Σάββατο, 02 Δεκεμβρίου 2023 19:27

ΚΑΛΑΜΑΤΑ '80 - ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ: Κυριάρχησε το "τριφύλλι" με 0-3

Γράφτηκε από τον

Κυρίαρχος ήταν ο Παναθηναϊκός στο σημερινό παιχνίδι με την Καλαμάτα ‘80 την οποία κέρδισε με 3-0 σετ στο Κλειστό του Δημοτικού και πήρε μία ακόμη νίκη συνεχίζοντας τις καλές εμφανίσεις που πραγματοποιεί το τελευταίο διάστημα.

Βέβαια η επικράτηση του δεν ήταν από εύκολη, αφού η Καλαμάτα ‘80 αποδείχθηκε αρκετά ανταγωνιστική, όπως μας έχει συνηθίσει φέτος σε κάθε ένα από τα παιχνίδια που έχει δώσει στη Volley League.

Σε ότι αφορά το ματς η Καλαμάτα ‘80 ήταν ανταγωνιστική στο πρώτο σετ και έκανε μεγάλη προσπάθεια για να το διεκδικήσει, όμως ο Παναθηναϊκός ήταν ανώτερος και έφτασε στην επικράτηση.

Ξεκίνησε καλά παίρνοντας προβάδισμα αρχικά 3-4 πόντων και στη συνέχεια αύξησε τη διαφορά ακόμη και στους 8 πόντους (6-14).

Οι «Λύκοι» όμως έβγαλαν αντίδραση και έφτασαν να μειώσουν στους δύο πόντους 16-18 και προσπάθησε στη συνέχεια να διεκδικήσει το σετ, όμως οι «πράσινοι» ήταν ψύχραιμοι και έφτασαν στο 0-1.

Το ίδιο ανταγωνιστική παρουσιάστηκε η Καλαμάτα ΄80 και στο δεύτερο σετ, όμως οι φιλοξενούμενοι που το τελευταίο διάστημα βρίσκονται σε εξαιρετική αγωνιστική κατάσταση δεν επέτρεψαν στον αντίπαλο του να ελπίζει ότι μπορεί να ισοφαρίσει τα σετ. Οι δύο ομάδες πήγαιναν από την αρχή πόντο πόντο με τους γηπεδούχους να έχουν το προβάδισμα μέχρι και το 6-5, προσωρινά η φιλοξενούμενοι πέρασαν μπροστά με 6-7.

Όμως και πάλι οι γηπεδούχοι πέρασαν μπροστά με 9-7 και συνέχισαν να έχουν το προβάδισμα ενός πόντου, αλλά ο αντίπαλος τους δεν άφηνε το σκορ να ξεφύγει και μετά το 14-14, έκτισε διαφορά 3 και 4 πόντους.

Αλλά και οι «Λύκοι» δεν άφηναν το παιχνίδι και πάλεψαν μέχρι το τέλος, όμως οι «πράσινοι» κατόρθωσαν και πάλι να κρατήσουν τη διαφορά των 4 πόντων και να επικρατήσουν με 21-25.

Το τρίτο σετ κύλησε όπως και το προηγούμενο με τις δύο ομάδες να πηγαίνουν πόντο πόντο, μέχρι το 8-7 υπέρ της Καλαμάτας, αλλά από εκεί και μετά οι φιλοξενούμενοι επέβαλαν το ρυθμό τους και έφτασαν να πάρουν προβάδισμα 5 και 6 πόντων (12-17, 13-19). Η Καλαμάτα ‘80, όπως έκανε και στα δύο πρώτα σετ, αλλά και σε όλα τα φετινά της παιχνίδια, δεν το παράτησε και προσπάθησε μέχρι το τέλος για να το κερδίσει, όμως ο Παναθηναϊκός, που όπως αναφέραμε και παραπάνω είναι σε καλή κατάσταση, έφτασε στην κατάκτηση του σετ και της νίκης.

Τα σετ: 20-25, 21-25, 18-25.

Τον αγώνα διαιτήτευσαν οι Γεράνιος, Καραγιαννόπουλος.

ΚΑΛΑΜΑΤΑ ‘80 (Παναγιώτης Ντάκουρης): Δαλακούρας, Αλεξάκης, Χριστόφας, Γουέστ, Οκάμπο, Κοενέν, Ε. Ντάκουρης (λ), Μαντέκας, Λυκούρεσης, Σαλωνίτης.

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ (Δημήτρης Ανδρεόπουλος): Κόβαρ, Ιερεθουέλο, Πετρέας, Ερνάντες, Βουλκίδης, Πρωτοψάλτης, Κοντοστάθης (λ), Κασσαμπαλής, Μάρκου.

Παρακολουθήστε ολόκληρο τον αγώνα: