Πέμπτη, 04 Ιουλίου 2024 16:31

ΑΠΟΛΛΩΝ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ: Πρωταθλήτρια ΕΣΠΕΠ η ομάδα παγκορασίδων

Γράφτηκε από τον
ΑΠΟΛΛΩΝ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ: Πρωταθλήτρια ΕΣΠΕΠ η ομάδα παγκορασίδων

Τον τίτλο της πρωταθλήτριας Πελοποννήσου στην κατηγορία παγκορασίδων κατέκτησε την Τετάρτη η ομάδα του Απόλλωνα Καλαμάτας.


Οι παγκορασίδες του Απόλλωνα πραγματοποιώντας αρκετά καλή εμφάνιση κέρδισαν στον τελικό που διεξήχθη στο Κλειστό της Κορίνθου, τον Α.Ο. Αλκυών με 3-0 σετ.
Αξίζει να αναφερθεί ότι η Καλαματιανή ομάδα κατάφερε να φτάσει στον τελικό και να στεφθεί πρωταθλήτρια για πρώτη φορά. Μάλιστα, από την ίδρυση του τμήματος βόλεϊ έως σήμερα είναι η πρώτη φορά που αναπτυξιακή ομάδα φτάνει σε τέτοια σπουδαία επιτυχία. Επίσης αξίζει να σταθούμε και στο γεγονός ότι στο πρωτάθλημα παγκορασίδων συμμετείχαν περισσότερες από 45 ομάδες και η διαδρομή μέχρι τον τελικό δεν ήταν εύκολη υπόθεση για τις ομάδες, που έφτασαν μέχρι το τέλος για να διεκδικήσουν το τρόπαιο.
Σε ότι αφορά τον τελικό ο Απόλλωνας πήρε τη νίκη σε ένα παιχνίδι που είχε διάρκεια μία ώρα και 20 λεπτά, με την αντίπαλο της να δείχνει ανταγωνιστική μόνο στο πρώτο σετ, το οποίο κέρδισε ο Απόλλωνας με 25-21. Στα άλλα δύο η Καλαματιανή ομάδα επικράτησε σχετικά εύκολα επικρατώντας 25-11 στο δεύτερο και 25-16 στο τρίτο.
Τον αγώνα διαιτήτευσαν οι Δημήτρης Σπίνας, Νίκος Τσόχας.
ΑΠΟΛΛΩΝ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ (Παναγιώτης Χανδρινός) : Δικαουμή, Δρούγα, Μπεκιάρη, Τσουμελέα, Θεοδωροπούλου, Κοτσαρίνη, Παπαδοπούλου (λ), Σκουράκη, Γ. Λαμπροπούλου, Αγγελοπούλου, Μ. Χριστοπούλου (λ).
Α.Ο. ΑΛΚΥΩΝ (Ευς. Ψυχογιού): Π. Καλύβα, Στ. Λαμπροπούλου, Παπαθανασίου, Αρ.-Π. Καλύβα, Καλκούνου, Ηλιάδη, Λαπαθιώτη (λ), Μπόκου, Χασάπη, Παπουνίδου (λ).

Τρίτη η Γ.Ε. Ναυπλίου

Την 3η θέση κατέλαβε η Γ.Ε. Ναυπλίου, που στο μικρό τελικό επιβλήθηκε με 3-0 του Ερυθρού Αστέρα. Να σημειωθεί ότι και πέρσι που οι δύο ομάδες είχαν φτάσει στον τελικό, επικράτησε και πάλι η ομάδα του Ναυπλίου.
Μετά την ολοκλήρωση του τελικού, έγιναν οι απονομές του κυπέλλου και των μεταλλίων στις τρεις πρώτες ομάδες. Τον πρωταθλητή Απόλλωνα τις απονομές έκανε ο αντιδήμαρχος Ναυπλίου για θέματα Πολιτισμού, Αθλητισμού, Τουρισμού Κωνσταντίνος Καράπαυλος.