Πέμπτη, 15 Φεβρουαρίου 2024 15:05

ΒΟΛΕΪ ΛΥΚΕΙΩΝ: Η ταυτότητα των αγώνων στην πρεμιέρα του πρωταθλήματος

Γράφτηκε από τον

 

Ξεκίνησε χθες το πρωτάθλημα βόλεϊ Λυκείων με τη διεξαγωγή τεσσάρων αναμετρήσεων της Β’ προκριματικής φάσης.


Τρία παιχνίδια έγιναν στο Κλειστό του Δημοτικού σταδίου Καλαμάτας και ένα στο Κλειστό των Γαργαλιάνων.
Στα ματς που έγιναν στο Κλειστό του Δημοτικού σταδίου το 1ο ΓΕΛ Καλαμάτας (φωτό), κέρδισε με 2-0 τον 1ο ΕΠΑΛ Καλαμάτας, το 2ο ΓΕΛ Καλαμάτας επικράτησε με το ίδιο σκορ του ΓΕΛ Δωρίου και το Μουσικό Σχολείο κέρδισε με 2-1 το 2ο ΕΠΑΛ Καλαμάτας. Στο παιχνίδι που έγινε στους Γαργαλιάνους, το ΓΕΛ Κυπαρισσίας κέρδισε με 2-0 το ΓΕΛ Γαργαλιάνων.
Αναλυτικά η εικόνα των παραπάνω αναμετρήσεων είναι η ακόλουθη:

1ο ΓΕΛ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ 1ο ΕΠΑΛ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ 2-0

Τη νίκη και το εισιτήριο για την επόμενη φάση πήρε το 1ο ΓΕΛ Καλαμάτας μετά την επικράτηση του με 2-0 σετ.
Στο πρώτο σετ το 1ο ΓΕΛ μπήκε από την αρχή δυνατά και πήρε σημαντικό προβάδισμα στο σκορ, που το διατήρησε μέχρι το τέλος. Κάποιες λάθος επιλογές, αλλά και η αντίδραση του 1ου ΕΠΑΛ, που προσπάθησε να μπει στο παιχνίδι έφεραν την διαφορά στους 5 πόντους (21-16), όμως οι τυπικά γηπεδούχες βρήκαν ρυθμό και έκαναν το 1-0. Στο δεύτερο σετ και πάλι το 1ο ΓΕΛ μπήκε δυνατά έκτισε μεγάλη διαφορά και τη διατήρησε μέχρι το τέλος, αν και ο αντίπαλος του δεν τα παράτησε και προσπάθησε να ξαναμπεί στο παιχνίδι και να διεκδικήσει το σετ, όμως δεν τα κατάφερε.
Ξεχωριστό χρώμα στο παιχνίδι έδωσαν στην κερκίδα οι συμμαθητές και συμμαθήτριες,  που έκαναν ότι μπορούσαν ώστε να σπρώξουν τα σχολεία τους στη νίκη. 
Τα σετ: 25-17, 25-20.
1ο ΓΕΛ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ (Ανδρέας Νίκας): Νανοπούλου, Λαδά, Καρανικολού, Τσοπανάκη, Μητροπούλου, Κοζάκη, Παναγιωτοπούλου, Κωνσταντινέα.
1ο ΕΠΑΛ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ (Γιώργος Γιαννακόπουλος): Αικ. Αλεξανδροπούλου, Β. Αλεξανδροπούλου, Καλαμάκη, Καράγιωργα, Τριβυζά, Κουκούτση, Καστόρα, Καλογρή, Σταματελοπούλου, Βαναβάκη, Ντάκουρη.

ΓΕΛ ΔΩΡΙΟΥ – 2ο ΓΕΛ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ 0-2

Εύκολο έργο είχε το 2ο ΓΕΛ Καλαμάτας στην αναμέτρηση του με το ΓΕΛ Δωρίου και έφτασε σχετικά εύκολα στην νίκη με 2-0 σετ.
Το τυπικά φιλοξενούμενο Λύκειο της Καλαμάτας πήρε από την αρχή τον έλεγχο του αγώνα και κτίζοντας μεγάλη διαφορά στο σκορ, πήρε τη νίκη και την πρόκριση στην επόμενη φάση του πρωταθλήματος.
Το παιχνίδι παρακολούθησαν αρκετά παιδιά συμμαθήτριες και συμμαθητές των δύο Λυκείων και με χειροκρότημα κυρίως, αλλά και συνθήματα έκαναν τη δική τους προσπάθεια ώστε να βοηθήσουν τις ομάδες τους να φτάσουν στο επιθυμητό αποτέλεσμα.
Τα σετ: 5-25, 10-25.
ΓΕΛ ΔΩΡΙΟΥ (Κ. Κοντογιαννοπούλου): Πάγια, Καμπούκου, Μάρκου, Δριμή, Κοσμά, Ηλιοπούλου, Β. Κανελλοπούλου, Ζ. Κανελλοπούλου, Κλ. Κουλόλι, Τζ. Κουλόλι.
2ο ΓΕΛ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ (Παν. Γιαννόπουλος): Τσαλίκη, Νίκα, Μέντζα, Τσούμπανου, Διακουμέα, Μάνα, Σακελλαρίου (λ), Γυφτέα, Σταυροπούλου, Μπαλάση.

ΜΟΥΣΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ – 2ο ΕΠΑΛ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ 2-1

Το Μουσικό Σχολείο αναδείχθηκε νικητής στο πιο ενδιαφέρον από τα τρία ματς που έγιναν χθες στο Κλειστό του σταδίου, καθώς επικράτησε στο 3ο σετ του 2ου ΕΠΑΛ Καλαμάτας και προκρίθηκε στα προημιτελικά.
Στο πρώτο σετ, το Μουσικό Σχολείο ήταν καλύτερο και από την αρχή πήρε σημαντικό προβάδισμα στο σκορ και έφτασε στην επικράτηση. Στο δεύτερο σετ, το παιχνίδι εξελίχθηκε σε ντέρμπι, όχι μόνο στον αγωνιστικό χώρο, αλλά και στην κερκίδα όπου οι συμμαθήτριες και συμμαθητές των δύο σχολείων με τις φωνές, τα συνθήματα και το χειροκρότημα τους έδιναν τον δικό τους αγώνα για να βοηθήσουν τις ομάδες να φτάσουν στη νίκη. Το 2ο ΕΠΑΛ κατάφερε να ισοφαρίσει και έτσι το ματς οδηγήθηκε σε τρίτο σετ, εκεί όπου το Μουσικό σχολείο έφτασε σχετικά εύκολα στη νίκη και πήρε την πρόκριση για την επόμενη φάση.
Τα σετ: 25-11, 21-25, 15-4.
ΜΟΥΣΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ (Σοφία Πουλοπούλου): Δημητρακοπούλου, Σούμπλη, Σωτηροπούλου, Κουτρουβίδα, Μασουρίδη, Καμπούκου, Σπηλιάδη.
2ο ΕΠΑΛ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ (Διονύσης Σωτηρόπουλος): Βαβαρούτσου, Τζίρου, Δημοπούλου, Σοφούλη, Γεωργοπούλου, Βολτέα (λ), Χρονοπούλου, Μωραγιάννη.

ΓΕΛ ΚΥΠΑΡΙΣΣΙΑΣ – ΓΕΛ ΓΑΡΓΑΛΙΑΝΩΝ 2-0

Το ΓΕΛ Κυπαρισσίας πήρε τη νίκη με 2-0 σετ στο παιχνίδι με το ΓΕΛ Γαργαλιάνων και προκρίθηκε στη προημιτελική φάση.
Η νικήτρια ομάδα ήταν καλύτερη από τον αντίπαλο της και έφτασε σχετικά εύκολα στην επικράτηση.
Τα σετ: 25-8, 25-12.
ΓΕΛ ΚΥΠΑΡΙΣΣΙΑΣ (Γιώργος Χαλαζωνίτης): Κακούτη, Βλάχου, Μαντζούνη, Ανδρουτσή, Χήναρη, Γυφτάκη, Αντωνοπούλου, Κοκκίνη, Καλογεροπούλου, Γκόγκα, Κουρέτα, Κυριακού.
ΓΕΛ ΓΑΡΓΑΛΙΑΝΩΝ (Αλεξάνδρα Μουτσούλα): Σερέτη, Δημητρακοπούλου, Φανταουτσάκη, Τσομπάι, Πάττα, Τόσκα, Ζαφειράκη, Ντεμερούκα, Μερνπάρι, Τσακάι.

Το πρόγραμμα της προημιτελικής φάσης

Στην προημιτελική φάση έχουν προκριθεί χωρίς αγώνα το 3ο ΓΕΛ Καλαμάτας, το ΓΕΛ Αρφαρών, το ΓΕΛ Πύλου και το 6ο ΓΕΛ Καλαμάτας, ενώ μετά τα αποτελέσματα στις χθεσινές 4 αναμετρήσεις το εισιτήριο πήραν το 2ο ΓΕΛ Καλαμάτας, το 1ο ΓΕΛ Καλαμάτας το Μουσικό Σχολείο και το ΓΕΛ Κυπαρισσίας.
Ετσι το πρόγραμμα των παιχνιδιών της προημιτελικής φάσης είναι το ακόλουθο:

3ο ΓΕΛ Καλαμάτας - ΓΕΛ Αρφαρών
2ο ΓΕΛ Καλαμάτας - 1ο ΓΕΛ Καλαμάτας
ΓΕΛ Πύλου - 6ο ΓΕΛ Καλαμάτας
Μουσικό Σχολείο – ΓΕΛ Κυπαρισσίας