Πέμπτη, 30 Νοεμβρίου 2023 17:05

ΒΟΛΕΪ ΝΕΑΝΙΔΩΝ: Πρόκριση για Απόλλωνα και Μεσσηνιακό

Γράφτηκε από τον

 

Την πρόκριση στις επόμενες φάσεις του πρωταθλήματος νεανίδων της ΕΣΠΕΠ πήραν ο Απόλλων Καλαμάτας και ο Μεσσηνιακός (φωτό) μετά τις νίκες τους στα παιχνίδια της 6ης αγωνιστικής με Α.Ο. Ακρίτας και Σπαρτιατικό.


Ο Απόλλωνας κατέλαβε την πρώτη θέση και πέρασε απευθείας στη Γ’ φάση, ενώ ο Μεσσηνιακός που τερμάτισε στη δεύτερη και ο Σπαρτιατικός στην τρίτη θα δώσουν αγώνες μπαράζ στο πλαίσιο της β’ φάσης για να διεκδικήσουν την πρόκριση τους στη επόμενη.
Σύμφωνα με την προκήρυξη από τους 4 ομίλους προκρίνονται απευθείας στη Γ’ φάση οι ομάδες που τερμάτισαν στην 1η θέση και οι ομάδες που κατέλαβαν τη δεύτερη και τρίτη θέση αντίστοιχα θα δώσουν αγώνες μπαράζ (τα ζευγάρια θα προκύψουν μετά από κλήρωση) για να πάρουν το εισιτήριο για την επόμενη φάση.

Οι ομάδες που προκρίθηκαν

Οι ομάδες που πήραν την πρόκριση στη Γ’ φάση από κάθε όμιλο είναι Παναχαϊκή (1ος), Α.Ο. Αίολος Αγυιάς (2ος), Απόλλωνας Καλαμάτας (4ος). Σε ότι αφορά τον 3ο όμιλο απομένουν δύο αγωνιστικές για να ολοκληρωθεί η κανονική διάρκεια του πρωταθλήματος. Οι ομάδες που θα πάρουν τρεις πρώτες θέσεις έχουν ξεκαθαρίσει, είναι ο Παμβοχαϊκός, ο ΑΣΠ Κόρινθος και ΣΦΠ Ιρις, οι οποίες έχουν αποκτήσει μεγάλη διαφορά από τους υπόλοιπες τρεις ομάδες του ομίλου. Στις δύο αγωνιστικές που υπολείπονται θα ξεκαθαρίσει ποια ομάδα θα τερματίσει στην πρώτη θέση που οδηγεί απευθείας στη Γ’ φάση και ποιες θα πάρουν τη δεύτερη και τρίτη και θα διεκδικήσουν μέσα από παιχνίδια μπαράζ την πρόκριση τους στον επόμενο γύρο.
Στη β’ φάση έχουν προκριθεί από κάθε όμιλο κατά σειρά βαθμολογικής κατάταξης οι ΑΣΠ Απόλλων, Ερυθρός Αστέρας (1ος), Ε.Α. Πατρών, Α.Ο. Αστέρια Αχαΐας (2ος), Μεσσηνιακός, Σπαρτιατικός (4ος).

Ο Μεσσηνιακός με Απόλλων Πατρών

Με τον Απόλλωνα Πάτρας θα αναμετρηθεί στους αγώνες μπαράζ της Β’ φάσης ο Μεσσηνιακός, όπως προέκυψε από την κλήρωση που πραγματοποιήθηκε προχθές το απόγευμα.
Αναλυτικά τα παιχνίδια που προέκυψαν από την κλήρωση, είναι Απόλλων Πατρών Μεσσηνιακός, Ε.Α. Πατρών με το 3ο από τον Γ’ όμιλο, Σπαρτιατικός με τον 2ο από το Γ’ όμιλο και Α.Ο. Αστέρια Αχαΐας – Ερυθρός Αστέρας. Οι αγώνες θα πραγματοποιηθούν το Σάββατο 16 Δεκεμβρίου.

Νίκες με καλή εμφάνιση

Σε ότι αφορά τα δύο παιχνίδια που πραγματοποιήθηκαν το Σάββατο στο Κλειστό του Δημοτικού σταδίου Καλαμάτας, Απόλλωνας και Μεσσηνιακός πραγματοποιώντας καλές εμφανίσεις κατάφεραν να επικρατήσουν του Α.Ο. Ακρίτα με 3-0 και του Σπαρτιατικού με 3-1.
Η εικόνα των δύο αγώνων είναι η ακόλουθη:

Α.Ο. ΑΚΡΙΤΑΣ – ΑΠΟΛΛΩΝ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ 0-3

Τα σετ: 21-25, 23-25, 12-25.
Τον αγώνα διαιτήτευσε ο Ανδρέας Χριστοδουλόπουλος.
ΑΟ ΑΚΡΙΤΑΣ (Νάνσυ Πανταζοπούλου): Γυφτέα, Μέντζα, Κουσούλη, Καραμπάτσου, Τσαλίκη, Βίγκου, Καρανικολού (λ), Μαρκοπούλου, Τσικρικού, Παπαχριστοφίλου, Κουμουνδούρου, Ντρούβα (λ).
ΑΠΟΛΛΩΝΑΣ (Δημήτρης Καθάρειος): Μπεκιάρη, Νίκα, Τερόλλι, Κοτσαρίνη, Τσουμελέα, Λαδά, Παπαδοπούλου (λ), Διακουμή,

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΟΣ – ΣΠΑΡΤΙΑΤΙΚΟΣ 3-1

Τα σετ: 25-20, 25-7, 20-25, 27-25.
Το παιχνίδι διαιτήτευσε η Νικολέττα Τσιμικλή.
ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΟΣ (Παναγιώτης Θεοδωρόπουλος): Νακούση, Θεοδωροπούλου, Διακουμέα, Τσοπανάκη, Τσουμπρή, Χανδρινού, Παπαδοπούλου (λ), Παναγοπούλου, Μητροπούλου, Σπυροπούλου, Χρονοπούλου, Σταυροπούλου (λ).
ΣΠΑΡΤΙΑΤΙΚΟΣ (Μιχάλης Κωνσταντόπουλος): Αϊβαλιώτη, Λεβιδιώτη, Ζερβού, Στεφάνου, Μελαμπιώτη, Οικονομοπούλου, Νεζίρι (λ), Μπόμπα, Γκάγκαρη.

Η βαθμολογία

Μετά την ολοκλήρωση της κανονικής διάρκειας του πρωταθλήματος, η βαθμολογία έχει ως εξής:

Η ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ
(σε 6 αγώνες)
1. Απόλλων Καλ. 15-7 14
2. Μεσσηνιακός 14-7 13
3. Σπαρτιατικός 11-15 6
4. Α.Ο. Ακρίτας 6-14 3