοργάνωσης με φιλάθλους.
Σε αντίθετη περίπτωση θα πρέπει να αναλογιστούν ένα διαφορετικό σύστημα διεξαγωγής του Κυπέλλου, όπως οι τελικοί με διπλούς αγώνες.
Στη σύσκεψη για τα μέτρα ο Παναθηναϊκός ζήτησε επίσημα περισσότερες προσκλήσεις ώστε να παρευρεθεί περισσότερος κόσμος, ωστόσο το αίτημα δεν έγινε δεκτό".