Σάββατο, 16 Δεκεμβρίου 2023 21:29

Το πάλεψε αλλά έχασε η Καλαμάτα '80 από τον ΠΑΟΚ

Γράφτηκε από τον

Σπουδαία εκτός έδρας νίκη πήρε ο ΠΑΟΚ, ο οποίος κέρδισε με 3-1 στο Κλειστό του δημοτικού σταδίου, την Καλαμάτα ‘80 με 3-1 σετ.

Η ομάδα της Θεσσαλονίκης έκανε καλή εμφάνιση και έφτασε στο νικηφόρο αποτέλεσμα, παρότι οι «Λύκοι» κατέβαλαν μεγάλη προσπάθεια, όμως το μόνο που κατάφεραν ήταν να μειώσουν προσωρινά σε 2-1.

Ο ΠΑΟΚ μπήκε δυνατά στο πρώτο σετ κατάφερε να πάρει προβάδισμα, αρχικά με ένα και δύο πόντους, με τη γηπεδούχο ομάδα να ισοφαρίζει προσωρινά σε 4-4, όμως στη συνέχεια οι φιλοξενούμενοι ξέφυγαν φτάνοντας τη διαφορά ακόμη και στους 7 πόντους (9-16, 11-18). Οι «Λύκοι» προσπάθησαν να πλησιάσουν και να διεκδικήσουν το σετ, όμως ο ΠΑΟΚ διατήρησε το προβάδισμα και έφτασε στην επικράτηση.

Στο δεύτερο σετ η Καλαματιανή ομάδα στο ξεκίνημα, ήταν μπροστά με έναν πόντο, αλλά δεν μπόρεσε να ξεφύγει και να φτάσει στην ισοφάριση. Η ομάδα της Θεσσαλονίκης είχε τις λύσεις και επικράτησε.

Στο τρίτο σετ, η Καλαμάτα έβγαλε αντίδραση και πήρε προβάδισμα δύο και τρεις πόντους αρχικά, όμως ο ΠΑΟΚ μείωνε σταδιακά και φτάσαμε σε συγκλονιστικό φινάλε, με τους «πράσινους» να επικρατούν με 28-26.

Στο 4ο σετ ο ΠΑΟΚ ήταν αρκετά καλός και δεν επέτρεψε στην Καλαμάτα ‘80 να ελπίζει ότι θα διεκδικήσει κάποιο θετικό αποτέλεσμα. Από την αρχή πήρε προβάδισμα στο σκορ και το διατήρησε μέχρι το τέλος φτάνοντας στη νίκη.

Τα σετ: 17-25, 22-25, 28-26, 18-25.

Το παιχνίδι διαιτήτευσαν οι Γεροθόδωρος, Γεράνιος.

ΚΑΛΑΜΑΤΑ ‘80 (Παναγιώτης Ντάκουρης): Δαλακούρας, Αλεξάκης, Χριστόφας, Γουέστ, Οκάμπο, Κοενέν, Ε. Ντάκουρης (λ), Μαντέκας, Βιέϊτο, Λυκούρεσης, Σαλωνίτης.

ΠΑΟΚ (Γιόσκα Μιλένκοσκι): Βαν Γκάρντερεν, Σαλταφερίδης, Τακουρίδης, Μπλανκενάουτ, Τακουρίδης, Γάτσης, Τρούχτσεφ, Κοκκινάκης (λ), Λινάρδος.