Πέμπτη, 23 Μαϊος 2024 16:02

ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΠΑΓΚΟΡΑΣΙΔΩΝ Κ16 ΕΣΠΕΠ: Πρόκριση στους “16” για 4 ομάδες της Μεσσηνίας

Γράφτηκε από τον
ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΠΑΓΚΟΡΑΣΙΔΩΝ Κ16 ΕΣΠΕΠ: Πρόκριση στους “16” για 4 ομάδες της Μεσσηνίας

Την πρόκριση στη φάση των 16 του πρωταθλήματος παγκορασίδων της ΕΣΠΕΠ πήραν Α.Ο. Ακρίτας, Απόλλων Καλαμάτας, Γ.Α.ΕΤ. Δίων και Μεσσηνιακός μετά από διπλούς αγώνες που έδωσαν το Σαββατοκύριακο που πέρασε.

Οι Ακρίτας, Δίωνας και Μεσσηνιακός σημείωσαν δύο απέναντι σε Α.Ε. Φάριδος, Ν.Ο. Πύλου και Σπαρτιατικό αντίστοιχα. Ο Ακρίτας ξεκίνησε τις υποχρεώσεις του στη Β’ φάση με εκτός έδρας νίκη 3-1, το Σάββατο στη Σπάρτη επί της Α.Ε Φάριδος και την Κυριακή επικράτησε με 3-0. Εγιναν δύο καλά παιχνίδια με τις δύο ομάδες να τα δίνουν όλα σε κάθε σετ για να πάρουν τους τρεις πόντους.
Ο Δίωνας δεν αντιμετώπισε ιδιαίτερες δυσκολίες και επικράτησε με 3-0 και στα δύο ματς με αντίπαλο το Ν.Ο. Πύλου.
Ανταγωνιστικά ήταν και τα δύο παιχνίδια που έδωσε ο Μεσσηνιακός με τον Σπαρτιατικό, στο πρώτο από αυτά που έγινε στην Καλαμάτα δεν ξεκίνησε καλά στο πρώτο σετ, οι αθλήτριες έκαναν πολλά λάθη με αποτέλεσμα η αντίπαλη ομάδα να κάνει το 0-1. Από το δεύτερο και μετά άρχισαν οι “πράσινες” να βρίσκουν ρυθμό, μείωσαν σημαντικά τις λάθος επιλογές του και έφτασαν στη νίκη. Στο δεύτερο ματς στη Σπάρτη, έδειξαν καλύτερο πρόσωπο και κατάφεραν να το κερδίσουν και με δύο νίκες να περάσουν στην επόμενη φάση.
Ο Απόλλωνας από το πρώτο ματς που έδωσε στην Καλαμάτα, έβαλε τις βάσεις για την πρόκριση στον Γ.Σ.Μ. Λύκαια. Δεν επέτρεψε στον αντίπαλο της να διεκδικήσει κάποιο θετικό αποτέλεσμα, καθώς έφτασε εύκολα στην επικράτηση με 3-0 σετ. Στο δεύτερο παιχνίδι στη Μεγαλόπολη εξασφάλισε την πρόκριση, καθώς προηγήθηκε με 0-2 στα πρώτα σετ. Από εκεί και μετά ο Παναγιώτης Χανδρινός έδωσε χρόνο συμμετοχής και σε άλλες αθλήτριες και έτσι η γηπεδούχος ομάδα που αγωνίστηκε με την ίδια σύνθεση σε όλα τα σετ κατάφερε να κερδίσει στα άλλα τρία και να πάρει τη νίκη στη διαδικασία του τάι μπρέικ.
Στη φάση των 16, ο Ακρίτας θα αναμετρηθεί με το Μεσσηνιακό και ο Απόλλων Καλαμάτας θα αντιμετωπίσει τον Δίων Κυπαρισσίας σε διπλούς αγώνες και οι νικήτριες ομάδες θα προκριθούν στην προημιτελική φάση.
Αναλυτικά, η εικόνα των 6 αγώνων που διεξήχθησαν το περασμένο Σαββατοκύριακο είναι:

Α.Ε. ΦΑΡΙΔΟΣ – Α.Ο. ΑΚΡΙΤΑΣ 1-3 σετ

Τα σετ: 21-25, 25-22, 23-25, 26-28.
Το παιχνίδι διαιτήτευσαν ο Αντώνης Δοξαράς με τη Γεωργία Κανελλίδη.
ΑΕ ΦΑΡΙΔΟΣ (Κώστας Παπαδάκης): Δάνου, Κρητικού, Τσολάκη, Καραμπούλα, Ιππιώτη, Δ. Ζάχου, Μανιάτη, Καλκάνη.
ΑΟ ΑΚΡΙΤΑΣ (Νάνσυ Πανταζόπουλου): Κουμούνδρου, Μαρκοπούλου, Βαλσαμάκη, Καπερνοπούλου, Καραμπάτσου, Παναγέα, Παπαδάμη (λ), Γεωργιάδη, Τζάννε.

Α.Ο. ΑΚΡΙΤΑΣ – Α.Ε. ΦΑΡΙΔΟΣ 3-0 σετ

Τα σετ: 25-18,25-19, 26-24.
Τον αγώνα διαιτήτευσαν ο Ανδρέας Χριστοδουλόπουλος με τη Γεωργία Αρμακόλλα.
ΑΟ ΑΚΡΙΤΑΣ (Νάνσυ Πανταζόπουλου): Παναγέα, Κουμούνδρου, Μαρκοπούλου, Βαλσαμάκη, Καπερνοπούλου, Καραμπάτσου, Παπαδάμη (λ), Γεωργιάδη, Τζάννε.
ΑΕ ΦΑΡΙΔΟΣ (Κώστας Παπαδάκος): Δ. Ζάχου, Δάνου, Αλεβετσοβίτη, Τσολάκη, Καραμπούλα, Κρητικού, Ιππιώτη.

ΑΠΟΛΛΩΝ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ – Γ.Σ.Μ. ΛΥΚΑΙΑ 3-0 σετ

Τα σετ: 25-10, 25-12, 25-12.
Την αναμέτρηση διαιτήτευσε η Νικολέττα Τσιμικλή. Σημειωτής ήταν η Κατερίνα Πανδή.
ΑΠΟΛΛΩΝ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ (Παναγιώτης Χανδρινός): Διακουμή, Δρούγα, Μπεκιάρη, Τσουμελέα, Θεοδωροπούλου, Κοτσαρίνη, Β. Παπαδοπούλου (λ), Θανάση, Λαμπροπούλου, Σκουράκη, Βεργή, Κορωνιού.
ΓΣΜ ΛΥΚΑΙΑ: Δημοπούλου, Πουλοπούλου, Ε. Παπαδοπούλου, Πανταζή, Στράγκα, Μαρκολέφα, Χρονοπούλου (λ), Μαντά, Ντόι.

ΑΠΟΛΛΩΝ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ 3-2 σετ

Τα σετ: 12-25, 14-25, 25-22, 25-19, 15-10.
Τον αγώνα διαιτήτευσαν ο Αντώνης Δοξαράς με την Γεωργία Αρμακόλλα.
ΓΣΜ ΛΥΚΑΙΑ: Στράγκα, Μαρκολέφα, Δημοπούλου, Μ. Σταθούρου, Ε. Παπαδοπούλου, Πανταζή, Ντόι.
ΑΠΟΛΛΩΝ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ (Παναγιώτης Χανδρινός): Μπεκιάρη, Τσουμελέα, Θεοδωροπούλου, Διακουμή, Αγγελοπούλου, Δρούγα, Β. Παπαδοπούλου (λ), Θανάση, Λαμπροπούλου, Σκουράκη, Βεργή, Κορωνιού, Μάστορα (λ).

Γ.Α.Ε.Τ. ΔΙΩΝ – Ν.Ο. ΠΥΛΟΥ 3-0 σετ

Τα σετ: 25-10, 25-4, 25-6.
Διαιτητής ήταν ο Ανδρέας Χριστοδουλόπουλος και σημειωτής η Γρηγορία Γιακουμή.
ΓΑΕΤ ΔΙΩΝ (Παναγιώτης Τατούλης): Κανελλοπούλου, Σαπέρα, Ζωγοπούλου, Μπαρτζελιώτη, Ανδρουτσοπούλου, Καλογεροπούλου, Γκούραλιουκ (λ).
ΝΟ ΠΥΛΟΥ (Παναγιώτα Δουρδουλάκη): Ι. Αρβανίτη, Ρόκου, Σ. Καρμίρη, Ψυχάρη, Ζόμπολα, Αρμακόλα, Καραμπάτσου, Νικολακοπούλου, Ν. Καρμίρη, Α. Αρβανίτη.

Ν.Ο. ΠΥΛΟΥ – Γ.Α.Ε.Τ. ΔΙΩΝ 0-3 σετ

Τα σετ: 14-25, 6-25, 8-25.
Διαιτητής ήταν η Νικολέττα Τσιμικλή και σημειωτής η Κατερίνα Πανδή.
ΝΟ ΠΥΛΟΥ (Παναγιώτα Δουρδουλάκη, Αρμακόλα, Ι. Αρβανίτη, Ρόκου, Στ. Καρμίρη, Ψυχάρη, Ζόμπολα, Νικολακοπούλου, Καραμπάτσου, Ν. Καρμίρη, Κ. Αρβανίτη.
ΓΑΕΤ ΔΙΩΝ (Παναγιώτης Τατούλης): Κανελλοπούλου, Ανδρουτσοπούλου, Σαπέρα, Μπαρτζελιώτη, Ζωγοπούλου, Καλογεροπούλου, Γκούραλιουκ (λ).

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΟΣ – ΣΠΑΡΤΙΑΤΙΚΟΣ 3-1 σετ

Τα σετ: 15-25, 25-20, 26-24, 25-19.
Διαιτητής ήταν η Νικολέττα Τσιμικλή και σημειωτής η Κατερίνα Πανδή.
ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΟΣ (Παναγιώτης Μητρόπουλος): Μπαζάνη, Παναγοπούλου, Χανδρινού, Νακούση, Νικητέα, Νίκα, Βεργετοπούλου (λ), Σώκου, Τσάνι, Φειδά.
ΣΠΑΡΤΙΑΤΙΚΟΣ (Μιχάλης Κωνσταντόπουλος): Οικονομοπούλου, Τσέρνιχ, Παινέση, Λεκάκη, Μπαγιώκου, Ξηντάρα, Κουμπαράκου (λ), Κορίννη, Πολυμενάκου, Δανιήλ.

ΣΠΑΡΤΙΑΤΙΚΟΣ – ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΟΣ 0-3

Τα σετ: 18-25, 10-25, 12-25.
Τον αγώνα διαιτήτευσαν οι Μπόμπας, Σοφού.
ΣΠΑΡΤΙΑΤΙΚΟΣ (Μιχάλης Κωνσταντόπουλος): Παινέση, Λεκάκη, Μπαγιώκου, Οικονομοπούλου, Πολυμενάκου, Τσέρνιχ, Κουμπαράκου (λ), Κορίννη, Ξηντάρα.
ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΟΣ (Παναγιώτης Μητρόπουλος): Μπαζάνη, Παναγοπούλου, Χανδρινού, Νακούση, Φειδά, Νίκα, Βεργετοπούλου (λ), Σώκου, Νικητέα, Τσάνι, Αναστασοπούλου, Κορογώνα, Βρεττάκου (λ).