Τετάρτη, 29 Μάρτιος 2023 21:15

PRE LEAGUE ΑΝΔΡΩΝ: Ανέβηκε η ΑΕΚ, στα πλέι οφ η Καλαμάτα ‘80

Γράφτηκε από τον

Η ΑΕΚ στην Volley League ανδρών, η Καλαμάτα ‘80 στα πλέι οφ.

Η Ενωση νίκησε σήμερα στο Παλαιό Φάληρο με 3-1 σετ τον Φλοίσβο και πήρε την πρώτη θέση στην Pre League βόλεϊ ανδρών, που δίνει εισιτήριο απευθείας ανόδου, αφήνοντας δεύτερη τη μεσσηνιακή ομάδα, η οποία θα διεκδικήσει στα πλέι οφ το δεύτερο εισιτήριο για την κορυφαία κατηγορία. Για την ακρίβεια οι δύο ομάδες ισοβάθμησαν στην πρώτη θέση με 43 βαθμούς, αλλά η ΑΕΚ υπερτερεί στην ισοβαθμία έχοντας κερδίσει με 3-1 το μεταξύ τους ματς στη Νέα Φιλαδέλφεια (μοναδική ήττα της Καλαμάτας ‘80 στη σεζόν), ενώ οι “λύκοι” είχαν κερδίσει στο τάι μπρέικ στην Καλαμάτα.

Η Καλαμάτα ‘80 στην 18η και τελευταία αγωνιστική της κανονικής σεζόν, είχε ρεπό και έτσι περίμενε ένα “δώρο” από τον αδιάφορο βαθμολογικά Φλοίσβο, που ότι και αν γινόταν θα τερμάτιζε στη τέταρτη θέση. Με άλλα λόγια ήθελε είτε νίκη των γηπεδούχων, είτε ήττα τους στο τάι μπρέικ.
Η ΑΕΚ όμως, ήταν αποφασισμένη να επιστρέψει στην Volley League και πήρε τη νίκη με 3-1 σετ. Στο πρώτο σετ νίκησε με 25-17, στο δεύτερο έγινε μάχη, αλλά επικράτησε με 27-25. Στο τρίτο σετ ο Φλοίσβος επικράτησε με 25-22, δίνοντας νέο ενδιαφέρον στο ματς. Στο τέταρτο σετ η ΑΕΚ προηγήθηκε με 20-15, αλλά οι γηπεδούχοι μείωσαν σε 22-23, χωρίς να ολοκληρώσουν την ανατροπή. Η ΑΕΚ πήρε τους δύο επόμενους πόντους και μαζί την άνοδο.
Στα πλέι οφ, η Καλαμάτα ‘80 θα αντιμετωπίσει τον Ηρακλή και ο Α.Σ. Κέρκης τον Α.Ο. Φλοίσβο, με Καλαμάτα ‘80 και Κέρκη, να έχουν πλεονέκτημα έδρας. Η πρόκριση στους τελικούς κρίνεται στις δύο νίκες.