Κυριακή, 19 Οκτώβριος 2014 08:14

«Οικογένεια ο Ακρίτας...», φαν της Καλαμάτας η έμπειρη ακραία Ιωάννα Μαντούδη

Γράφτηκε από τον

Η Ιωάννα Μαντούδη μπορεί να ανήκει στα φετινά μεταγραφικά αποκτήματα της γυναικείας ομάδας βόλεϊ του Ακρίτα που ρίχνεται σήμερα στη μάχη της Α2, ωστόσο στην Καλαμάτα μόνο... ξένη δεν αισθάνεται.


Η φιλία της με τη Νάνσι Πανταζοπούλου από την εποχή που έπαιζαν μαζί στο Αιγάλεω ήταν ο πρώτος... σύνδεσμος με τη μεσσηνιακή πρωτεύουσα, την οποία επισκέπτεται τακτικά τα τελευταία χρόνια. «Στην Καλαμάτα κατέβαινα συνέχεια τα τελευταία καλοκαίρια για τουρνουά μπιτς βόλεϊ και μπορώ να πω πως από την πρώτη φορά η πόλη μου έκανε πολύ ευχάριστη εντύπωση, όπως και οι άνθρωποι. Μάλιστα θα ήθελα πάρα πολύ στο μέλλον να γίνω μόνιμη κάτοικος» υποστηρίζει η έμπειρη ακραία που έχει παίξει περισσότερα από 20 χρόνια βόλεϊ στην Αθήνα και τον Πειραιά πριν αποφασίσει να αγωνιστεί για τον Ακρίτα: «Χαίρομαι που φέτος θα ανήκω στον Ακρίτα και αυτό που έχω καταλάβει στο λίγο διάστημα που βρίσκομαι στην ομάδα είναι πως στην ουσία πρόκειται για μία μεγάλη αθλητική οικογένεια. Είναι κάτι πολύ περισσότερο από ένας ερασιτεχνικός σύλλογος, ειδικά για τα νέα παιδιά που ταυτόχρονα με τον αθλητισμό, εκπαιδεύονται και πνευματικά.
Αγωνιστικά έχουμε συνειδητοποιήσει από τώρα πως θα έχουμε μπροστά μας μία σεζόν που θα είναι δύσκολη και θα χρειαστεί αρκετά μεγάλη προσπάθεια από όλες τις αθλήτριες. Στον Ακρίτα η φιλοσοφία που υπάρχει είναι να συνδυάζεται η εμπειρία με το ταλέντο και μένει να δούμε πόσο δυνατό θα είναι το μείγμα που θα προκύψει».
Για την ώρα η Ιωάννα Μαντούδη είναι αναγκασμένη να κάνει δύο φορές την εβδομάδα τη διαδρομή Αθήνα – Καλαμάτα, καθώς επαγγελματικοί λόγοι δεν την επιτρέπουν να λείπει συνέχεια από την πρωτεύουσα, όμως όπως η ίδια αναφέρει οι μετακίνηση δεν την κουράζει: «Αυτή τη στιγμή είναι αδύνατο να λείπω όλη την εβδομάδα από την Αθήνα, αλλά τις μέρες που είμαι εδώ πηγαίνω στου Ρέντη και ακολουθώ το πρόγραμμα που μου δίνουν από τον Ακρίτα. Οσο για τα ταξίδια, δεν είναι κάτι που με κουράζει. Εξάλλου φροντίζω να κατεβαίνω τουλάχιστον δύο μέρες πριν από κάθε παιχνίδι».
Η φετινή σεζόν προβλέπεται συναρπαστική στην Α2 των γυναικών, λόγω και της συμμετοχής δύο ομάδων από την Καλαμάτα και η Ιωάννα πιστεύει πως μέσα από αυτόν τον ανταγωνισμό κερδισμένο θα βγει το μεσσηνιακό βόλεϊ συνολικότερα: «Εκείνο πως έχω διαπιστώσει είναι πως στην Καλαμάτα ο κόσμος αγαπάει το βόλεϊ και υπάρχει πολύ μεγάλο ενδιαφέρον. Σίγουρα όταν υπάρχουν στην ίδια κατηγορία δύο ομάδες από την ίδια πόλη ο ανταγωνισμός είναι μεγαλύτερος, όπως και το κίνητρο για μεγαλύτερη προσπάθεια που συνήθως ανεβάζει συνολικά το επίπεδο».
Για την ίδια ο αυριανός αγώνας με το Θρίαμβο Χαϊδαρίου θα είναι πολύ ιδιαίτερος, καθώς πρόκειται για την ομάδα από την οποία αναδείχθηκε και για πολλά χρόνια αποτελούσε το δεύτερο... σπίτι της: «Ακόμα και τώρα το Χαϊδάρι είναι η γειτονιά μου στην Αθήνα. Εκεί ξεκίνησα το βόλεϊ σε ηλικία 11 ετών και με το Θρίαμβο έχω παίξω από το ερασιτεχνικό μέχρι την Α2. Σίγουρα συναισθηματικά θα είναι λίγο δύσκολο γιατί γνωρίζω σχεδόν όλο το τιμ του γυναικείου βόλεϊ εκεί, αλλά αυτό δεν είναι κάτι που θα με εμποδίσει να δώσω το καλύτερο για την ομάδα μου, τον Ακρίτα».
Η πολύπειρη αθλήτρια έχει τεράστια εμπειρία στο χώρο του βόλεϊ, καθώς ασχολείται με την πετοσφαίριση περισσότερα από 25 χρόνια, ενώ είχε την τύχη να σπουδάσει πάνω στο άθλημα που λατρεύει (είναι απόφοιτος των ΤΕΦΑΑ με ειδικότητα στο βόλεϊ). Για την ώρα, πάντως, δεν σκέφτεται να ακολουθήσει καριέρα προπονήτριας στο μέλλον: «Κανείς δεν μπορεί να γνωρίζει τι θα γίνει στο μέλλον. Αυτή τη στιγμή εκείνο που προσωπικά με ενδιαφέρει περισσότερο είναι να έχουμε μία πολύ καλή σεζόν με την καινούργια μου ομάδα. Πιστεύω πως έχει ακόμα μερικά χρόνια μπροστά μου σαν αθλήτρια. Την προπονητική δεν τη σκέφτομαι για την ώρα αν και θα ήθελα πάρα πολύ να δουλέψω με μικρά παιδιά».