Δευτέρα, 18 Σεπτεμβρίου 2023 10:30

ΑΠΟΛΛΩΝ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ: Απέκτησε την πασαδόρο Γιολάντα Γκιγκολό

Γράφτηκε από τον

Στην απόκτηση της Καμερουνέζας πασαδόρου Γιολάντα Αμανά Γκιγκολλό προχώρησε χθες ο Απόλλωνας Καλαμάτας.

Η 26χρονη αθλήτρια με ύψος 1.88, αγωνιζόταν από το 2018 έως και τη σεζόν που ολοκληρώθηκε στην Chamaliers ομάδα Α1 της Γαλλίας, ενώ τη σεζόν 2017-18 έπαιζε sth Bafia Evolution του Καμερούν. Είναι διεθνής με το Καμερούν και με την εθνική ομάδα έχει κατακτήσει την πρώτη θέση στους παναφρικανικούς αγώνες τις χρονιές 2017, 2019 και 2021.
Η διοίκηση της Καλαματιανής ομάδας κινήθηκε αστραπιαία ώστε να καλύψει το κενό της Γαλλίδας αθλήτριας Αντελίν Ομπρί, η οποία τις προηγούμενες ημέρες ενημέρωσε το προπονητή Μπάμπη Μυτσκίδη για το πρόβλημα που αντιμετωπίζει με το γόνατο και το οποίος δεν της επιτρέπει να συνεχίσει να αγωνίζεται γιατί θα πάθει μεγάλη ζημιά.
Μάλιστα κατάφεραν να βρουν ότι καλύτερο υπήρχε για να αντικαταστήσει την Ομπρί, αφού η θέση της πασαδόρου είναι πολύ σημαντική για κάθε ομάδα.
Αύριο Τρίτη αναμένεται να είναι στην Καλαμάτα η Γκιγκολό ώστε να ενσωματωθεί άμεσα στην ομάδα και με ειδικό πρόγραμμα που θα ακολουθήσει να είναι σύντομα σε θέση να βοηθήσει τον Απόλλωνα που πλέον έχει μπει στο στάδιο του μονταρίσματος μέσα από τη διεξαγωγή των φιλικών αγώνων.
Η σχετική ανακοίνωση που εξέδωσε ο Απόλλωνας για την απόκτηση της Καμερουνέζας αθλήτριας είναι η ακόλουθη: “Αμεσα η διοίκηση του συλλόγου μας κινήθηκε για να καλύψει το κενό στη θέση της πάσας που δημιουργήθηκε ξαφνικά και ειναι στην ευχάριστη θέση να ανακοινώσει την απόκτηση της διεθνούς αθλήτριας YOLANDE AMANA GUIGOLO. H Guigolo αγωνιζόταν στην Α1 Γαλλίας στην ομάδα CHAMALIERS και είναι μέλος της εθνικής ομάδας Καμερούν με την οποία κατέκτησε την πρώτη θέση στους παναφρικανικούς αγώνες το 2017, 2019 και 2021”.

Φιλικές ήττες από Αμαζόνες και Ηλυσιακό

Χρήσιμα συμπεράσματα έβγαλε ο Μπάμπης Μυτσκίδης από τα δύο φιλικά παιχνίδια που έδωσε ο Απόλλων Καλαμάτας το Σαββατοκύριακο στην Αθήνα.
Ηταν τα δύο πρώτα τεστ στο πλαίσιο της προετοιμασίας, όπου η Καλαματιανή ομάδα γνώρισε ισάριθμες ήττες το Σάββατο από τις Αμαζόνες και χθες από τον Ηλυσιακό. Στο πρώτο ματς οι Αμαζόνες επικράτησαν 4-0, ενώ στο δεύτερο ο Ηλυσιακός νίκησε 2-1, παρότι ο Απόλλωνας
Ο προπονητής του Απόλλωνας για την εικόνα της ομάδας του στα δύο πρώτα φιλικά για τη φετινή αγωνιστική περίοδο, σε δηλώσεις τους στην “Ελευθερία” σημείωσε ότι: “Τα πρώτα συμπεράσματα έδειξαν πως θέλουμε πάρα πολύ δουλειά. Είδαμε αδυναμίες και θα χρειαστεί να ανεβάσουμε τη φυσική κατάσταση. Είναι λογικό αυτή την εποχή να παρουσιαζόμαστε έτσι. Το θέμα είναι ότι θα πρέπει να βελτιωθούμε, να δουλέψουμε στις αδυναμίες που είναι πολλές αυτή την περίοδο. Σίγουρα υπάρχει η απώλεια της πασαδόρου, που άμεσα θα καλύψουμε το κενό, αλλά όπως προανέφερα πρέπει να δουλέψουμε ακόμη περισσότερο ώστε να φτάσουμε στο επιθυμητό επίπεδο”.
Στο φιλικό του Σαββάτου με τις Αμαζόνες ο Μπάμπης Μυτσκίδης χρησιμοποίησε τις Μαυροειδή, Καραφουλίδου, Βαρμπάνοβα, Φάκη, Κοκκότη, Αρβανιτοπούλου, Ν. Γιόλλα (λ). Ακόμη έπαιξαν οι Ρωσσιάδου, Καραμούντζου, Ευθυμιοπούλου, Κάκα.
Στο χθεσινό ματς με τον Ηλυσιακό, ξεκίνησαν οι Μαυροειδή, Καραφουλίδου, Βαρμπάνοβα, Φάκη, Ρωσσιάδου, Αρβανιτοπούλου, Ευθυμιοπούλου (λ). Επαιξαν και οι Καραμούντζου Κάκα, Κοκκότη, Ν. Γιόλλα (λ).
Αυτή την εβδομάδα το πρόγραμμα της προετοιμασίας περιλαμβάνει ασκήσεις με βάρη και πρόγραμμα στο γήπεδο. Επίσης θα γίνουν και κάποιες πρωινές προπονήσεις με μπάλα στο γήπεδο, ενώ προς το τέλος της εβδομάδας, ο Απόλλωνας θα μεταβεί στην Πρέβεζα για να συμμετάσχει σε τουρνουά που διοργανώνει η τοπική ομάδα.