Πέμπτη, 06 Ιουνίου 2024 16:21

ΜΠΙΤΣ ΒΟΛΕΪ: Χρυσό μετάλλιο για Σαμπάτη και Σιρίνινα στο "Chania Open"

Γράφτηκε από τον
ΜΠΙΤΣ ΒΟΛΕΪ: Χρυσό μετάλλιο για Σαμπάτη και Σιρίνινα στο "Chania Open"

Το χρυσό μετάλλιο κατέκτησαν στην Κρήτη, η Ιφιγένεια Σαμπάτη και η Αναστασία Σιρίνινα, δύο αθλήτριες που έχουν ξεκινήσει το βόλεϊ από το Μεσσηνιακό.

Η Καλαματιανή Ιφιγέναια Σαμπάτη που αγωνίζεται πλέον στον Ολυμπιακό και η Αναστασία Σιρίνινα, που ανήκει στη Θέτιδα Βούλας, πήρε την πρώτη θέση στις γυναίκες στο "Chania Open" , ενώ την πρώτη θέση στους άνδρες κατέκτησαν οι Θοδωρής Παπαδημητρίου και Στέλιος Τζιουμάκας. Οι τελικοί έγιναν σε κατάμεστες κερκίδες., στις εγκαταστάσεις του Chania Beach Volley που φιλοξένησε 82 ομάδες από όλη την Ελλάδα, οι οποίες έδωσαν 86 συνολικά αγώνες, προσφέροντας όμορφο θέαμα σε όσους βρέθηκαν στην παραλία Αγίων Αποστόλων.

Στον τελικό των γυναικών η Δήμητρα Μαναβή με την Λίζα Τριανταφυλλίδη αντιμετώπισαν την Ιφιγένεια Σαμπάτη με την Αναστασία Σιρίνινα με τελικές νικήτριες το "μεσσηνιακό" δίδυμο με 2-0 σετ. Ιφιγένεια και Αναστασία μπήκαν πιο δυνατά και πήραν μικρό προβάδισμα από την αρχή και των δύο σετ, το οποίο και κράτησαν επικρατώντας με 21-17 στο πρώτο και 21-19 στο δεύτερο.
Στους άντρες το χρυσό πήγε στη Θεσσαλονίκη, με τον Θοδωρή Παπαδημητρίου και τον Στέλιο Τζιουμάκα να ξεκινούν ιδανικά τη μεταξύ τους συνεργασία στην άμμο, κατακτώντας το πρώτο τους χρυσό μετάλλιο. Ο τελικός απέναντι στον Αντιόλ Κόλα και στον Βαγγέλη Σιδέρη ήταν αμφίρροπος και σχεδόν μετά από μία ώρα αγώνα, Παπαδημητρίου και Τζιουμάκας πήραν τη νίκη με 2-0 σετ. Στο πρώτο σετ, οι νικητές απέκτησαν μικρό προβάδισμα από την αρχή αλλά Κόλα και Σιδέρης κατάφεραν με ροκανίσουν την διαφορά, λυγίζοντας ωστόσο με 22-20. Ντέρμπι ήταν και το δεύτερο σετ αλλά Παπαδημητρίου και Τζιουμάκας ήταν αυτοί που χαμογέλασαν στο τέλος με 21-17.
Τις απονομές έκαναν ο αντιδήμαρχος Χανίων Γιάννης Δρακακάκης, η προϊσταμένη αθλητισμού και πολιτισμού της Περιφέρειας Κρήτης Αικατερίνη Τζομπανάκη, το μέλος του ΔΣ της ΕΟΠΕ Ελένη Καζάκου, ο δημοτικός σύμβουλος Γιάννης Χατζάκης και από το σύλλογο Beach Volley Chania, ο πρόεδρος του συλλόγου Γιώργος Φραγκιουδάκης, ο αντιπρόεδρος Άγγελος Τάπος, ο ταμίας Αντώνης Βαρίκος και η εκπρόσωπος των εθελοντών Πηνελόπη Παπαδομανωλάκη.