Πέμπτη, 06 Ιουνίου 2024 10:17

ΚΑΛΑΜΑΤΑ '80': "Να μάθουμε να κερδίζουμε" - Υψηλές βλέψεις από Ακη Χατζηαντωνίου

Γράφτηκε από τον
ΚΑΛΑΜΑΤΑ '80': "Να μάθουμε να κερδίζουμε" - Υψηλές βλέψεις από Ακη Χατζηαντωνίου

 

Με την επίσημη παρουσίασή του από τους "λύκους", ξεκίνησε χθες η εποχή Ακη Χατζηαντωνίου στην Καλαμάτα '80.

Ο 50χρονος προπονητής παίρνει τη σκυτάλη από τον Παναγιώτη Ντάκουρη, με σκοπό να οδηγήσει τη μεσσηνιακή ομάδα στο δρόμο των επιτυχιών.
Η Καλαμάτα '80 βρίσκεται βέβαια στο... σταυροδρόμι Pre League - Volley League ανδρών, καθώς είναι ανοιχτό το ενδεχόμενο να γίνουν ξανά 12 οι ομάδες στην κορυφαία κατηγορία του ελληνικού βόλεϊ, όπως ήταν το πρωτάθλημα και πριν από τον κορονοϊό.
Η μεσσηνιακή ομάδα υποβιβάστηκε φέτος στην Pre League, αλλά αν αυξηθούν οι ομάδες, είναι υποψήφια για να επανέλθει άμεσα. Κάτι που θα αλλάξει το σχεδιασμό και το μπάτζετ. Γι' αυτό και οι τελικές πινελιές στο ρόστερ θα μπουν, όταν ξεκαθαρίσει το τοπίο.
Υπάρχει ωστόσο πλάνο στην Καλαμάτα '80. Ηδη έχουν γίνει ανανεώσεις (που θα ανακοινωθούν το επόμενο διάστημα) και φυσικά η πρόσληψη του Αλη Χατζηαντωνίου, ενός ανθρώπου που έχει γράψει ιστορία στο ελληνικό βόλεϊ (από τους ρέκορντμαν συμμετοχών στην εθνική με 401) με σπουδαία καριέρα σε Παναθηναϊκό, Ολυμπιακό (έχει παίξει και σε Ηρακλή, Μίλωνα, ΑΕΚ, Ορφέας Ελευθερούπολης, Εσπερο Βυζαντίου) και έρχεται στην Καλαμάτα με υψηλές βλέψεις. Είτε η ομάδα παίξει στην Volley League, είτε στην Pre League.
Διότι στην πρώτη περίπτωση, θα βάλει ψηλά τον πήχη, έχοντας και την εμπειρία της φετινής σεζόν, ενώ στη δεύτερη ιεραρχικά κατηγορία, ο στόχος θα είναι το πρωτάθλημα.
"Θέλω να ευχαριστήσω όλους τους ανθρώπους της ομάδας για το ενδιαφέρον και την πρόταση. Είναι τιμητικά τα λόγια, αλλά αυτό που έχει σημασία είναι το αποτέλεσμα. Θα κάνω αυτό που ξέρω στο 100%, Θα κοιτάξω να μεταδώσω, ότι ξέρω και ότι μάθω. Να πάμε ψηλότερα. Δεν υπάρχει ταβάνι στον αθλητισμό. Κοιτάμε ψηλά, αυτό είναι το μότο μου"< δήλωσε ο Ακης Χατζηαντωνίου στην πρώτη του συνάντηση με τους εκπροσώπους των ΜΜΕ, ως προπονητής της Καλαμάτας '80.

Σε ερώτηση της "Ε" για το λόγο που αποδέχτηκε την πρόταση των "λύκων" είπε:
"Για όλα αυτά που έβλεπα τόσα χρόνια. Δυναμική, θέληση και όραμα, να πάει ψηλά. Ελπίζω και εύχομαι να συμβάλλω σε αυτό. Πρέπει όμως να αλλάξουμε τη νοοτροπία μας. Να μάθουμε να κερδίζουμε και σιγά, σιγά, τα άλλα θα έρθουν. Αυτό πρέπει να χτιστεί από την προετοιμασία".
Ο Ακης Χατζηαντωνίου δεν θέλησε να αναφερθεί σε ονόματα μεταγραφικών στόχων, ούτε ποιοι παίκτες θα μείνουν. Αποκάλυψε ωστόσο, ότι δεύτερος πασαδόρος θα είναι ο Αραπάκης, παιδί από τα σπλάχνα της Καλαμάτας '80 και διεθνής με τις μικρές εθνικές.
"Δεύτερος πασαδόρος θα είναι ο Αραπάκης, ένα παιδί με τρομερές ικανότητες. Θα παίζει όποιος κρίνω ότι μπορεί να βοηθήσει", είπε.
Δίπλα του ο γενικός αρχηγός Αλέξης Μπούρας, πρόσθεσε ότι: "Είναι δύσκολος γρίφος σε ποια κατηγορία θα παίξουμε. Πρέπει να κινηθούμε σε δύο παράλληλες πορείες. Εχουμε κάνει ένα γενικό πλάνο, έχουμε κάνει ανανεώσεις και διατηρούμε το έντονο καλαματιανό στοιχείο".
Τον Ακη Χατζηαντωνίου, παρουσίασε ο πρόεδρος της Καλαμάτας '80 Κώστας Βλάσης, λέγοντας ότι: "Πρόκειται για ένα τεράστιο αθλητή, αλλά και καταξιωμένο προπονητή,, που μας είχε στενοχωρήσει ως αντίπαλος, όταν πήρε το πρωτάθλημα με την ΑΕΚ. Σε όποιες ομάδες έχει δουλέψει, έχουν κάνει ένα βήμα περισσότερο και αυτό πιστεύουμε ότι θα συμβεί και στην Καλαμάτα '80. Είτε είμαστε στην Volley League, είτε στην Pre League".

O κ. Βλάσσης εκτίμησε ότι στις επόμενες 2-3 εβδομάδες θα έχει δοθεί απάντηση σε ποια κατηγορία θα αγωνίζεται η Καλαμάτα '80, καθώς θα πρέπει να προετοιμαστεί. Οπως και να 'χει ευχήθηκε το 2025 να είναι οι "λύκοι" στην κορυφαία κατηγορία του ελληνικού βόλεϊ.
Η παρουσίαση του νέου τεχνικού της Καλαμάτας '80 έγινε στο ζαχαροπλαστείο "Πραλίνα" στην παραλία της Καλαμάτας.