Τρίτη, 05 Σεπτέμβριος 2023 13:17

ΒΟΛΕΪ: Ξεκίνησαν τα τμήματα του Α.Ο. Ακρίτα (φωτό)

Γράφτηκε από τον

Η παραμονή στην κατηγορία και στη συνέχεια η είσοδος στα πλέι οφ ανόδου, είναι οι στόχοι που έχει ο Α.Ο. Ακρίτας τη φετινή αγωνιστική περίοδο στο πρωτάθλημα της Β’ εθνικής της ΕΣΠΕΠ.

Η ομάδα θα στηριχθεί στις αθλήτριες που ήταν και την προηγούμενη χρονιά στην ομάδα, στις δύο προσθήκες που αναμένεται αν γίνουν, αλλά και σε όσες νεαρές προωθηθούν από το τμήμα νεανίδων. Την περασμένη Τετάρτη οι αθλήτριες της γυναικείας ομάδας ξεκίνησαν την προετοιμασία για τις επίσημες αγωνιστικές τους υποχρεώσεις τη φετινή αγωνιστική σεζόν.
Τη φετινή σεζόν στον πάγκο θα βρίσκεται η Σοφία Καψαμπέλη (φωτό), η οποία μέχρι πέρσι ήταν αθλήτρια στον Απόλλωνα Καλαμάτας.

Η νέα προπονήτρια του Ακρίτα είναι γυμνάστρια με ειδικότητα το βόλεϊ και έχει πάρει το πτυχίο της από τα ΤΕΦΑΑ Θεσσαλονίκης, που είναι και ο τόπος καταγωγή της. Ως αθλήτρια έχει αγωνιστεί για πολλά χρόνια σε ομάδες Α1 και Α1, Αρη, Ανατόλια, Μεσσαρά, Ηρακλή, Επίκουρο, Πολίχνη, έχει διατελέσει προπονήτρια σε ομάδες μπιτς βόλεϊ. Ο Ακρίτας είναι η πρώτη ομάδα που αναλαμβάνει να καθοδηγήσει.

Η πρώτη προπόνηση έγινε στο Κλειστό Γυμναστήριο του Δημοτικού σταδίου, παρουσία της Μαρίας Τσιριμπή που φέτος έχει αναλάβει τη θέση γενικού αρχηγού και η έφορος της ομάδας Μαρία Λιανού. Η πρώτη εβδομάδα προετοιμασία θα έχει προσαρμογή, αερόβιο πρόγραμμα, ασκήσεις φυσικής κατάστασης και βάρη.

Αρχισε και η ακαδημία

Τη λειτουργία της ξεκίνησε προχθές το μεσημέρι στο Κλειστό του Δημοτικού σταδίου, η ακαδημία του Ακρίτα.

Η προπονήτρια Νάνσυ Πανταζοπούλου θα έχει και τη φετινή σεζόν την τεχνική καθοδήγηση της ακαδημίας και των αναπτυξιακών τμημάτων. Οι προπονήσεις θα πραγματοποιούνται στο Κλειστό κάθε Σάββατο και Κυριακή από τη 1.30 έως και τις 2.40 μετά το μεσημέρι. Παράλληλα τις ημέρες των προπονήσεων θα γίνονται και εγγραφές για νεαρά κορίτσια και αγόρια, από 5 έως 16 ετών, που θέλουν να ασχοληθούν με το βόλεϊ. Το κομμάτι αυτό έχει αναλάβει ο γενικός γραμματέας και έφορος του τμήματος βόλεϊ Πέτρος Αργάνης, ο οποίος θα βρίσκεται στο χώρο του γηπέδου κατά τη διάρκεια των προπονήσεων.