Τετάρτη, 05 Ιουνίου 2024 16:36

ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΠΑΓΚΟΡΑΣΙΔΩΝ ΒΟΛΕΪ: Στην προημιτελική φάση Απόλλων και Μεσσηνιακός

Γράφτηκε από τον
ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΠΑΓΚΟΡΑΣΙΔΩΝ ΒΟΛΕΪ: Στην προημιτελική φάση Απόλλων και Μεσσηνιακός

Την πρόκριση στη προημιτελική φάση του πρωταθλήματος παγκορασίδων Κ16 της ΕΣΠΕΠ πήραν την Κυριακή ο Απόλλων Καλαμάτας και ο Μεσσηνιακός.

Οι δύο ομάδες της Καλαμάτας νίκησαν και στα δεύτερα παιχνίδια τον Δίωνα Κυπαρισσίας και τον Α.Ο. Ακρίτας αντίστοιχα και πλέον περιμένουν την κλήρωση ώστε να μάθουν τον επόμενο αντίπαλο τους, όπου μέσα από διπλούς αγώνες θα διεκδικήσουν την πρόκριση για τα ημιτελικά.
Ο Απόλλωνας είχε κερδίσει στο πρώτο παιχνίδι με 3-0 και χρειαζόταν ένα σετ για να πάρει το εισιτήριο για την επόμενη φάση. Αυτό συνέβη, καθώς πήρε το πρώτο σετ και από εκεί και μετά έπαιξε πιο ελεύθερα με τον προπονητή Παναγιώτη Χανδρινό να δίνει χρόνο συμμετοχής σε όλες σχεδόν τις αθλήτριες που είχε στη διάθεση του. Οσο για το Δίωνα, όλες οι αθλήτριες έκαναν το καλύτερο που μπορούσαν κατά τη διάρκεια της αναμέτρησης για να πάρουν το νικηφόρο αποτέλεσμα. Παρά τις προσπάθειες τους, ο Απόλλωνας πήρε τη νίκη στη διαδικασία του τάι μπρέικ.
Στο άλλο παιχνίδι με τις δύο ομάδες της Καλαμάτας, ο Μεσσηνιακός ζευγάρωσε τις νίκες του, επικρατώντας αυτή τη φορά με 3-1 και πέρασε στην προημιτελική φάση. Ο Ακρίτας προσπάθησε και σε αυτό το παιχνίδι να είναι ανταγωνιστικός και να διεκδικήσει το καλύτερο αποτέλεσμα, κατάφερε να πάρει προβάδισμα στο πρώτο σετ, όμως στη συνέχεια ο Μεσσηνιακός αντέδρασε επικράτησε στο δεύτερο σετ ισοφαρίζοντας σε 1-1, που αυτόματα του εξασφάλισε την πρόκριση. Στα επόμενα σετ, οι δύο ομάδες προσπάθησαν να κάνουν ένα καλό παιχνίδι, με τους προπονητές του να χρησιμοποιούν όλες τις αθλήτριες που είχαν στη διάθεση τους.
Αναλυτικά η εικόνα των δύο αγώνων έχει ως εξής:

Γ.Α.Ε.Τ. ΔΙΩΝ – ΑΠΟΛΛΩΝ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ 2-3 σετ

Τα σετ: 11-25, 26-24, 15-25, 25-20, 9-15.
Το παιχνίδι διαιτήτευσε ο Ανδρέας Χριστοδουλόπουλος. Σημειωτής ήταν η Γεωργία Αρμακόλλα.
ΓΑΕΤ ΔΙΩΝ (Παναγιώτης Τατούλης): Κανελλοπούλου, Ζωγοπούλου, Ανδρουτσοπούλου, Μπαρτζελιώτη, Σαπέρα, Καλογεροπούλου, Γκούραλιουκ (λ).
ΑΠΟΛΛΩΝ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ (Παναγιώτης Χανδρινός): Διακουμή, Δρούγα, Μπεκιάρη, Τσουμελέα, Θεοδωροπούλου, Κοτσαρίνη, Παπαδοπούλου (λ), Σκουράκη, Λαμπροπούλου, Θανάση, Κορωνιού, Βέργη.

Α.Ο. ΑΚΡΙΤΑΣ – ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΟΣ 1-3 σετ

Τα σετ: 25-19, 9-25, 17-25, 22-25.
Τον αγώνα διαιτήτευσε η Νικολέττα Τσιμικλή. Σημειωτής ήταν η Κατερίνα Πανδή.
ΑΟ ΑΚΡΙΤΑΣ (Νάνσυ Πανταζοπούλου): Παναγέα, Κουμούνδρου, Μαρκοπούλου, Βαλσαμάκη, Καπερνοπούλου, Καραμπάτσου, Παπαδάμη (λ), Περρωτή, Τσικρικού, Γεωργιάδη.
ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΟΣ (Παναγιώτης Μητρόπουλος): Μπαζάνη, Παναγοπούλου, Χανδρινού, Νακούση, Φειδά, Νίκα, Βεργετοπούλου (λ), Τσάνι, Νικητέα, Τσούμπανου, Σώκου, Αναστασοπούλου, Βρεττάκου (λ).